Dodaj do ulubionych

Velaxin 75mg a ataki paniki

12.04.18, 07:46
Pośród "cukierków" które przyjmuję mam velaxin, biorę rano, (leczyłam epizod depresyjny w CHAD), grunt że deprecha minęła ale cały czas mam ataki paniki. W szpitalu było ok a powrót do rzeczywistości, spiętrzenie problemów i panika wróciła. Czytałam w ulotce, że to nie tylko na deprechę ale również na leczenie lęku, a teraz się zastanawiam czy to wogóle działa. Jutro może uda mi się z dr porozmawiać. Ktoś to bierze i na co ?
Obserwuj wątek
    • mgasg Re: Velaxin 75mg a ataki paniki 12.04.18, 15:52
      Ja biore na depresje. oze dawke masz za mala. Ja bralam 75mg dosc dlugo ale zwiekszylam bo mialam agore wciaz i social phobie.
      zalezy jeszcze co bierzesz poaza Venla
      • isbe Re: Velaxin 75mg a ataki paniki 13.04.18, 07:41
        dziś może mi się uda skontaktować z dr i może faktycznie zwiększy dawkę bo tak to się żyć nie da. Biorę do kompletu convival 500, abilifly, 15 i mirtor 15 na sen. Deprechy już nie mam, myśli samobójcze ustąpiły ale ataki paniki jak były tak są. W szpitalu było spoko, a po wyjściu dramat, nic nie mogę załatwić bo aż mnie dusi jak mam gdzieś wyjść, nawet do sklepu się boję iść, pocę się, ręce latają masakra
        • mgasg Re: Velaxin 75mg a ataki paniki 13.04.18, 14:25
          pewnie Ci zwiekszy troche,bo tak wg sztuki lekarskiej na poczatek sie powinno.Ja mam dawke 150 Venla i mialam mimo to agoraphobie, wiec moja psych wlaczyla mi malutka dawke pregabaliny i zadzialalo. dlugo sie z tym borykalam,nawet pytalam ludzi na forum,bo ne chcialam tej venli zwiekszac. jak na razie dziala na ataki leku i paniki ta kombinacja. dawka 75mg jest dawka startowa, na niektorych dziala dosc dlugo,ale terapeutyczna tak naprawde to 150mg. jesli nie dziala po kilku tygodniach to ja juz nie widze sensu dalej zwiekszac. To moje odczucie po 15 latch walki z tym swinstwem. powodzenia z dr.
          • isbe Re: Velaxin 75mg a ataki paniki 13.04.18, 14:41
            Na myśl o jeszcze jednym prochu do łyknięcia mi się odechciewa, póki co, we wtorek jadę na rozmowę w sprawie pracy i będę się trzęsła i się spocę jak chrumka... Nie dotrę dziś do p. dr. szukam jej gdzieś prywatnie, bo na NFZ tylko w piątki przyjmuje, cholerka. Zwiększę sama i zobaczę, póki się do niej nie dostanę. Jak łykałam sulpiryd to nie mialam agorafobii itd, w szpitalu zmienili mi leki i jakaś masakra, boję się telefonu odebrać, maili czytać jakby nie wiem co się miało wydarzyć. Byłam pewna siebie a teraz się panicznie boję i sama nie wiem czego. Przez parę dni zaexperymentuję i zobaczę czy pomaga w wyższej dawce. Nawet na uspokojenie nic nie mam.
            • isbe Re: Velaxin 75mg a ataki paniki 21.04.18, 10:06
              dalej mi nie przeszło, zastanawiam się czy nie dowalić sobie sulpiryd jak kiedyś. qrva wizyta u lekarza dopiero 18 maja- do tej pory to ja zwariuję. Już nie mogę buuu
              • megan.k Re: Velaxin 75mg a ataki paniki 21.04.18, 10:23
                Zanim podejmiesz decyzję, żeby wrócić do Sulpirydu, przeczytaj o skutkach ubocznych tego leku. Mam na myśli te skutki uboczne, które dotyczą kobiet.
                • isbe Re: Velaxin 75mg a ataki paniki 21.04.18, 10:29
                  brałam 5 lat , dla mnie były super te skutki - brak okresu ;) nie chcę tylko sama decydować, ale męczyć się miesiąc też nie chcę do wizyty u lekarza. nie wiem co robić, nie chcę sama ustawiać sobie leczenia ale nie wytrzymam długo w takim świrowie w jakim teraz jestem. nie mogę funkcjonować
                  • megan.k Re: Velaxin 75mg a ataki paniki 21.04.18, 12:47
                    Jeśli kobiecie nie przeszkadza wczesna "menopauza", to ok, a podwyższona prolaktyna chyba jest niekorzystna również z innych powodów.
                    • isbe Re: Velaxin 75mg a ataki paniki 21.04.18, 13:51
                      mam 42 lata, dzieci już nie planuję, nie miałam mlekotoku, dla mnie dobrze działał, wiem że może powodować gruczolaka przysadki ale obecna venla podwyższa cholesterol a ja i tak mam ponad normę. Jestem skołowana tym że do lekarza dopiero za miesiąc.. co tu zrobić by czuć się ok?
                      • mgasg Re: Velaxin 75mg a ataki paniki 22.04.18, 15:56
                        no Venla podwyzsza cholesterol,ale sam calkowity cholesterol nie jest az takim problemem jak kiedys sie uwazalo.trzeba by dlugiego wykladu na ten temat, wrzuc sobie w Youtube lub poczytaj w Medline najnowsze artykuly. Ja tez biore Venlafaxine, tez jej nie adoruje bo wlasnie ten cholesterol,ale wyciagnela mnie z problemow. Nawet Vit C zaszkodzi tak naprawde. Ogolnie nie cierpie juz lekow,ale cierpie jeszcze bardziej gdy mam nawrot depresji. Ja zwiekszylabym te Venla ale nie chce Ci nic sugerowac. Tez czesto mam watpliwosci i szukam tu wsparcia.
                      • mardaani.74 Re: Velaxin 75mg a ataki paniki 23.04.18, 13:04
                        czy możesz skontaktować się z lekarzem telefonicznie? Nie powinno być tak że jesteś w kryzysowych momentach pozbawiona choćby telefonicznego kontaktu. Moim skromnym zdaniem takie znaczne nasilenie objawów lękowych, że jak piszesz nie jesteś w stanie funkcjonować dyskwalifikuje ten konkretny lek, ewentualnie trzeba by jakoś zmodyfikować dawke, czy dodać na początek leczenia coś przeciwlękowego. Nie ma powodu dla którego masz się męczyć z jakimś lekiem.
    • iso2 Re: Velaxin 75mg a ataki paniki 07.05.18, 23:38
      isbe napisała:

> Pośród "cukierków" które przyjmuję mam velaxin, biorę rano, (leczyłam epizod de
      > presyjny w CHAD), grunt że deprecha minęła ale cały czas mam ataki paniki. W sz
      > pitalu było ok a powrót do rzeczywistości, spiętrzenie problemów i panika wróci
      > ła. Czytałam w ulotce, że to nie tylko na deprechę ale również na leczenie lęku
      > , a teraz się zastanawiam czy to wogóle działa. Jutro może uda mi się z dr poro
      > zmawiać. Ktoś to bierze i na co ?

Owszem działa.
      Ja brałem ten lek i lęki po kilku tygodniach minęły.
      Nie spodziewaj się poprawy po 2 tygodniach bo to jest niemożliwe.
      Trzeba być cierpliwym.
      Czasem poprawa jest po 4 tygodniach a czasem po 6 tygodniach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka