Dodaj do ulubionych

Lęk!!!!przed pójściem spać!!!!!!!!!!

18.12.04, 18:12
Cały dzień czuje się normalnie, ale jak przychodzi godzina 21 to zaczynam
czuć w sobie niepokój, lęk przed tym że musze iść spać.Lecze się u
psychiatry,przepisuje mi leki na depresje, brałam asentre i bylo ok, a po
paru miesiacach znow mam lęki i lekarz przepisal mi seronil, ktory w ogole na
mnie nie dziala. gdy mam sie polozyc spac ogarniaja mnie leki,niepokoj, i
ciagle te mysle w glowie, ktore nie pozwalaja mi usnac, i usypiam,kolo3-4, a
gdy budze sie rano, i spie 5 godzin,to glowa mnie boli przez caly dziem, bo
wiem,ze nie jestem wyspana.........blagam ma ktos takie cos jak
ja........POMOZCIE!!!!!,jak sobie z tym poradzic!!!!!
Obserwuj wątek
    • diotiama Re: Lęk!!!!przed pójściem spać!!!!!!!!!! 18.12.04, 21:57
      sprobuj wykonywac zawsze te same czynnosci przed snem, prawie idealnie
      odwzorowuj poprzedni wieczor, to powinno Cie troszeczke uspokoic...
      • suchyxxx Re: Lęk!!!!przed pójściem spać!!!!!!!!!! 18.12.04, 23:54
        To jest tak że jak brałem leki przeciwdepresyjne też tak miałem przez jakies 2
        tygodnie.Nie martw się to minie ale musisz poczekać jakieś 2 tygodnie no może 3
        max ale to na 100% przejdzie samo.Nie wiem czemu tak się zdarza,może to leki
        wyciągają lęki z ciebie i tą całą chorobę i może się tak dzieje??Nie wiem ja
        miałem tak że bałem się zasnąć bo myślałem że jak zasnę to się nie obudzę i umrę
        i nie pożegnam się z innymi.Bałem się też strasznych snów i wogóle nie mogłem
        wyobrazić sobie stan snu bo wydawało mi się że pójście spać to tak jakby
        umrzeć.Przejdzie ale musisz czekać.Taka reakcja organizmu na leki.Jakby nie
        przechodziło powiedz to lekarzowi a może będzie trzeba przepisać inne leki.
    • mskaiq Re: Lęk!!!!przed pójściem spać!!!!!!!!!! 19.12.04, 01:59
      Jesli mozesz idz o 21 na spacer, im dluzszy tym lepszy. W ten sposob zmiejszysz
      emocje i stres, zniknie niepokoj. Kiedy zasypiasz staraj sie myslec o tym co
      przynosi Ci radosc, wystrzegaj sie myslenia o tym ze nie mozesz zasnac. To
      oczekiwanie na sen budzi ten niepokoj, boisz sie ze ne zasniesz.
      Po paru dniach powinny skonczycx sie problemy ze snem, sprobuj.
      Serdeczne pozdrowienia.
      • giuseppe_pulkownik Re: Lęk!!!!przed pójściem spać!!!!!!!!!! 21.12.04, 05:57
        > Jesli mozesz idz o 21 na spacer, im dluzszy tym lepszy. W ten sposob
        zmiejszysz
        >
        > emocje i stres, zniknie niepokoj

Idź ,idź.Koniecznie.Teraz świetna pora na spacery zmiejszające stres, emocje i
        niepokój.Po prostu pora wybitna,bo i ciemno bardzo o 21-szej,zimno, więc malo
        ludzi bardzo na ulicach, a jesli przez jakąś bramę w,dajmy na to Szczecinie na
        Niebuszewie czy stolycy na Pradze się prześlizgniesz, to w ogóle nie bedzie
        ludzi tylko dresiarstwo.Na dobry wieczór tak Cię oni skopią,że odrazuchno do
        szpitala i tyle przeciwbólowych, nasennych, uspokajających Ci dadzą ludzie w
        szarych fartuchach pranych w zwykłym proszku,że sobie zaśniesz jak dzidzia mała.
        No i koniecznie bedziesz musiał. gdy tylko się podleczysz,odszukać dresiarzy i
        zająć się nimi, bo skoro mają złe myśli i zachowania, to dlatego,że sa bardzo
        nieszczęśliwi i Twoim obowiązkiem , do jasnej cholery, jest im pomóc !!!
        Spytaj mskaiq.Od razu Ci powie,że mam rację.

Choć jedna babeczka, ktora się zna, mówi to, co już powiedziano w tym watku,że
        trzeba troche poczekać na dzialanie leków i powinno być dobrze, bo sen też
        wyregulują.A jesli bedzie źle, to wezmiesz inne i do wiosny doczekasz,
        sprzymierzenca w wojenkach z depresją.
        pułkownik(wazna persona tuż przed awansem)
    • jeremiad Re: Lęk!!!!przed pójściem spać!!!!!!!!!! 19.12.04, 02:34
      może to przekracza moje mozliwości doradzania ale jednak, postaraj sie oderwac
      swoje mysli przed snem zająć je czym, może jakas książka i czytaj aż litery
      zaczna podrózwać na kartce...
    • piotreq1 Re: Lęk!!!!przed pójściem spać!!!!!!!!!! 19.12.04, 12:35
      Nie pakuj się pochopnie w psychotropy!Musisz szybko poszukać psychologa bo może
      się to nasilić i zaczniesz się wszystkiego bać i nie wychodzić z domu.Mnie to
      kosztowało 3 lata, trzeba cierpliwosci.Teraz pomaga mi homeopatia.Życzę ci
      szybkiego powrotu do zdrowia.
    • malcolm-x Re: Lęk!!!!przed pójściem spać!!!!!!!!!! 20.12.04, 13:05
      miałem identycznie jak byłem dzieckiem i gdzies w liceum. to było koszmarne.
      ciągłę myślenie o tym że nie zasne. samo przeszło, chyba z tego wyrosłem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka