Dodaj do ulubionych

prosze o pomoc

06.12.12, 23:13
WITAM WSZYSTKICH ZWRACAM SIĘ DO OSÓB DOBREJ WOLI O POMOCDLA MOJEJ DZIEWIĄTKI DZIECIACZKÓW W WIEKU 16 LAT AGNIESZKA, 15LAT NATALIA.JUSTYNA 14 LAT ,DOMINIKA10 LAT ,JULIA 9 LAT ,KUBA 6 LAT ADAM 5 LAT,ARTUR 4 LATA ,OLIWIA 2,5 /ZNALĘŻLIŚMY SIE W BARDZO TRUDNEJ SYTUACJI MATERIALNEJ,Z PONAD ROK TEMU STRACIŁ PRACE CHWYTA CO MOŻE ALE TO KROPLA WMOŻU POTRZEB UTRZYMUJEMY SIE Z ZASIŁKU RODZINNEGO I POMOCY GOPS ORAZ PRACY DORYWCZEJ MĘŻA PO OPLACENIU RACHUNKÓW ZOSTAJE BARDZO NIEWIELE A POTRZEBY DZIECI ROSNĄ WIEC JESLI JEST KTOŚ W STANIE NAM POMÓC W JAKIKOLWIEK SPOSÓB TO BENDE BARZO BARDZO WDZIĘCZNA
Obserwuj wątek
    • kroliczyca80 Re: prosze o pomoc 06.12.12, 23:31
      Blanka -> rezerwuję WMOŻU big_grin
      Czy ta prośba jest na poważnie? Dziewiątka dzieciaczków zalatuje trollem. A jeśli na poważnie, to: o jeju. I dokumenty na bj32@gazeta.pl
      • bj32 Re: prosze o pomoc 07.12.12, 00:15
        We Wrocławiu są tacy, co mają piętnaścioro. Na szczęście nie znam ich osobiście... Ale jestem szalenie ciekawa, czym się ludzie kierują w takich razach...

A koleżanka powyżej wyłączy ten Caps Lock, bo za wrzaski tniemy.
        • dorota293-1979 Re: prosze o pomoc 07.12.12, 15:44
          Jezu ludzie poco piszecie że staracie sie innym pomagać innym bardzo żałuje że skożystałam z tej strony i opisałam swoją sytuacje wycofuje się z chęci pomocy kogokolwiek WY NIEPOMAGACIE WY DOŁUJECIE LUDZI!!!!!
          • penelopa40 Re: prosze o pomoc 07.12.12, 15:55
            zwykle mało się odzywam, ale nie zdzierżyłam...
            skoro była Pani w stanie założyć konto i wątek z prośbą o pomocy to chyba jest też Pani w stanie zauważyć i doczytać napis "jeśli chcesz pomocy przeczytaj", gdyby Pani przeczytała to dowiedziałaby się co i komu trzeba wysłać aby kwalifikować się do ewentualnej pomocy...
            kto panią zdołował? czym? czy wie Pani w ogóle co to znaczy???
            poza tym to nie jest forum instytucjonalne, to forum osób prywatnych, które z dobrego serca dzielą się tym co mają, nie mamy puli darów do rozdania, żeby skorzystać z pomocy musi Pani nas do niej zachęcić, a jak na razie to napisała Pani chaotyczną i zupełnie niekonkretną prośbę, a w drugim poście się obraża... proszę podać choć jeden powód przekonujący mnie, penelopę40, do pomocy pani, bo posiadanie 9 dzieci nim niewątpliwie nie jest...
            • dorota293-1979 Re: prosze o pomoc 07.12.12, 18:27
              Droga pani nigdy nigdzie nie prosiłam o pomoc i pewnie nie zobiłabym tego ale zmusiła mnie do tego sytuacja i fakt że koleżanka czytała wasze forum i zachęciła mnie do napisania na nim.moja sytuacja wyglądaa następująco ;mąż muj stracił dokładnie 5 miesięcy temu ja niepracuje bo musze się opiekować dziećmi utrzymujemy się z zasiłku rodzinnego 1470 zł ipomocy gops to kwota ok 300 zł praca dorywcza męża 1100 zł .Do tej pory uważałam że skoro zdecydowałam się na tyle dzieci to musze radzić sobie sama i tak było .teraz gdy mąż stracił prace i niemoże sobie znależć tak dobrze płatnej jak kiedyś nasza sytuacja bardzo się pogorszyła i niestarcza nam prawie na nic .i to pchneło mnie do tego aby tu napisać i przyznam szczeże bardzo tego żałuje bo niesądziłam że zostane potraktowana tak jagbym chciała coś wyłudzić
          • bj32 Re: prosze o pomoc 07.12.12, 16:02
            Założenie konta to również zgoda na Regulamin Portalu, w którym jest wyraźnie napisane, że nie należy nadużywać wielkiej czcionki, bowiem w necie oznacza to krzyk.
            Zatem przestań wrzeszczeć, o co Cię drugi raz grzecznie proszę, a za trzecim Twój wrzask skasuje i tyle. Rozumiesz?
            • dorota293-1979 Re: prosze o pomoc 07.12.12, 18:29
              rozumiem to doskonale ! wiec bardzo prosze aby ktoś skasował muj post
      • dorota293-1979 Re: prosze o pomoc 07.12.12, 15:41
        witam niewiem gdzie i co mam wysłac bo nigdy niezwracałam się nigdzie o pomoc zawsze dawaliśmy sobie rade ale niestety nikt niewie co sie komu przydaży a dzieci to nie ściema karzde jest moje !!!!!!
        • kroliczyca80 Re: prosze o pomoc 07.12.12, 16:02
          No to może rozejrzyj się na forum, skoro czegoś od niego oczekujesz. Tutaj jest wszystko wyjaśnione:
          forum.gazeta.pl/forum/w,615,127121701,,jesli_oczekujesz_pomocy_przeczytaj.html?v=2
          A na adres mailowy, który Ci powyżej podałam, wysyłasz moderatorce skany/zdjęcia dokumentów potwierdzających Twoją trudną sytuację.
          • asiaiwona_1 Re: prosze o pomoc 07.12.12, 18:16
            czy 16-stoletnie rodzeństwo nie mogłoby się zaopiekować młodszym rodzeństwem a ty w tym czasie znalazłabyś jakąś dorywczą pracę? Ew. skoro mąż nie może znaleźć stałej pracy to niech pilnuje dzieci a ty w tym czasie do pracy?
            I skąd jesteś?
            • sabka22 Re: prosze o pomoc 07.12.12, 18:24
              Moja siostra 16 letnia siedzi w szkole do 15-16 więc ta opcja chyba odpada...
            • dorota293-1979 Re: prosze o pomoc 07.12.12, 18:34
              jestem z pow koszalin a szesnastoletnie dziecko uczy się
              niepowiedziałam ze mąż niepracuje chwyta co może chodziło mi o to że niemoże znależć stałej pracy
          • dorota293-1979 Re: prosze o pomoc 07.12.12, 18:31
            dziekuje za podpowieć czemu ktoś niemugł tak odrazu napisać i po ludzku wyjaśnić po prostu nieczytałam tego do końca dziekuje
            • prochottka1 Re: prosze o pomoc 07.12.12, 19:08
              dorota,
              najperw czytaj zasady forum, co myslalas ze napiszesz mam dzieci i slijcie paczki bo nie starcza nam na nic?
              tak skoro sie zdecydowalas na tyle dzieci i wczesniej tylko z pracy meza mogliscie sie utrzymac, bo piszesz nie nidy nie prosilas o pomoc, to pewnie nie pracowal "na kasie w biedronce" tylko mial dobre stanowisko i duzo zarabial
              nie przeczytalas i od razu pyszczysz ze co to forum , ze smiemy sie nazywac ponocne i ze Cie ktos tu doluje, no litosci

zadaj sobie troche trudu i poczytaj wpisy gdzie sytuacja byla potwierdzona i ile mam dostalo pomoc
              oraz te gdzie sie okazalo ze ktos cos wyludzil, prosil na kilku portalach klamiac ze nie, pomocnej pacze i w radiu maryja i bög jeden wie gdzie jeszcze oczywiscie podkreslajac nie jestem naciagaczka i nigdzie nie dostalam pomocy.

kolejny post utwierdzajacy mnie w przekonaniu ze lepiej pomagac komus kogo sie zna, oddac rzeczy osobiscie itd
              • dorota293-1979 Re: prosze o pomoc 08.12.12, 18:54
                przepraszam wszystkich bardzo jeśli kogoś uraziłam !! a propo męża to nigdy żadnym prezesem niebył niestety w biedronce też niepracował zawsze był zwykłym robolem ale przez 5 lat pracował za granicą nie żyliśmy dostatnio ale radziliśmy sobie prawdą jest to co piszesz że jeśli niezobaczysz to nieuwieżysz i popieram to na 100 % jeśli się zna rodzine to można wyłapać czy ściemnia tu też sie z tobą zgodze .muj błąd był taki że nieprzeczytałam dokładnie wszystkiego ale zamiast mnie krytykować mugł poprostu ktoś napisac ze należy przesłac jakieś dokumenty aby przekonać o swojej sytuacji
                • bj32 Re: prosze o pomoc 08.12.12, 19:14
                  Nieuwieżę... No, niemogęuwieżyć, że nie zapoznawszy się choćby w przybliżeniu z forum wiedziałaś, ze trzeba opisać sytuację i poprosić o pomoc, ale nic ponad to nie wiedziałaś.

Kurna, jak to się dzieje, ze większość potrzebujących wpada i wie, ze trzeba opisać swoją niedolę i liczbę dzieci, oraz wymienić potrzeby, a całą resztę udaje im się zignorować? Przecież jednak część jest takich, że zaczynają od poczytania i przesłania dokumentów, a nie od koncertu życzeń...
                  • dorota293-1979 Re: prosze o pomoc 08.12.12, 19:27
                    widze ze nigdy nie musiałas prośić o pomoc i życzę ci abys niemusiała bo niezdajesz sobie sprawy z tego jakie to trudne .czy moze ktos mi powiedzieć jak wykasowac muj post bo tego też nieczytałam
                    • bj32 Re: prosze o pomoc 08.12.12, 19:52
                      Dziękuję za życzenia.

Post może wykasować wyłącznie moderator. Jeśli ma powody, czyli post jest niezgodny z Regulaminem, prawem albo zawiera dane wrażliwe. Twoje posty nie spełniają tych "wymagań".
    • monia-114 Re: prosze o pomoc 07.12.12, 19:52
      Witam A tak dokładniej mogę wiedzieć z której częsci powiatu koszalińskiego jestes i co potrzebujesz? Też mieszkam w okolicach i jesli tylko będę mogła jakos pomóc to pomoge, chodz u mnie też jest bardzo ciężko ale ciuszków dla dzieci trochę bym znalazła.
      • dorota293-1979 Re: prosze o pomoc 08.12.12, 18:41
        mieszkam dokładnie 20 km od koszalina w Mostowie bardzo dziękuje za karzdą pomoc
        • mamatin Re: prosze o pomoc 15.12.12, 02:42
          i co? przesłała Pani skany dokumentów?
          • bj32 Re: prosze o pomoc 15.12.12, 14:54
            Nie.
            • dorota293-1979 Re: prosze o pomoc 18.12.12, 13:56
              Dziś wyślę skany dokumentów ponieważ niemiałam dostepu do skanera niemogłam zrobic tego wczesniej .Mam decyzje z mops o okresówce i dożywianiu decyzje rodzinnego oraz decyzje z biura pracy męża ze jest zarejestowany bez prawa do zasiłku czy potrzeba coś jeszcze
              • sabka22 Re: prosze o pomoc 18.12.12, 16:07
                Jesli sytuacja się potwierdzi będę miała ciuszki dla najmłodszej dziewczynki,tylko dobrze by było gdybyś rozmiary dzieci napisała.
                • dorota293-1979 Re: prosze o pomoc 18.12.12, 16:53
                  własnie wysyłam dokumenty po wysłaniu napisze wiecej dziekuje
                  • trixii Re: prosze o pomoc 18.12.12, 18:29
                    Podaj poproszę rozmiary jakie noszą dzieci oraz rozmiary butów. U mnie się coś znajdzie
                    • dorota293-1979 Re: prosze o pomoc 18.12.12, 20:32
                      witam agnieszka lat 16. 160 wzrost szczupła nr buta 38 w pasie 34
                      natalia 15 lat szczupła 160 cm 38nr buta w pasie32
                      justyna 14 lat 162cm rozm buta 40 spodni 40
                      dominika 10 lat 137cm rozmiar buta 33 szczupła
                      julka szczupła 137 rozm buta 33
                      kuba 130 rozm buta 31 szczupły
                      adam 130 rozm buta31 dośc tegi
                      artur 120 szczuplutki rozm buta 27
                      oliwia 115 szczupła rozm buta 24
                      • trixii Re: prosze o pomoc 18.12.12, 20:33
                        Zajrzyj proszę na pocztę
                        • dorota293-1979 Re: prosze o pomoc 18.12.12, 20:45
                          już odpisałam
                  • bj32 Re: prosze o pomoc 18.12.12, 18:52
                    A mogę mieć prośbę, żebyś wysyłała po kilka? Po jednym to i Tobie i mi to zajmie następne trzy doby...
                    I faktycznie stopniowo mi reszta żywienia przychodzi.
                    • dorota293-1979 Re: prosze o pomoc 18.12.12, 20:02
                      przepraszam że tak pojedynczo z tymi dokumentami ale muj komputer niejest zbyt nowy a internet nienajlepszy i jak prubowałam razem wysłać to od 13 do 16 nawet połowa nie poszła
                      • bj32 Re: prosze o pomoc 18.12.12, 20:05
                        OK, rozumiemsmile
    • bj32 Mam dokumenty: 18.12.12, 18:12
      Rodzinny, dożywianie dla najmłodszych, celówka.

Co z obiadami w szkole dla starszych? Nie mają?
      • dorota293-1979 Re: Mam dokumenty: 18.12.12, 20:04
        czy doszły dożywianie dla starszych zaraz alimentacyjny wyślę
        • bj32 Re: Mam dokumenty: 18.12.12, 20:43
          Mam na resztę dzieci dożywianie i alimentacyjny.
        • aqua696 Re: Mam dokumenty: 18.12.12, 21:56
          Rozumiem iz maz pracowal 5 lat za granica.

Czy nie nabyl praw do zasilku po utracie pracy??

Zasilek rodzinny pod powrotu wyplaca PL, a moze mezowi nalezy sie zwrot podatku??
          • dorota293-1979 Re: Mam dokumenty: 18.12.12, 22:19
            mąż 2 lata temu był na zasiłku po pracy za granicą jeśli potrzeba moge dosłać decyzje z wojewudzkiego urzedu w kturym roku był na zasiłku
    • dorota293-1979 Re: prosze o pomoc-pilne 18.12.12, 21:23
      witam jeśli jest ktoś w stanie wspomóc mnie w postaci żywności ewentualnie jakieś drobne zabawki dla chłpców lub słodyczy na święta to będe zobowiązana dziś dostałam pismo z wodociągów ze mam zaległość za wode w kwocie 1500 zł już 1000 pożyczyłam jeszcze 500 zostało termin mam do 27 grudnia i mam teraz dylemat albo zrobię dzieciom święta i odetną mi wode albo zapłace i dzieci niewiele na świątecznym stole i pod choinką znajde jeśli dokumenty poświadczające potżebne to doślę
      • aqua696 Re: prosze o pomoc-pilne 18.12.12, 22:00
        Zloz pismo do wodociagow o rozlozenie na raty??
        Tylko na pismie, I zadzwon iz zlozylas takie pismo, mozesz tez skan wyslac im na email

