Dodaj do ulubionych

fobia społeczna :(

03.03.05, 11:32
czasami już po prostu nie mogę ten lęk mnie męczy i powoli zabija nie wiem
jak długo wytrzymam...no jak można tak żyć w ciągłym strachu przed ludzmi już
mam dość tego cierpienia ,drżącego głosu ,szybkiego bicia serca ogólny mętlik
w głowie ,drżące ciało dlaczego akurat ja??
Obserwuj wątek
    • veronick Re: fobia społeczna :( 03.03.05, 11:38
      hej to witam w klubie.ja mam tak samo i tez juz nie moge ze soba
      wytrzymac.Napuisz mi czy tez prawie caly czas odczuwasz jkakis lek i malo kiedy
      cos cie cieszy?
    • figlia1 Re: fobia społeczna :( 03.03.05, 11:45
      prawie cały czas odczuwam takie napięcie a własnie zwłąszcza w takich
      sytuacjach kiedy musisz sie pokazać publicznie dla mnie to koszmar i fakt
      uśmich mi już dawno znikł z twarzy co mi mówią nawet znajomi ale mnie nikt
      nie zrozumie,kto tego nie przeżył bo to przeciez choroba taka reakcja na stres
      zwłąszcza wszkole sie stresuje a tam chodze prawie codziennie więc wykonczyć
      sie można
      • aneta10ta Re: fobia społeczna :( 03.03.05, 18:31
        figlia1 napisała:

> zwłąszcza wszkole sie stresuje a tam chodze prawie codziennie więc wykonczyć
        > sie można
        Szkoła powala nawet największych twardzieli.
    • figlia1 Re: fobia społeczna :( 03.03.05, 11:46
      kurcze napisałam to w nowym wątku..jestem zbyt roztargniona chyba
      • veronick Re: fobia społeczna :( 03.03.05, 11:49
        Widzisz to ja mam to samo.Dla mnie jechanie do szkoly to koszmar.Terazstudiuje
        zaocznie i kiedy mam jechac na zjazd to mnie juz ogrania lek i deprecha.Poza
        tym mam cos takiego ze sama ze soba nmie moge wytrzymac i wyrywam sie do
        znajomych ale kiedy tam jestem to znowu chce byc w domu itak w kolko
        • figlia1 Re: fobia społeczna :( 03.03.05, 11:55
          a jak długo masz fobia bo ja juz chyba z 3 lata ale to przez to ze wczesniej
          zaczeła mi sie chyba nerwica lękowa miałam duszności i nie leczyłam a raczej
          długo nie znałąm diagnozy i potem do tego doszła fobia :(staczam sie coraz
          niżej jescze czekać na depresje..
          • veronick Re: fobia społeczna :( 03.03.05, 12:09
            Ja juz nie pamietam od kiedy mam fobie.Chyba od poczatku mojej choroby tzn
            anoreksji.To chyba trwa juz jakies 5 lat.Tez mam czeste dusznoisci i napady
            paniki
            • sam20 Re: fobia społeczna :( 03.03.05, 15:31
              tez mam fobika, kiepska bardzo sprawa, mi pomogl troche seorxat po ktorym
              nabrałem wiekszego dystansu do zycia i ogolnie wiekszej pewnosci tyle że po pół
              roku od odstawienia fobia come back :/
              • suchyxxx Re: fobia społeczna :( 03.03.05, 18:46
                Fobia społeczna to naprawdę silny lęk.Leki antydepresyjne i uspakajające mogą
                trochę pomóc ale nie do końca.Poza lekami trzeba chodzić na terapię chyba
                grupową.To trochę pomaga ale jeśli mam być szczery takiego lęku nie da się
                raczej wyrzucić z siebie ale zminimalizować jego odczuwanie.Ja niedługo idę do
                psychologa w tej sprawie też i zobaczymy.To bardzo dziwne że leki całkowicie nie
                usuwają takiego lęku ale za to alkochol i narkotyki tak.Dziwi mnie to trochę że
                alkochol ma taką moc:)
    • ksiezniczka0 Re: fobia społeczna :( 04.03.05, 10:35
      Rozumiem Cie. Ja tez tak mam. Tez chodze do szkoly, studiuje i mam taka babke z
      jezyka, ktora naprawde strasznie mnie meczy. Ja niemam talentu do jezykow, wiec
      kazde te zajecia strasznie mnie stresuja,zwlaszcza kiedy musze cos powiedziec,a
      ona czeka i czeka...Wogole, zeby odezwac sie na zajeciach to jest wysilek nie
      doprzeskoczenia,a musze...Juz niemowie o sytuacjach,kiedy musze isc cos
      zalatwic. Musze isc z kims bo sama niedam rady...Moze lekarz by Ci pomogl? Jak
      myslisz?Pozdrawiam
      • figlia1 Re: fobia społeczna :( 06.03.05, 19:29
        ja mam taką cichą nadzieję ze minie mi to z wiekiem bo słyszałam tez i takie
        opinie moja koleżanka ,którą poznałam na terapii grupowej (juz dosc dawno)
        mówiła ze tez tak miała w szkole i jej minęło ale lęki ma dalej ,najbardziej
        mnie boli myśl że bede w tym tkwiła przez większosc mojego życia....moze
        wynajda jakis dobry lek na te przypadłości ..dlaczego leki nie działają:(
    • superszczur Ja też to mam. No, chyba ze sie zapomnę. Wszystko 06.03.05, 23:06
      zależy od wieku i zyciowej eksperiencji. W moim niestety mam juz to w dupie i nie chce mi sie nic z tym robić. Jak jesteś młodsza to masz jeszcze siły, żeby się szarpać.
      • michaell13 Re: Ja też to mam. No, chyba ze sie zapomnę. Wszy 10.03.05, 02:32
        Pieprzone chore neurony.Ciągle trzeba się czegoś bać:jak nie ludzi,to siebie,jak
        nie siebie to śmierci albo życia,pracy,związków,zamkniętych przestrzeni albo
        otwartych i tak dalej.Chwila oddechu i na powrót ten sam stary sprawdzony
        schemat.Nie ma wyjścia i trzeba z tym żyć.Dla mnie to stało się już tylko
        nieuleczalną chorobą a nie przejściowym stanem świadomości i trzeba się z tym
        pogodzić.
        • thistle1 Re: Ja też to mam. No, chyba ze sie zapomnę. Wszy 30.04.05, 18:58
          superszczurze,a w jakim Ty jestes wieku?przed 50-tką?;-)
    • bradcure Re: fobia społeczna :( 01.05.05, 14:45
      Mi pomaga troche Clonazepam. Najlepszy na fobie spoleczna for me is Tramal.
      • aneta10ta Re: fobia społeczna :( 01.05.05, 14:58
        Zdaje się, że Tramal to silny środek przeciwbólowy. Do tego stopnia nie
        potrafisz sobie ułożyć stosunków z bliźnimi?
        Aneta
        • bradcure Re: fobia społeczna :( 05.05.05, 02:39
          Widze ze nie masz zielonego pojecia co to "fobia spoleczna". Ulozyc stosunki z bliznimi..heh dobre
          • suicider6 Re: fobia społeczna :( 05.05.05, 12:31
            silna fobia to koszmar moga sie przydac cwiczenia relaksu progresywnego wg
            jacobsona i trening autogenny wg schultza mozna to dostac chyba w empiku trzeba
            popytac
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka