yeshie 07.11.04, 14:30 Polecam poczytać artykuły w serwisie www.drBach.pl Wkrótce będzie tam coś o zaburzeniach lękowych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olaola94 Re: drBach.pl 22.10.05, 19:22 ten facet strasznie sciemnia - bedzie wam proponowal terapie kwiatkami a dokladnie olejkami jakimis eterycznymi czy czyms w tym stylu - psychoterapia i tyle - nie ma latwych i przyjemnych sposobow na poradzenie sbie z takim nieprzyjemnym czyms jak lek. wierzy ktos w to? powachasz kawiatki iz drowy? to czemu tak trudno jest wyleczyc sie w psychoterapii czy farmakotrerapii? Odpowiedz Link Zgłoś
spmagda Re: drBach.pl 08.11.05, 15:03 Po pierwsze widać ,że nie masz bladego pojęcia o czymś,a z góry zakładasz,że to nie skuteczne(nawiasem mówiąc nie lubię u ludzi takiej właśnie ignorancji).Esencje kwiatowe dr.Bacha ,to nie żadne olejki eteryczne ,ani wyciągi z kwiatów tylko preparaty homeopatyczne sporządzone z kwiatów ,które posiadają wibracje energetyczne.W Anglii w ośrodku w którym te preparaty są robione,testuje się je od prawie 60 lat i nikt jak do tej pory ich nie reklamował.Sama jestem osobą,która przeszła m.innymi psychoterapie ,a właśnie dzięki esencjom czuję się dużo lepiej i osobiście wolę taką metodę ,niż jakieś brutalne "kopanie"w mojej przeszłości.A pozatym proponuję Ci choćby przeczytać jedną książkę lub jakieś materiały ,żeby się zapoznać z tą metodą ,a nie od razu ją atakować. Odpowiedz Link Zgłoś
iskial Re: drBach.pl 08.11.05, 17:16 Witam nie wiem tylko kogo na to stać za takie pieniądze 1 Komplet 38 ekstraktów + Rescue 964,00zł 912,00zł 1 Komplet 38 ekstraktów + Rescue Kliknij aby powiększyć Komplet 38 pojedynczych ekstraktów dr Bacha w standardowych 10 ml buteleczkach + 2 buteleczki Rescue Remedy 10 ml. Całość zapakowana w zielony kartonik z przegródkami. Dzięki indekowi ekstraktów na pokrywie pudełka, łatwo i szybko znajdziesz buteleczką, którą szukasz. Kupując cały zestaw 38 ekstraktów, otrzymujesz 2 buteleczki Rescue Remedy 10 ml gratis! Data dodania produktu do sklepu: niedziela, 22 maj 2005. Recenzje Klienci którzy zakupili ten produkt, kupili również: Rescue Cream 50 g - nowa formuła Rescue Cream 50 g - nowa formuła Buteleczka 30 ml Buteleczka 30 ml I. Pietkiewicz, Medycyna nowej ery Całość kosztuje ok 900 złotych no nie wiem czy to na kieszeń normalnego polaka pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
spmagda Re: drBach.pl 09.11.05, 12:38 Nie wiem po co komu cały zestaw 38 esencji i to za takie duże pieniądze.Ja kupuje zestaw sporządzony wyłącznie dla mnie ,dopasowany dokładnie do moich problemów.Mieszanka taka zawierać może 6-7 esencji i kosztuje 25 zł.(starcza na miesiąc czasu).To jest zestaw codzienny,oprócz tego można dokupić sobie buteleczke Rescue remedy.Przygotowuje dla mnie te esencje terapeutka z którą mam kontakt i stałą konsultacje przez internet.Ta osoba,która sprzedaje takie duże zestawy, chyba jest handlowcem a nie terapeutą. Odpowiedz Link Zgłoś
krecik86 Re: drBach.pl 20.11.05, 16:32 Cześć, Przeczytałem twoje posty na forum i zainspirowałaś mnie do tego stopnia, że zamierzam sobie coś kupić w tym sklepie ;) Dlatego, że masz już pewne doświadczenie w tym i mówisz, że te krople pomogły to może pomogłaśby i Ty mi :) Wiem na 100%, że mam fobię społeczną - jestem bardzo nieśmiały. Byłem u psychiatry i on też tego nie zanegował. Z tego co wyczytałem na stronie drbach.pl najbardziej mi by pasował Kroplik i ewentualnie Modrzew. Co o tym sądzisz? Czy idzie kupić to w taki sposób, że dostanę te dwie miksturki połączone ze sobą w jednej buteleczce :D czy muszę zamówić w dwóch oddzielnych i zapłacić 2x po 24 zł Mam na myśli to, żeby dobrze dobrałem, nie na siłe wszystkiego (chociaż wiem, że te wszystkie ekstrakty by mi pasowały;)) i jak najtaniej. Pozdrawiam Jakub Odpowiedz Link Zgłoś
spmagda Re: drBach.pl 30.12.05, 13:44 Witam.Ja nie kupowałam esencji w sklepie on-line,tylko nawiązałam kontakt z terapeutką,która sporządziła mi mieszankę esencji(najwięcej może być do 7 kwiatów w mieszance)na podstawie testu ,który od niej otrzymałam i wypełniłam.Za jedną buteleczkę-30 ml.-mieszanki esencji płaciłm 24.00 (w sklepie pewnie kosztuje tyle buteleczka jednego kwiatu ).Oczywiście to był rodzaj terapii,tylko konsultacje odbywały się przez internet(pisałam z nią maile),a nie w cztery oczy.Opisywałam jak się czuję,jakie zmiany następują,zresztą do tej pory z nią koresponduję,bo za stałą konsultację płaci się tylko raz i można z nią korespondować cały czas(ja chyba płaciłam 50.0),ale to jest naprawdę niedużo,bo za jedno spotkanie u psychoterapeuty płaci się tyle,albo i więcej.Ona jest specjalistką od terapii Bacha,bo skończyła II- stopniowy kurs w Londynie w Centrum Bacha i uważam,że najlepiej zdać się na nią i zlecić jej przygotowanie mieszanki,niż samemu coś mieszać.Ona wie co robi i naprawdę ją polecam.Taka terapia trwa przeważnie do 3 miesięcy.Decyzja należy do Ciebie,jeżeli jesteś zainteresowany to podaję stronę na którą możeszdo tej Pani napisać:www.e-medica.pl Odpowiedz Link Zgłoś
spmagda Re: drBach.pl 30.12.05, 13:49 Witam.Ja nie kupowałam esencji w sklepie on-line,tylko nawiązałam kontakt z terapeutką,która sporządziła mi mieszankę esencji(najwięcej może być do 7 kwiatów w mieszance)na podstawie testu ,który od niej otrzymałam i wypełniłam.Za jedną buteleczkę-30 ml.-mieszanki esencji płaciłm 24.00 (w sklepie pewnie kosztuje tyle buteleczka jednego kwiatu ).Oczywiście to był rodzaj terapii,tylko konsultacje odbywały się przez internet(pisałam z nią maile),a nie w cztery oczy.Opisywałam jak się czuję,jakie zmiany następują,zresztą do tej pory z nią koresponduję,bo za stałą konsultację płaci się tylko raz i można z nią korespondować cały czas(ja chyba płaciłam 50.0). c.d Odpowiedz Link Zgłoś