bulgaria13 13.04.15, 14:17 czy można z powrotem zażywać wenlafaksynę po dwuletniej przerwie? lekarz ogólny chce mi zapisać ale przeczytałam gdzieś że już nie będzie działała Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ekspert_gabclinic Re: pytanie do eksperta 13.04.15, 15:52 Dzień dobry, o podjęciu leczenia bądź wznowieniu leczenia inhibitorem zwrotnego wychwytu serotoniny i noradrenaliny oraz słabym inhibitorem wychwytu zwrotnego dopaminy jakim jest wenlafaksyna powinien podjąć decyzję lekarz psychiatra po dokładnym zebraniu wywiadu oraz zbadaniu pacjenta. Proszę pamiętać,że wenlafaksyna jest silnym lekiem i o jego włączeniu powinien zdecydować specjalista. Radzimy udać się do lekarza psychiatry, który posiada aktualną wiedzę i doświadczenie z zakresu farmakologii stosowanej w psychiatrii. Pozdrawiamy, Zespół Gabclinic.com zdrowie i zaufanie Odpowiedz Link Zgłoś
bulgaria13 Re: pytanie do eksperta 13.04.15, 16:36 bardzo dziękuję za odpowiedź, niestety mieszkam w małej miejscowości, do psychiatry w pobliskim miasteczku czeka się ok 5 miesięcy i dlatego poszłam do lekarza rodzinnego Odpowiedz Link Zgłoś