mech344 13.10.04, 14:23 czy ktos zna lek na depresję inny niz xanax coaxil lub hydroxyzina:-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: man Re: lek na depresję IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 13.10.04, 14:36 Te leki które podałeś moża poza Coaxilem nie są na depresje, ale są to środki przeciwlekowe. W depresji mają one znaczenie pomocnicze np. aby ułatwić zasypianie. Na depresje są leki antydepresyjne np. SSRI (Prozac, Zoloft), trójpierścienne (np. amitryptylinum), inhibatory MAO (aurorix) oraz 4- pierścienne (np. Miansan). Radzę poszukać innego lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
mech344 Re: lek na depresję 13.10.04, 14:40 chyba tak zrobie bo mój lekarz zalecił mi branie xanaxu co pogorszyło tylko mój obecny stan zdrowia ! i faktycznie nie wiem co mam robić !! pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cassis Re: lek na depresję IP: *.gov.pl 13.10.04, 15:04 www.afektywne.webpark.pl/leczenie.html#Farmakoterapia%20depresji Odpowiedz Link Zgłoś
tms82 Re: lek na depresję 14.10.04, 22:44 mech344 napisała: > czy ktos zna lek na depresję inny niz xanax coaxil lub hydroxyzina:-) xanaxem mnie leczyli przez rok, potem coaxil, ale pogorszylo mi sie na tyle, ze trafilem wreszcie do normalnego lekarza, ktory wysmial tego poprzedniego i powiedzial, ze powinni mu odebrac licencje na przyjmowanie pacjetow. Zmien lekarza i wracaj do zdrowia. Pozdro TMS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: lek na depresję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 07:13 Cital, lecz piewsze objawy poprawy następuja najwcześniej po tygodniu stosowania. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dusinka Re: lek na depresję 15.10.04, 10:42 W Prozacu-najmodniejszym leku na depresję składnikiem leczniczym jest fuoxetine hydrochlride. Prozac jest strasznie drogi, ale są tanie polskie skuteczne odpowiedniki Prozacu: Fluoxetyna, fluoxetin (nie wiem czy poprawnie napisałam)- są kilkakrotnie tańsze a składnik leczniczy ten sam. Większość leków przeciwdepresyjnych zaczyna działać po ok. 2-3 tygodniach od rozpoczęcia kuracji. Nie zmieniaj pochopnie lekarza, w końcu zapisał Ci Coaxil, który też jest lekiem przeciwdepresyjnym, nie trać tak szybko zaufania (chyba, że od samego początku zaufaniem go nie darzysz) pozdrawiam i 3-maj się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mary Re: lek na depresję IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.10.04, 13:37 Seronil, Sulpiryd, Doxepin, Fevarin... Odpowiedz Link Zgłoś
tikitaki1 Re: lek na depresję 17.10.04, 20:29 depresja przychodzi wtedy gdy czujemy się bezradni i nie mamy obok siebie osoby która powie nam że będzie dobrze .myślę że prawdziwa przyjażń czy miłość jest najlepszym lekarstwem .No i sex ale jak się ma kompleksy to najlepsze lekarstwa usuną objawy główne ale co z głębokim smutkiem który przepełnia duszę?Wiem na ten temat dużo więcej bo sam tkwie w toksycznym związku.Pozdrawiam powodzenia .Mój meil (tikitaki1@gazeta.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceny Re: lek na depresję IP: *.gorzow.mm.pl 18.10.04, 21:03 www.google.pl/search? q=cache:ttbhKbYvzFsJ:depresja.webpark.pl/lekicena.html+Seronil&hl=pl&lr=lang_pl Odpowiedz Link Zgłoś
ewalanos Re: lek na depresję 20.10.04, 22:05 super lek na depresję to EFEKTIN.Biorę go już 4 tydzień, przez trzy lata brałam BIOXETIN.Teraz czuję poprawę , wiem że żyję.Jedyna ujemna cecha:jest dość drogi opakowanie/28 tabl./kosztuje 65 złotych na receptę.Pozdrawiam ,Ewa. Odpowiedz Link Zgłoś