23.07.18, 16:51
Od dluzszego czas czytalam na temat dzialania diet na organizm i ze zwalczaja rozne choroby. I stwierdzilam ze sprobuje postu dr X. trwa 42dni i nie przekracza 800kcal.
Jest ok tylko dzis fiz cos nie bardzo ale wiem ze to minie. Ta dieta ma wspomoc leczenie chorob afektywnych.
Jak waszym zdaniem jest z dieta a depresja czy chad.
Czy jedzenie moze wplywac na pojawianie sie epizodow choroby lub je poglebia?
Obserwuj wątek
    • mardaani.74 Re: Dieta 25.07.18, 10:39
      Weż od razu rozpędzi się i walnij baranka w sosnę, nie nie mogę, Ty to robisz specjalnie żeby ludzie Cię żałowali, odwodzili od pomysłu i klepali po plecach? Jeżeli tak to napisz od razu pocieszcie mnie, przytulcie, poklepcie po pleckach bo tego potrzebuję, a nie urządzasz takie pokazy. Wnerwilaś mnie teraz maksymalnie, myślałam że jesteś jednostką inteligentną i myślącą, a Ciebie trzeba kadzidlem okadzać.
    • mardaani.74 Re: Dieta 25.07.18, 10:41
      tak btw, wcale nie masz zaburzeń odżywiania, wcale.... świetny pretekst do ukrycia anoreksji, "lecznicza głodówka", ręce opadają
      • martyna2525 Re: Dieta 25.07.18, 12:19
        Twoje nerwy Twój problem. Wg Ciebie nie myślę i nie jestem inteligentna ok przyjmuje to co mi zwisa.
        Co do diety to są naukowe dowody że dieta leczy, na różne sposoby i różne dolegliwości. Napisałam ten post bo być może ktoś ma takie doświadczenie, że choroba się bardziej ustabilizowała dzięki jedzeniu odpowiednich produktów bo przecież jesteśmy tym co jemy.
        Co do klepania po pleckach i żałowania to w moim poście nie ma nic by to robić. Zwykłe pytanie jakich wiele. Nikt mnie nie musi przekonywać do czegokolwiek bo znam siebie i wiem co mi szkodzi bądz nie, a taka dieta na pewno nie.I tak mnie nikt nie przekonana, 42 dni to nie jest dużo, pozwoli mi to się oczyścić i pomóc . Nie jestem jedyna, która leczy się za pomocą diety.
        A co anoreksji to zdecydowanie nie jesteś na bieżąco, to mam już dawno za sobą x lat temu. To że ktoś chorował na zaburzenia odżywiania nie znaczy że całe życie bedzie chorował .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka