Dodaj do ulubionych

Pustka w głowie depresja

01.08.17, 18:51
Witam ! Mój problem polega na tym ze nie mam wgl myśli w mojej głowie . Przez co mam problemy w kontaktach ze znajomymi , rodzina ... itp praktycznie wgl nie wychodze z domu z nikim sie nie spotykam bo mam poprostu pustkę w głowie . Oprócz tego ze sam nie mam nic do powiedzenia to nie rozumie co inni do mnie mówia tak jakby jednym uchem wlatywalo drugim wylatywało nic nie zatrzymuję się w głowie . Trwa to juz mniej wiecej około roku czasu . Proszę o odpowiedzi czy ktoś miał podobne objawy depresji i czy komuś to przeszło??? bardzo to dla mnie wazne juz nie mam siły tak zyć .
Obserwuj wątek
    • ekspert.grupa_synapsis Re: Pustka w głowie depresja 09.08.17, 22:23
      Szanowny Panie,
      Myślę, że stan, który Pan opisuje wymagałby diagnozy specjalisty. Potrzeba więcej szczegółów odnośnie Pana samopoczucia i diagnoza możliwa jest tylko w gabinecie lekarskim. Proszę nie zwlekać z szukaniem pomocy, bo długo już trwa stan, który Pana niepokoi i powoduje dużo cierpienia. Po odpowiedniej diagnozie będzie możliwe włączenie leczenia, które będzie mogło skutecznie Panu pomóc.
      Pozdrawiam,
      Joanna Jaroszek,
      psycholog
      • szymi1993 Re: Pustka w głowie depresja 09.08.17, 22:56
        Ja juz lecze sie psychiatrycznie od roku trzy razy zmieniany lekarz jednak nic nie dziala . Caly czas ta " pustka w glowie" sie utrzymuje
        • mardaani.74 Re: Pustka w głowie depresja 09.08.17, 23:51
          Jakbyś miał taką pustkę w głowie jak Ci się wydaje nie byłbyś w stanie napisać tak składnego wpisu. Taka pustka w głowie pojawiająca się przy ludziach najczęściej ma związek z fobią społeczną. Uczucie że chciałoby się coś powiedzieć ale kompletnie nic nie przychodzi do głowy, a jak już przyjdzie to wydaje się beznadziejne, niewarte powiedzenia itd. W dużym stresie, w stanach lękowych można mieć też uczucie chwilowej derealizacji, uczucie jakby nie rozumiało się nagle ojczystego języka, ewentualnie nie przyswaja się faktów, np nie jesteś w stanie po chwili przypomnieć sobie imienia przedstawianej osoby. Może to coś w tym stylu Cię dopada? Fobia społeczna potrafi być naprawdę dojmująca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka