lucyna_n 02.12.15, 14:14 zostałam już tylko ja, "sprzedaż domokrążna" i reklama szeptana.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lucyna_n Re: forum umarło 02.12.15, 15:30 po cichu liczyłam że ktoś "normalny" da głos jak tytuł będzie dramatyczny :) Odpowiedz Link Zgłoś
zoliborski_goral Re: forum umarło 02.12.15, 14:58 A można było tak fajnie się pokłócić... :-D Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: forum umarło 02.12.15, 15:31 nooooo, albo się powymądrzać, rozsiąść się jak wilk w babcinym wyrku i dawać dobre rady, a teraz nuda panie. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: forum umarło 02.12.15, 15:33 a zauważyliście ten wstydliwie wklejony napis "rozwiń dyskusję" ? cytując klasyka forum "nareście" Odpowiedz Link Zgłoś
kasi.aa Re: forum umarło 04.12.15, 14:21 lucyna_n napisała: > a zauważyliście ten wstydliwie wklejony napis "rozwiń dyskusję" ? cytując klasy > ka forum "nareście" Cześć, trochę Was podczytuję (zależy mi na tym forum oraz na możliwie sprawnie działającej pomocy ze strony ekspertów), pozwolę więc sobie dodać swoje trzy grosze w celu wyjaśnienia powyższego, bo może kogoś to akurat zainteresuje?:) Jak już zauważyliście, na wybranych forach testujemy nowy widok wątku. Od 2 miesięcy zbieramy uwagi forumowiczów (m.in. tutaj) i to w odpowiedzi na nie, 2 grudnia wdrożyliśmy poprawioną wersję wątku, w tym między innymi przycisk rozwiń/zwiń dyskusję. W nowym widoku domyślnie rozwinięte są wszystkie odpowiedzi 'pierwszego stopnia' (czyli odpowiedzi na post inicjujący dany wątek) i to te wpisy wyznaczają kolejne gałęzie, podzielone separatorami. Zwinięte są wszystkie pozostałe wpisy - wychodzimy z założenia, że dyskusja tocząca się pod "odpowiedzią do odpowiedzi" to dyskusja poboczna, niebezpośrednio komentująca wpis inicjujący wątek i jeżeli jakaś gałąź kogoś nie interesuje, to nie musi jej czytać i może przejść do kolejnej. Jeśli macie jakieś uwagi, bardzo chętnie poczytamy je tutaj: forum.gazeta.pl/forum/w,299,159474727,159474727,Poprawki_watku.html Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: forum umarło 04.12.15, 14:51 To ja poproszę żeby było jak było, to było naprawdę bardzo dobre, czytelne i miłe, w dyskusjach pobocznych zawiera się bowiem cały sens tego forum:) innych zresztą też, wątki główne to z reguły nuda, sztampa i ramota, dopiero w poddyskusjach jest jakaś rozmowa i życie. Klik rozwiń dyskusję jest pewnym usprawnieniem, ale to grzebanie w lejałcie przypomina wyważanie otwartych drzwi i naprawianie tego co nie było zepsute. Odpowiedz Link Zgłoś
lelum3 Re: forum umarło 04.12.15, 15:14 W zupełności się z Tobą zgadzam. Mnie grzebanie w galimatiasie, jaki nam się proponuje, odbiera wszelką chęć do forumowania. Odpowiedz Link Zgłoś
kasi.aa Re: forum umarło 04.12.15, 16:09 lucyna_n napisała: > To ja poproszę żeby było jak było, to było naprawdę bardzo dobre, czytelne i mi > łe, w dyskusjach pobocznych zawiera się bowiem cały sens tego forum:) Dla wielu osób pewnie tak:), np. dla Ciebie i mnie, jako stałych bywalców. Właśnie dlatego wprowadziliśmy 2 dni temu kolejne zmiany, tak aby bez problemu można byłoby przeklikać się przez nowe wpisy (odwiedzone wpisy odznaczają się już, 'po staremu', na fioletowo). Jeśli więc potestować nowy wątek, do czego Was oczywiście zachęcam, to: oprócz kwestii technicznych, wizualnie różni się tak naprawdę jedynie tym, że ułatwiliśmy dostęp do bezpośrednich odpowiedzi na wpis inicjujący wątek (a tym samym kolejną gałąź) oraz podzieliliśmy gałęzie separatorem. Cały wątek można dodatkowo zwinąć lub rozwinąć. Chciałam tak naprawdę tylko wyjaśnić skąd 'nagle' pojawił się przycisk 'zwiń/rozwiń dyskusję', a jeszcze wcześniej nowy widok wątku - to efekt zmian, których uniknąć na forum z wielu względów nie możemy, a o których bardzo szczegółowo dyskutowaliśmy przez ostatnie miesiące z forumowiczami na forum O forum: forum.gazeta.pl/forum/f,299,O_forum.html - jest tam wiele wątków założonych przez administrację, komentujących potrzebę oraz powody wprowadzenia takich zmian. Obecny wygląd to swego rodzaju kompromis pomiędzy 'starą' strukturą drzewa, którego - jak wykazały wielokrotne testy - nijak nie rozumieją nowi bywalcy, niekorzystnym dla forum generowaniem zdublowanych treści wynikających ze starej struktury drzewa oraz oczywiście uwagami od Was - stałych bywalców, którzy strukturę starego drzewa mają perfekcyjnie opanowaną, ale którym w nowej odsłonie wątku sprzed ponad 3 miesięcy kilku rzeczy zabrakło. Poprawki wprowadzone 2 dni temu to nasza odpowiedź właśnie na uwagi od tych ostatnich:). Zapoznajcie się proszę, wiem, że przyzwyczajenie robi swoje, ale mam nadzieję, że obecny widok będzie dla Was przyjazny. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: forum umarło 05.12.15, 15:23 po owocach poznacie, może i innym nowe forum bardziej odpowiada, tylko dlaczego w takim razie tych mitycznych innych jakoś tu nie widać? nie mam zamiary przekonywać administracji, błagać, nagabywać, argumentować, co miałam do powiedzenia już powiedziałam, z reszty sobei wnioski wysnuwajcie sami. a przy okazji, zdaje się że forum depresja zostało podpięte pod psychologię, proszę to zmienić, jednak depresja jest chorobą somatyczną, psychologia to mogłaby być co najwyżej jako podpunkt do depresji nie odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
szarpnerv Re: forum umarło 07.12.15, 12:24 Dziewczyno, co ty pieprzysz? Jacy "nowi bywalcy" nie rozumieją? To najprostsza możliwa formuła. Wprowadźcie te pozwijane wątki bo rozwinięte zamulają i trzeba je najpierw pozamykać to powrócimy faktycznie do tego co było. Twój koleś tłumaczył nieco bardziej zgodnie z prawdą że Google nie wyszukuje w zamkniętych wątkach jak należy ale te rozwinięte po prostu zniechęcają i macie już pewnie statystyki którew was rozmiękczyły. I przekonywanie nowomową niczego nie zmieni bo LUDZI NIE BĘDZIE. Odpowiedz Link Zgłoś
lelum3 Re: forum umarło 03.12.15, 08:20 Ja często zaglądam, ale nie zabieram głosu, gdy nie mam nic do powiedzenia;) Dodatkowo zniechęca mnie nowa grafika forum. Jestem nerwowa; dłubanie w postach mnie męczy. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: forum umarło 03.12.15, 08:42 no to w sumie nie tak źle jak myślałam, 4 sensowne osoby to dla mnie praktycznie towarzyski luksus. Odpowiedz Link Zgłoś
agncwy Re: forum umarło 03.12.15, 08:53 Podczytuję forum, ale "nie mam siły" na pisanie Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: forum umarło 03.12.15, 09:44 ja sama nie wiem dlaczego ale ostatnia rzecz jaka mi się wyłącza to mowa pisana, jak milczę to znaczy że już zdechł pies. Odpowiedz Link Zgłoś
zoliborski_goral Re: forum umarło 03.12.15, 09:55 Częsciowo widzę że spękali i wracają do dawnego układu. Jest kiepsko ale nie tak głupio jak było. Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: forum umarło 03.12.15, 17:14 nie no... ja tu zagladam od czasu do czasu w nadziei na jakas fajna klotnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: forum umarło 03.12.15, 17:44 another_story 02.12.15, 14:28 <Ja ubezpieczam tyły ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: forum umarło 04.12.15, 18:54 forum.gazeta.pl/forum/f,1211,Schizofrenia.html kasi.aa 04.12.15, 14:21 lucyna_n napisała: forum umarło Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: forum umarło 04.12.15, 20:56 zoliborski_goral 02.12.15, 14:58 A można było tak fajnie się pokłócić... :-D Kłótnia też jest potrzebna bo......po burzy spokój.Można się pośmiać z siebie nawzajem ale nie wszyscy mają poczucie humoru niestety.Co zrobić.W przyrodzie są złośnicy i niezłośnicy,sangwinicy,flegmatycy,cholerycy itd,itp. www.youtube.com/watch?v=WOXRCnxMsc8 Odpowiedz Link Zgłoś
martyna2525 Re: forum umarło 06.12.15, 20:15 A moze wreszcie konus lepiej i nie chce wspominac ciemnosci ? Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: forum umarło 06.12.15, 20:39 może być i tak że większa świadomość powoduje że ludzie szybciej trafiają do lekarza i nie mają potrzeby pisania bo nie dochodzą do etapu ściana-beznadzieja-pustka, kto wie. Odpowiedz Link Zgłoś
tlenoterapia Re: forum umarło 07.12.15, 02:07 To, że trafiają do lekarza nie oznacza , że lepiej się czują i że nie szukają w necie odpowiedzi na swoje problemy. Pewnie namnożyło się stron o podobnej tematyce i konkurencja wessała forumowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
evee1 Re: forum umarło 07.12.15, 11:14 Bywam, ale nie mam za bardzo czasu pisac. A i problemy nie te co kiedys... Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: forum umarło 07.12.15, 12:34 forum.gazeta.pl/forum/s,1211.html?from=0 Mnie korki wysadziło,chyba pierun trzasł.Paszport mi przynieśli do celi w internecie i w Otchłan wysłali,dawniej Statek szaleńców.a niech tam.Schizofrenia nie jest dla schizofreników ino dla ......kasy czy cóś,nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: forum umarło 07.12.15, 12:35 Niech język giętki powie co pomyśli głowa nie działa Słowacki był głupkiem. Odpowiedz Link Zgłoś