1% dla Rodgera na rehabilitacje i leczenie
        Integrujące Stowarzyszenie Jeden Świat im. prof. Zbigniewa Religi KRS 0000144665. Konieczne w dopiski informacje uzupelniajace- cel szczegolowy 1%- dla RODGER ZYRO
        Dzieci potrzebują miłości - szczególnie wtedy gdy na nią nie zasługują. /Henry David Thoreau/
        • dorota293-1979 Re: prosze o pomoc-pilne 18.12.12, 22:45
          problem jest taki że jest już wystawiony nakaz odłonczenia .pismo dostałam już wcześniej .a tak ogulnie to problem jest poważniejszy .pare lat wstecz ok 10 nadleśnictwo sprzedawało mieszkania pracownikom leśnym takim był muj teść wtedy już nieżył mieszkanie ze zniżką po nim kupiła teściowa wodociągi po wykupieniu mieszkania zażądały aby założyc tak zw wspólnote poniewarz w budynku mieszkają 3 rodziny .mamy wodomieże w mieszkaniach ale główny jest jeden z niego rozliczają wodociągi .faktura musiała przychodzić na jednego mieszkańca ktury na podstawie wodomieży w mieszkaniach rozliczał reszte mieszkańców i wystawiał rachunki. jakieś 3 lata temu zmarł sonsiad ktury się tym zajmował i wszyscy postanowilśmy że ja jestem najmłodsza więc namnie spocznie obowiązek rozliczania wody podpisałam umowe z wodociągami przez rok było wszystko ok rachunki za wode regulowane na czas po roku jedna z sąsiadek stwierdziła że żle wyliczam opłaty pomimo że miała wgląd do faktur! stwierdziła ze ona sama będzie opłacać sobie zużytą wode i przestała dopuszczać mnie i sąsiadke do wodomieża zaczeły się problemy bo woda przestała się zgadzać ja płaciłam za zużytą wode swoją i tej drugiej sąsiadki ktura przynosiła pieniążki a tamta jak okazało się po ponad 1.5 roku nie płaciła ani złotówki.dług wraz z odsetkami urusł do kwoty 2,500 zł z tym że moich opłat zaległych było na 1000 zł to już wpłaciłam niestety faktury są na mnie więc moim obowiążkiem jest uregulowanie tego czas mam do 27 bo dziś dzwoniłam mąż odłonczył wode ów sąsiadce dziś ale ona ani myśli zapłacić uważą że ona sobie bez wody poradzi a ja mam dzieci i niedam sobie rady wodociągi niechcą zrobić nic ich tylko obchodzi to na kogo jest umowa przebojów z ów panią mamy wiecej tyko sposobu na nią brak morał taki niezapłace to jestem bez wody sąsiadka już zadeklarowała ze pomoże więc mam kolejny tysiąc ale to i tak mało przepraszam za wylewnosć ale sama już sobie z tym nieradzę
          • ale_to_ja Re: prosze o pomoc-pilne 18.12.12, 23:10
            dorota293-1979 napisała:

> problem jest taki że jest już wystawiony nakaz odłonczenia .pismo dostałam już
            > wcześniej .a tak ogulnie to problem jest poważniejszy .pare lat wstecz ok 10 na
            > dleśnictwo sprzedawało mieszkania pracownikom leśnym takim był muj teść wtedy j
            > uż nieżył mieszkanie ze zniżką po nim kupiła teściowa wodociągi po wykupieniu
            >

Wybacz ale pisz poprawnie po polsku bo nie da się tego czytać....
            • dorota293-1979 Re: prosze o pomoc-pilne 19.12.12, 14:40
              wybaczcie za haos ale byłam zdenerwowana i starałam sie jakoś odzwierciedlić to wszystko na forum przepraszam jeszcze raz
            • trixii ubranka 20.12.12, 09:27
              Jak pisałam na maila wczoraj otrzymałam paczkę wielkoluda z ubrankami dla dzieci do sensownego rozdzielnia. Tak więc mam trochę ubrań na najmłodszą dziewczynkę w tym kurteczękę na 98. oraz kurtkę na któregoś z chłopców wydaje mi się że na najmłodszego. Problem jest jednak taki, iż w tym miesiącu finansowo nie dam już rady tego wysłać.

Pozdrawiam
              • dorota293-1979 Re: ubranka 20.12.12, 13:22
                rozumiem. Spokojnie niepali sie ,teraz święta i każdemu sie nieprzelewa dziekuje i pozadawiam
                • trixii Re: ubranka 20.12.12, 13:27
                  a powiedz mi jak z pościelą ?

• dorota293-1979 Re: ubranka 20.12.12, 17:43
                    z pościelą różnie najbardziej brak mi prześcieradeł ostatnio dostałam troche od kuzynki tagże może komuś bardziej sie przyda
          • miedzymorze Re: prosze o pomoc-pilne 18.12.12, 23:23
            Wspólnota mieszkaniowa powstaje w momencie wyodrębnienia pierwszego lokalu aktem notarialnym, jeśli dotychczasowy właściciel całości sprzedał 3 lokale trzem osobom, to tak właśnie jest w Waszym przypadku, żądanie wodociągów nie ma tu nic do rzeczy. Poniewaz jest mniej niż 7 lokali, jesteście tzw. małą wspolnotą.
            Tutaj przykładowe wątki nt wody i małej wspólnoty:

www.zarzadca.eu/dyskusja/4231/rozliczenie-za-wode-w-malej-wspolnocie/
            www.e-wspolnotamieszkaniowa.pl/index.php/zarzad-nieruchomoscia-wspolna/zarzad-w-malej-wspolnocie
            Faktury są na Ciebie, ale obowiązkiem wszystkich właścicieli jest ponoszenie kosztów.
            W dużej wspólnocie (sorka, nie wiem czy w małych tak samo, ale nie ma powodu dlaczego by nie) wystawialiśmy niepłacącym wezwanie do zapłaty, wpisywaliśmy ich do rejestru dłużników (to nie jest konieczne), następny krok to bylo zdaje się przedsądowe wezwanie do zapłaty, i zazwyczaj w tym momencie się okazywało, że kasa wpłynęła suspicious Potem można iśc do sądu, wyrok zapada, komornik wsiada na sąsiadkę - tyle teorii, jak to wygląda w praktyce możesz spytac na forum o Wspólnotach Mieszkaniowych.

pozdr,
            mi
            • malinowe_lody Re: prosze o pomoc-pilne 19.12.12, 08:24
              Mieliśmy podobną sytuację w budynku mniej niż 7 lokali- licznik głowny - z którego wodociągi spisywały stany i liczniki w domach, na podstawie których rozliczaliśmy się między sobą. Dwoch lokatów nie chciało płacić i musieliśmy dokładać do rachunku. Był moment, że wodociągi nie widziały wyjścia z sytuacji, ale wychodziliśmy rozwiązanie. Na własny koszt zalożyliśmy odliczniki wszystkim lokatorom ( te co mieliśmy się nie nadawały do legalizacji) wodociągi założyły plomby i spisują teraz odliczniki ( każdy ma osobną umowę) i licznik główny. Jeśli suma na odlicznikach nie zgadza się z licznikiem głównym to różnicę dzielą na wszystkich lokatorów ( to drobiazgi, raz na jakiś czas wychodzi 1m). My mamy spokój a wodociągi same dochodzą swoich należności i mogą zamknąć dostęp do wody tym co nie płacą. Tylko od kiedy sąsiedzi mają swoje rachunki to jakoś płacą.....
              • dorota293-1979 Re: prosze o pomoc-pilne 19.12.12, 14:44
                my też tak próbowaliśmy i nam niewyszło ale byłam dziś w wodociągach i powiedzieli ze musze tą panią podać do windykacji i poprostu zakręcic wode
            • dorota293-1979 Re: prosze o pomoc-pilne 19.12.12, 14:34
              dzieki za podpowiec bo naprawde niewiedziałam jak miałam sie za to zabrac mam nadzieje ze teraz sie jakos to ruszy
          • kocz7 Re: prosze o pomoc-pilne 19.12.12, 08:35
            Witam!

Czy zabawki dla dzieci mogą być używane, ale w dobrym stanie? Jeśli tak, proszę o przysłanie swojego adresu na maila: kocz@op.pl

Wyślę paczkę.
            Pozdrawiam
            • dorota293-1979 Re: prosze o pomoc-pilne 19.12.12, 14:46
              oczywiście że mogą to byc zabawki używane nawet lepiej bo jak to chłopaki wszystko im sie pali w rękach wiec innych to nawet szkoda
          • bj32 Re: prosze o pomoc-pilne 19.12.12, 12:18
            Szkoda,że mąż jej wodę odciął dopiero teraz,a nie, jak zaczęła wydziwiać... Natomiast nie wiem, czy w ogóle mógł coś takiego zrobić zgodnie z prawem. Warto by było się dowiedzieć.

Tak czy owak z wodociągami należy uregulować, a w stosunku do niepłacącej sąsiadki spróbować wyciągnąć jakieś konsekwencje i niekoniecznie w postaci podbitego oka... Raczej finansowe... Ale nie wiem, jak, bo tych przepisów nie znam.
            • dorota293-1979 Re: prosze o pomoc-pilne 19.12.12, 14:52
              dziś byłam na rozmowie z wodociągami i wszystko jest zgodne z prawem a pania sąsiadke mam prawo do windykacji podac jakoś dam rade a ona zapłaci więcej niż musiała płacić do wodociągów
              • apple_isle Re: prosze o pomoc-pilne 21.12.12, 18:52
                Napisałam na pocztę gazetową,proszę sprawdzić.
                • dorota293-1979 podziękowania 21.12.12, 21:38
                  Wesołych Świąt Bożego Narodzenia oby się wszystkim spełniły mażenia by wszyscy potrzebujący zaznali pomocnej dłoni w tym radosnym dniu jakim jest wigilia.Serdeczne podziękowania dla wszystkich osób które wyciągneły do nas pomocną dłoń .
                  pomoc okazana innym wraca ze zdwojoną siłą .Wesołych Świąt
                  • apple_isle Re: podziękowania 30.12.12, 19:34
                    Napisałam na pocztę gazetową.
    • dorota293-1979 Re: prosba o wsparcie 16.01.13, 17:49
      witam mam goroncy apel jesli dalby ktos rade wesprzec nas nie finansowo tylko w formie zywnosci maka cukier olej itd to bede zobowiazana .nawalil nam piec od centralnego i musimy zaplacic 500 zl nato znaje pieniazki bo zaraz rodzinne dostane pisalam do mopsu o celuwke ale dali 200zl a placa dopiero 30i niewiem czy zrobic oplaty w kturych tez mam zaleglosci czy kupic zywnosc nawet drobna pomoc bendzie dla mnie ogromnym wsparciem
      • mamatin Re: prosba o wsparcie 16.01.13, 18:21
        gdyby ktoś zamierzał robic zakupy przez internet chetnie sie dorzuce.
        • mamatin Re: prosba o wsparcie 16.01.13, 18:31
          albo nie, Dorota prześlij mi nr konta, dorzuce sie do zakupów, które sobie zrobisz stacjonarniesmile
          • dorota293-1979 Re: prosba o wsparcie 18.01.13, 14:24
            dziekuje za chec pomocy gubie sie troche na tym forum a mam problemy z netem i kompem jaki ma pani e mail gazetowy
            • mamatin Re: prosba o wsparcie 19.01.13, 08:41
              mail : mamatin@gazeta.pl

ale przysłała mi Pani pustego maila. Jeśli nie ma Pani nr konta to poproszę adres.
    • dorota293-1979 Re: szukam pracy 23.01.13, 14:37
      kochane jestem z okolic koszalina dokladnie mam 20km do koszalina mam prawojazdy i samochód coprawda stara golfina ale jezdzi i mam prosbe jesli któras z was slyszala albo zna kogos kto potrzebuje do sprzątania pomocy w domu lub cokolwiek .to napiszcie jestem pracowita i sumienna i bardzo potrzebuje pracy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka