line1861 07.12.14, 20:18 Jak w temacie. Córka ma ponad 6 lat i jest coraz gorzej... Tylko mnie nie potępiajcie. Już nie wiem, co mam zrobić. Syn ma 3 lata i wcale nie jest lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewcia74.pl Re: Nie lubię swego dziecka 08.12.14, 01:06 A zastanawialas sie dlaczego nie lubisz swoich dzieci? Co jest tego powodem? Przeciez urodzilas je, one na swiat sie nie prosily? Odpowiedz Link Zgłoś
lelum3 Re: Nie lubię swego dziecka 08.12.14, 09:07 A czy Ciebie lubili rodzice? Może nieświadomie powielasz wdrukowany w domu rodzinnym stosunek do dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
o0.oo Re: Nie lubię swego dziecka 08.12.14, 10:03 Co to znaczy "nie lubię" swojego dziecka? Dlaczego tak uważasz? Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Nie lubię swego dziecka 08.12.14, 11:44 Wbrew temu co się powszechnie uważa, bywa i tak i to całkiem często, ale zawsze jest jakaś przyczyna i często jest to przyczyna z którą da się coś zrobić. Coś w Twoim życiu kiedyś musiało pójść bardzo źle. Podejrzewam że do siebie też nie żywisz najcieplejszych uczuć. Bardzo to smutne. Mam nadzieję ze nie poprzestaniesz na "wypowiedzeniu problemu na głos" co oczywiście jest kluczowym krokiem ale że powalczysz o siebie i o dzieci, które nie zasługują na odtrącenie tylko przez sam fakt istnienia. ja jestem takim niekochanym dzieckiem, wierz mi wrogowi nie życzysz takich problemów jakie ja mam w związku z tym. Odpowiedz Link Zgłoś
martini-7 Re: Nie lubię swego dziecka 08.12.14, 13:55 Parę dni temu na onecie był artykuł o matkach niekochających, nielubiących swoich dzieci. Jak widać problem jest, Pani Psycholog czy kto tam wypowiadała się, że aby dziecko kochać muszą współgrać trzy elementy 1. zachowanie 2. myślenie 3. zachowanie. Zresztą co ja będę Ci o tym opowiadać, sama poczytaj kobieta.onet.pl/dziecko/nastolatki/nie-kocham-swojego-dziecka/q16sz z całego serca życzę Ci abyś odnalazła miłość do swoich dzieci, dobrze, że o tym mówisz, nie gnieciesz w sobie bo, wtedy niechęć by rosła, może idź do jakiegoś specjalisty, pogadaj, może ta miłość jest w Tobie ale gdzieś się ukrywa, może czujesz przed nią strach. Trzymam za Ciebie, za Was kciuki. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kara.mija Re: Nie lubię swego dziecka 19.12.14, 13:42 o .... ja też często nie lubię moich dzieci mimo, że je kocham ...... szczególnie młodszego dziecka ... jest podobne do mnie jak byłam mała i strasznie mnie wkurza przez to .... ze starszym od małego lepiej się dogadywałam ale też bywają takie dni. Nie lubię moich dzieci wtedy kiedy mnie denerwują ale to nie wyklucza miłości i tego, że chcę dla nich jak najlepiej i robię wszystko co tylko mogę żeby były szczęśliwe chociaż nie zawsze mi to wychodzi ..... Odpowiedz Link Zgłoś