Dodaj do ulubionych

Pytanie do Doktora

14.05.20, 07:57
Panie Doktorze, czy objawy typu ogromne zmęczenie, ból mięśni całego ciała, zły nastrój, ale też rozdrażnienie, problemy z koncentracją, czasem apatia, brak energii, czasem lęki 3 miesiące po urodzeniu dziecka wskazują na depresję czy raczej to wciąż nieustabilizowane hormony po porodzie?
Bardzo proszę o odpowiedź. Jestem odsyłana od lekarza do lekarza. Psychiatra twierdzi, że to zaburzenia hormonalne, lekarz rodzinny, że już depresja. Diagnozy jak nie było tak nie ma, a ja powoli mam wszystkiego dość.
Obserwuj wątek
    • ekspert.grupa_synapsis Re: Pytanie do Doktora 14.05.20, 14:56
      Tak może przejawiać się chorobowa depresja. Stanisław Porczyk, psychiatra
      • ona321 Re: Pytanie do Doktora 16.05.20, 21:21
        Dziękuję za odpowiedź.

A czy jest możliwe karmienie piersią przy jednoczesnym przyjmowaniu leków antydepresyjnych? Są jakieś "bezpieczne" leki, które mogłaby przyjmować mama karmiąca?
        • ekspert.grupa_synapsis Re: Pytanie do Doktora 16.05.20, 21:58
          Tak, jest taka możliwość. Stanisław Porczyk
          • ona321 Re: Pytanie do Doktora 17.05.20, 20:30
            Teraz już wiem w jakim kierunku pójść w rozmowie z lekarzem. Dziękuję Doktorze.
            • ekspert.grupa_synapsis Re: Pytanie do Doktora 18.05.20, 10:17
              Na ten temat wcześniej na forum:
              forum.gazeta.pl/forum/w,99,164884590,164884590,Do_psychiatry_karmienie.html#p164886138
              pozdr SP
              • ona321 Re: Pytanie do Doktora 18.05.20, 13:21
                O! Nie znałam wcześniej tego wątku. Dziękuję za naprowadzenie.
                To dużo mi wyjaśnia, mój psychiatra twierdzi, że nie mogę zażywać żadnych leków dopóki karmię. Teraz widzę, że czas zmienić lekarza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka