natalia-natka 03.02.18, 02:08 Kolejna bezsenna noc... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
megan.k Re: Masakra 03.02.18, 07:31 A co robisz w taką noc? Może nie warto myśleć o tym, że nie można zasnąć, tylko zająć się czymś, na co w ciągu dnia nie starczyło czasu, albo nie miało się ochoty. Funkcjonowanie w nocy potrafi być bardzo interesujące. A nocne działanie w końcu spowoduje zmęczenie i sen może sam przyjść, oczywiście nie zawsze, ale warto spróbować. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia-natka Re: Masakra 03.02.18, 10:43 Chodziłam, sprzątałam, jadłam... Potem już się wkurzałam i bezsilnie czekałam do rana... A najśmieszniejsze jest to, że psychicznie czuję się dobrze i w ciągu dnia funkcjonuję. Chociaż czuję, że nocka w plecy. Odpowiedz Link Zgłoś
mardaani.74 Re: Masakra 03.02.18, 11:31 ja bym zaczęła od czytania lub audiobooka, a nie sprzątania. Energetyczne czynności nakręcają, w dodatku myśli nadal hasają swobodnie a to o te myśli w zasypianiu chodzi. No chyba że masz speeda z powodu hipomanii, albo po lekach. Jeżeli po lekach to żadna aktywność żadne tam odwracanie uwagi tylko musisz skonsultować się jak najszybciej z lekarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
mardaani.74 Re: Masakra 03.02.18, 09:34 o 2 uważasz że spędziłaś bezsenną noc? przecież 2 to zaledwie późny wieczór? Odpowiedz Link Zgłoś
nova_33 Re: Masakra 03.02.18, 11:01 Byłam u lekarza w tym tygodniu i znowu poprosiłam o stilnox. Na noc mam przypisane leki ketrel oraz Pragiole a i tak zdarza się średnio dwa razy w tygodniu , że biorę stilnox. Pani doktor powiedziała, że mam bardzo silny lęk przed tym, ze nie będę mogła zasnąć i żebym przerobiła to na terapii. Mój lek powoduje że jak do 24 nie zasnę to biorę stilnox. Niestety ja po bezsennej nocy mam silna depresję i myśli samobójcze. Wolę więc wziąć stilnox. Odpowiedz Link Zgłoś
mardaani.74 Re: Masakra 03.02.18, 13:21 nie spałaś do rana bo już o 2 postanowiłaś że to będzie bezsenna noc. samosprawdzająca się przepowiednia. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia-natka Re: Masakra 03.02.18, 14:06 Dzięki mardaani za twoje pocieszające słowa... Ale guzik rozumiesz!!! Chyba nikt o zdrowych zmysłach nie nastawia się na niespanie!!!!!!! Jak masz mnie tak pocieszać, to się nie wypowiadaj. Zabolało mnie to! Odpowiedz Link Zgłoś
mardaani.74 Re: Masakra 03.02.18, 17:48 dam Ci dobrą radę: a rób jak uważasz ode mnie też foch, a mechanizm niech Ci wyjaśni terapeuta, w końcu bierze za to pensję. Odpowiedz Link Zgłoś