Dodaj do ulubionych

Leki a ...

01.10.16, 21:37
Tramal. Zbliza sie okres bólowy.Dostalam recepty na tramal i zastanawiam sie ile mogę brać tego leku by nie bylo interreakcji?
Obserwuj wątek
    • ekspert.grupa_synapsis Re: Leki a ... 02.10.16, 23:24
      Jeśli chodzi o mnie, to nie podejmuję się doradzać w sprawie dawkowania jakichkolwiek leków na forum. Sposób dawkowania każdego leku powinno się oczywiście ustalić z lekarzem prowadzącym leczenie.
      Z szacunkiem
      Stanisław Porczyk, psychiatra
      Grupa Synapsis
      www.synapsis.pl
      • martyna2525 Re: Leki a ... 03.10.16, 18:27
        Lekarz zalecił ostrożne dawkowanie, tylko ile to jest ostrożne?
        A jak jest z przeciwskazaniami do opalania przy lekqch psychotropowych?
        • ekspert.grupa_synapsis Re: Leki a ... 03.10.16, 19:28
          Ponownie: dawkowanie leku musi zalecić lekarz prowadzący leczenie a nie współuczestnicy forum (choćby i w randze eksperta). Do lekarza leczącego należy oczywiście też wyjaśnienie co miał na myśli mówić o „ostrożnym” dawkowaniu. Jest to przecież stwierdzenie niejasne.
          Przeciwwskazania do opalania są istotne przy kuracjach neuroleptykami (choć nie w takim samym stopniu przy wszystkich tych lekach, a ponadto jest to indywidualna sprawa), natomiast wypadku leków przeciwdepresyjnych odgrywają mniejsze znaczenie. Przykładem może być sztandarowy SSRI – sertralina. W charakterystyce produktu jest mowa o nadmiernej reakcji skóry na światło jako o bardzo rzadko występującym problemie, dosłownie napisano tam, że „częstość nieznana”. Osobiście nigdy nie spotkaniem się z nadwrażliwością na słońce w czasie leczenia SSRI.
          Z szacunkiem
          Stanisław Porczyk, psychiatra
          Grupa Synapsis
          www.synapsis.pl
          • ekspert.grupa_synapsis Re: Leki a ... 03.10.16, 20:08
            Dawno już nie zrobiłem kilku, przykrych zresztą, literówek w jednym poście. Cóż mogę powiedzieć ponadto, że późna pora i koniec intensywnego dnia...
            Stanisław Porczyk
            Grupa Synapsis
            www.synapsis.pl
            • martyna2525 Re: Leki a ... 03.10.16, 20:37
              Dziekuje za odp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka