Dodaj do ulubionych

Mam dosc zycia-POMOCY!!!!

IP: *.rene.com.pl 07.07.02, 19:51
Mam dopiero 18 lat i moje zycie powinno sie zaczynac, a prawdopodobnie lada
dzien sie zakonczy (samobojstwo). Jakis rok temu cierpialem na depresje, ktora
zwalczylem bez lekow terapii i zadnej pomocy czyli po prostu sam, ale wiezcie
mi ze depresja w porownaniu z tym na co cierpie to nic bo z depresja
przynajmniej mozna jakos funkcjonowac w zyciu codziennym, a ja cierpie (w
gruncie rzeczy to nie ma zadnego okreslenia zaden psychiatra nie potrafi mi
odpowiedziec jednoznacznie ) ja sodze z wlasnych doswiadczen ze jest to
polaczenie fobii spolecznej z mania przesladowcza to jest po prostu tragedia.
Doszlo do tego stopnia ze nawet wyjscie do sklepu czy z psem przed blok to jest
dla mnie dramat, prawie caly czas mam wrazenie ze ludzie sie na mnie gapia, ze
wygladam jakos dziwnie, ze jestem oceniany negatywnie itd. Nie mam juz zadnego
wyjscia jedyne to smierc poniewaz nie mam zamiaru ciazyc rodzinie juz i tak
maja dosyc problemow a tu jeszcze nieudany dzieciak. Byly problemy z
alkocholem, narkotykami najprawdopodobniej to wlasnie przez to przesralem sobie
zycie.
Jesli ktos ma cos sensownego do powiedzenia to prosze bardzo moze akurat cos do
mnie dotrze bo jak narazie nie widze siebie w normalnym codziennym zyciu, a zyc
chcem....:( Nie mam odwagi isc do szkoly miedzy ludzi po wakacjach takze w
wakacje mam zamiar zakonczyc cierpienie....
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Mam dosc zycia-POMOCY!!!! IP: *.pl 07.07.02, 21:49
      Jedyna co sensowne można powiedziec to idź do lekarza. Nie ma sensu ani
      pocieszanie ani tym bardziej tłumaczenie że jakoś będzie. Miałam podobnie.
      Mineło po lekach. Chyba wraca. a ja chyba wrócę do lekarza...
      • Gość: mlody Re: Mam dosc zycia-POMOCY!!!! IP: *.rene.com.pl 07.07.02, 22:02
        Gość portalu: ja napisał(a):

> Jedyna co sensowne można powiedziec to idź do lekarza. Nie ma sensu ani
        > pocieszanie ani tym bardziej tłumaczenie że jakoś będzie. Miałam podobnie.
        > Mineło po lekach. Chyba wraca. a ja chyba wrócę do lekarza...

Sęk w tym ze bylem juz u dwoch psychologow ,dwoch psychiatrow, jestem caly czas
        na mocloxilu i xanaxie sr i nic a to trwa juz pol roku na poczatku mialem
        nadzieje ze to sie da jakos wyleczyc ale teraz jestem prawie pewien ze nie, a zyc
        z tym juz nie mam sily co wychodze miedzy ludzi to caly sie trzese, powlekam
        nogami itd...
        • Gość: Gaba Re: Mam dosc zycia-POMOCY!!!! IP: *.acn.waw.pl 07.07.02, 22:44
          Ja też miałam takie stany. Może z mniejszym natężeniem. A po lekach jest
          znacznie lepiej. Moja rada: zmień lekarza, idź do psychiatry, opowiedz mu, jak
          się dotąd leczyłeś, myślę, że zaproponuje ci inne leki. To jest tak, że często
          dopiero któreśtam z rzędu pomagają.
    • Gość: mlody Re: Mam dosc zycia-POMOCY!!!! IP: *.rene.com.pl 07.07.02, 23:13
      To wszystko nie ma sensu wlasnie zaczelem lykac powoli tabletki razem chyba z
      szescdziesiat xanaxy mocloxile pernazinum - mam nadzieje ze to dawka smiertelna
      mam nadzieje ze jutro mnie juz tu nie bedzie :(
      • Gość: sylwka25 Re: Mam dosc zycia-POMOCY!!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.02, 23:27
        Facet, najlepsze jeszcze przed tobą, daj luz. Ja mam 26 lat i od ponad roku
        cierpię na coś podobnego co ty, a wiesz ilu ludzi żyje z tym? Pewnie powiesz:
        Ale co to za życie?. A inni to maja życie usłane różami? Pożyj se choćby
        dlatego żeby jeszcze zobaczyć co się może zdarzyć. Pozdrawiam i idź do kbla
        wyrzygać te dragi! Natychmiast!
        Sylwka (która niestety czasem ma też ma ochotę "zejść")
        • Gość: Krzysiek Re: Mam dosc zycia-POMOCY!!!! IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.02, 01:18
          Fajnie powiedziane ;-)
      • Gość: ...... Re: Mam dosc zycia-POMOCY!!!! IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.03, 22:39
        Gość portalu: mlody napisał(a):

> To wszystko nie ma sensu wlasnie zaczelem lykac powoli tabletki razem chyba z
        > szescdziesiat xanaxy mocloxile pernazinum - mam nadzieje ze to dawka
        smiertelna
        >
        > mam nadzieje ze jutro mnie juz tu nie bedzie :(

Ups.. patrz, jeszcze zyjesz.
    • Gość: Rob Re: Mam dosc zycia-POMOCY!!!! IP: *.elblag.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.02, 12:38
      Facet!!!! Mam nadzieję że żyjesz!!! Za bardzo się rolą przejmujesz!!!
      Zapieprzaj do lekarza niech Ci zmieni tabletki. Może do tej pory trafiałeś na
      konowałów?! Po odpowiednich tabletkach poczujesz radość życia (nawet
      syntetyczną)!!!!
      Pozdrawiam
    • Gość: ks Namierzylem go. IP: 5.3R1D* / *.pg.com 08.07.02, 13:55
      Namierzylem go, chlopak jest ze Slupska, proponujcie co dalej.
    • Gość: mlody Re: Mam dosc zycia-POMOCY!!!! IP: *.rene.com.pl 09.07.02, 12:22
      Niestety zyje jedyne co to przespalem caly poniedzialek wlasnie wsatalem i nie
      wiedzialem co sie dzieje ani gdzie jestem:)
      Pozdrawiam wszyskich i musze widocznie sprobowac czegoas innego
      • Gość: midm Re: Mam dosc zycia-POMOCY!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.07.02, 13:09
        Poza lekami przydalaby Ci sie psychoterapia, chocby taka wspierajaca.
    • Gość: Ruminka Re: Mam dosc zycia-POMOCY!!!! IP: *.erathia.szczecin.pl 09.07.02, 20:47
      Czesc mlody :) A wlasciwie to jak masz na imie?

Bardzo dobrze rozumiem Twoje problemy, zreszta jak pewnie wiele osob stąd.
      Wszystko to ludzkie, choc b. trudne. Piszesz, ze "sam" wyszedles z depresji, a
      moze wlasnie trzeba bylo wychodzic z fachową pomoca, wtedy nie doszloby do
      obecnego stanu! No, ale czasu nie cofniemy.

To co opisujesz przeżywa wiele ludzi cierpiących na fobię spoleczna. Ja tez to
      znam, choc nie w takiej skali. Moja przyjaciolka ma zdiagnozowaną tą fobie, przez
      3 lata nie wychodzila z domu - na krok! Teraz po terapii grupowej i leczeniu
      indywidualnym jest o niebo lepiej - choc nadal nad tym pracuje. Potrafi zrobic
      wiele rzeczy, o ktorych kiedys nawet nie marzyla. Rzeczy (dla innych) prostych -
      zakupy (ostatnio nawet w hipermarketach), spotkania towarzyskie, praca itd. TO
      JEST MOŻLIWE! Skoro ona, po latach niewychodzenia z domu, moze, to i Ty mozesz.

Co do alkoholu i uzywek to one pewnie jakos pomagaly Ci w zyciu. Ale nie pisz, ze
      przez to są obecne problemy, bo to nie tak. Ja tez mialam z tym problemy, bylam
      uzalezniona od prochow i klejow, a teraz po latach to wszystko to tylko
      wspomnienie.

MOZNA, mozna sobie z tym poradzic. Ludzie zyja z roznymi "bagazami", wielu uczy
      sie funkcjonowac w swoich ograniczeniach, a potem sie ich pozbywac. Jestes po
      prostu mlodym, b. wrazliwym czlowiekiem, ktory czasem wiecej czuje i ma wiecej
      obaw/lękow niz inni. I zazwyczaj tacy 'neurotyczni' ludzie maja b. duzo do
      powiedzenia i zrobienia w zyciu, sa b. wartosciowi.

Zdecydowanie polecalabym Ci psychoterapię grupową. Wiem, ze spotkanie z grupa to
      Twoj najwiekszy strach, ale to najskuteczniejsza i najszybsza forma leczenia
      wszelkich problemow z kontaktami z ludzmi. Sama tak sie leczylam z dużą
      skutecznością. Tylko trzeba postawic sptawe jasno - CHCE SIE LECZYC, CHCE ZYC
      NORMALNIE I DUZO ZROBIE W TYM KIERUNKU.

Wierze, ze to przeczytasz i staniesz na wysokosci zadania :)
      Rumiankowa
      • Gość: mlody Re: Mam dosc zycia-POMOCY!!!! IP: *.rene.com.pl 09.07.02, 23:27
        Rumiankowa jestes super :)
        Dzieki za slowa otuchy, mam zamiar isc na ta terapie grupowa- wkoncu, poniewaz
        namawiali mnie na nia od dawna psychiatrzy i psychologowie, dobrze jest
        uslyszec ze ludzie maja podobne problemy DZIEKI
        caluje mlody :)
        • Gość: bural Re: Mam dosc zycia-POMOCY!!!! IP: *.proxy.aol.com 10.07.02, 08:50
          mlody -jedynym problemem jaki mialem w twoim wieku
          to byl problem ze nigdy nie mialem wystarczajaco sexu.
          Potrafilem miec sex 72 godziny bez przerwy.
          Szkoda ze wtedy nie poszedlem do lekarza aby dal mi jakies
          tabletki.
          Apropo a jak u ciebie z tymi myslami(o sexie)????
          • Gość: mlody Re: Mam dosc zycia-POMOCY!!!! IP: *.rene.com.pl 10.07.02, 09:26
            wlasnie mnie dobiles bo "nie moge" to jest nastepny zajebisty problem
            • Gość: Ruminka Re: Mam dosc zycia-POMOCY!!!! IP: *.erathia.szczecin.pl 10.07.02, 13:02
              To, ze "nie mozesz" to calkiem naturalne w tym stanie. Trudno czuc podniecenie
              seksualne kiedy swiat wali nam sie na glowe. Ze mną na grupie byl chlopak z
              podobnym objawem - po terapii (i nie zajmowal sie tam problemem z potencją)
              bylo coraz lepiej, teraz po roku funkcjonuje w zasadzie normalnie. To nic
              strasznego, spokojnie, na wszystko przyjdzie czas.

Bardzo popieram Twoj pomysl z terapią grupową! Sama wiem jak wiele mi ona dala,
              a na pierwszym spotkaniu bylam tak zdenerwowana, ze nie potrafilam wykrztusic
              slowa i w koncu placzac stwierdzialam, ze "sie nie nadaje" do leczenia i
              chcialam uciekac ;) Ale zostalam. Przeszlam przez to i wiem jak wiele moge
              zrobic. Trzymaj sie tego pomyslu i dąż do niego jak najszybiej. Dowiedz sie w
              najblizszych dniach kiedy zaczyna sie grupa i powiedz, ze CHCESZ w niej
              uczestniczyc. Im szybciej tym lepiej! No to pozdrowka :)
              Rumiankowa
    • Gość: AL Re: Mam dosc zycia-POMOCY!!!! IP: *.zamosc.sdi.tpnet.pl 10.07.02, 15:27
      Bądź dobrej myśli.
      Ja czułem się podobnie kiedyś. Teraz po leczeniu czuję wreszcie że żyję.
      Dodam że leczę się drugi rok i dopiero teraz leki zaczynają działać.
      Więc bądź dobrej myśli że i do Ciebie się słońce uśmiechnie.
      Pozdrawiam serdecznie.
      • Gość: bural Re: Mam dosc zycia-POMOCY!!!! IP: *.proxy.aol.com 11.07.02, 05:03
        mlody -znajdz se doope do rzniecia
        modle sie za ciebie jak wszyscy inni
        • Gość: Sony Re: Mam dosc zycia-POMOCY!!!! IP: *.ct.com.pl / 10.0.0.* 11.07.02, 13:37
          Sport chłopie. Sport kształtuje charakter i daje siłę - także woli. Weź piłe do
          kosza i zasuwaj na boiska przy Małcużyńskiego koło Netto. Są wakcje. Masz rower?
          To stary zapier..dalaj na siodełko i przejedź się trasą przez Bierkowo, obejrzyj
          kilka poniemieckich pałaców (np. Puttkamerów w Postominie) i parków. I te wiochy
          po drodze - kilmaty nieamowite - mała Holandia - zielono (to uspokaja) i
          kolorowo. W okolicach Jarosławca przejdź się kawał plażą, w pustym miejscu wykąp
          się na golasa i wracaj. Przynajmniej zaśniesz bez żadnych prochów.
          Po dwutygodniowej terapii sportowo-turystycznej poderwij w Ustce panienkę, zaproś
          ją na piwo i jak dobrze pogadasz to się bzykniecie, a we wrześniu będziesz
          wyleczony.

PS. Terapię powtórzyć w sierpniu. Możesz też pobiegać. Wygląda że mieszkasz na
          Osiedlu Niepodległości. Rano na rolniczaku nikogo nie ma, więc cie nie będzie
          obserował. Zrób z 15 kółek tak codziennie, prysznik i na rower. Mogą być też
          kierunki na Wschód (Słowiński Park Narodowy) lub Południe (Bytów Miasto i jeziora)
          Po prostu zajmij się czymś.
          • Gość: messja Re: Mam dosc zycia-POMOCY!!!! IP: *.proxy.aol.com 11.07.02, 17:39
            to najbardziej ekologiczna porada, jaka tu przeczytalam:)

Gość portalu: Sony napisał(a):

> Sport chłopie. Sport kształtuje charakter i daje siłę - także woli. Weź piłe do
            >
            > kosza i zasuwaj na boiska przy Małcużyńskiego koło Netto. Są wakcje. Masz rower
            > ?
            > To stary zapier..dalaj na siodełko i przejedź się trasą przez Bierkowo, obejrzy
            > j
            > kilka poniemieckich pałaców (np. Puttkamerów w Postominie) i parków. I te wioch
            > y
            > po drodze - kilmaty nieamowite - mała Holandia - zielono (to uspokaja) i
            > kolorowo. W okolicach Jarosławca przejdź się kawał plażą, w pustym miejscu wyką
            > p
            > się na golasa i wracaj. Przynajmniej zaśniesz bez żadnych prochów.
            > Po dwutygodniowej terapii sportowo-turystycznej poderwij w Ustce panienkę, zapr
            > oś
            > ją na piwo i jak dobrze pogadasz to się bzykniecie, a we wrześniu będziesz
            > wyleczony.
            >
            > PS. Terapię powtórzyć w sierpniu. Możesz też pobiegać. Wygląda że mieszkasz na
            > Osiedlu Niepodległości. Rano na rolniczaku nikogo nie ma, więc cie nie będzie
            > obserował. Zrób z 15 kółek tak codziennie, prysznik i na rower. Mogą być też
            > kierunki na Wschód (Słowiński Park Narodowy) lub Południe (Bytów Miasto i jezio
            > ra)
            > Po prostu zajmij się czymś.
          • gravel Re: Mam dosc zycia-POMOCY!!!! 06.01.03, 03:07
            Sport to wspaniały sposób by się wyluzować i poprawić sobie humor, ale niestety
            nie zawsze wystarcza. Cierpię na nerwicę od jakiegoś czasu i sport jest dla
            mnie jedną z niewielu rzeczy, dzieki której jeszcze się jakoś trzymam. Po
            przebięgnięciu 10km czy przejechaniu 100km na rowerze czuję się często
            znakomicie, lecz trwa to dość krótko ok 2 godzin a zdarzyło mi się nawet
            złapać doła po zbyt intensywnym wysiłku. Każdemu polecam wysiłek fizyczny, bo w
            większości przypadków pomaga, lecz może się zdarzyć że spowoduje tylko jeszcze
            większe rozdrażnienie (w przypadku nerwicy).
            • Gość: Ela Re: Mam dosc zycia-POMOCY!!!! IP: 213.25.103.* 17.01.03, 15:05
              Wiesz co ja Ci coś napisze.
              Nie popełniaj samobójstwa. Zycie to wielki dar. Zyje sie raz o drugiego mieć
              nie bedziesz. Idz do Jezusa On Ci pomoże. Jesli w Niego wierzysz. Modl sie o
              siłę...Np żyj dla Niego On na pewno Cie kocha. Smutno by mu było gdybys
              popełnił samobojstwo. Zycie jest piekne...Nie mysl ze inni cie obserwuja musisz
              znalezc pozytywne mysli. :)Poszukaj jakiegos zajecia.
              • Gość: mala Re: Mam dosc zycia-POMOCY!!!! IP: proxy / *.cpe.net.cable.rogers.com 17.01.03, 15:50
                To prawda sport,hobby to jest najlepsza terapia .Mlody czlowieku powiedz mi
                ile czasu spedzasz przed komputerem?pewnie tez masz komorke,no bo przeciez
                kazdy ja dzisiaj ma,to szpan.Jakos ludzie mojego pokolenia nie mieli tyle
                problemow ze soba,bo nie bylo tych wynalazkow,oczywiscie te rzeczy sa
                potrzebne,swiat idzie do przodu,tylko trzeba z glowa je wykorzystac,miast
                siedzic godzinami przed komputerem wez pilke(tak jak ci juz ktos radzil i
                wyladuj swoja energie).Nie wiem czy slyszales o tym ze ludzie,ktorzy spedzaja
                zaduzo czasu przy komputerach,czy" wisza " na komorkach maja tego typu
                problemy.Glowa do gory zycie przed toba,zapomnij to co bylo,ciesz sie dniem
                dzisiejszym,nie mysl co bedzi,powodzenia.
                • Gość: mala Re: Mam dosc zycia-POMOCY!!!! IP: proxy / *.cpe.net.cable.rogers.com 17.01.03, 20:40
                  Jeszcze jedno,a o tym najgorszym nie mysl,zycie moze byc naprawde przyjemne
                  tylko trzeba umniec je"brac".Trzymam kciuki.
                  • Gość: samanta Re: Mam dosc zycia-POMOCY!!!! IP: nchobo* / *.kabel.telenet.be 18.01.03, 06:28
                    W starozytnej Sparcie pozbywano sie zyciowych ulamkow juz przy urodzeniu.
                    Dlaczego tacy rodzice maja odchowac glaba wpatrzonego w siebie i nic za to nie
                    otrzymac w przyszlosci?
                    Oni inwestowali w ciebie 18 lat a teraz ty im chcesz zrobic kuku?
                    To dlatego , ze aborcje w naszym swietobliwym kraju zakazano i rodza sie takie
                    niewyskrobki , ktore orzekaja samobojstwo jak ty na^podanym przykladzie.

Jak baranie zakopiesz kiedys swoich rodzicow to wtedy pisz taki post ale nie
                    wczesniej ,a najlepiej nie pisz zadnego postu tylko po prostu podetnij sobie
                    zyly.
                    Nie odkrecaj gazu bo oprocz ciebie sasiedzi poleca w powietrze - oczywiscie
                    tobie wszystko jedno ale im moze nie.
                    Zalatw to jak chcesz ale uwazaj na swoich najblizszych i sasiadow durniu
              • Gość: samanta Re: Mam dosc zycia-POMOCY!!!! IP: nchobo* / *.kabel.telenet.be 18.01.03, 06:15
                Gość portalu: Ela napisał(a):

> Wiesz co ja Ci coś napisze.
                > Nie popełniaj samobójstwa. Zycie to wielki dar. Zyje sie raz o drugiego mieć
                > nie bedziesz. Idz do Jezusa On Ci pomoże. Jesli w Niego wierzysz. Modl sie o
                > siłę...Np żyj dla Niego On na pewno Cie kocha. Smutno by mu było gdybys
                > popełnił samobojstwo. Zycie jest piekne...Nie mysl ze inni cie obserwuja
                musisz
                >
                > znalezc pozytywne mysli. :)Poszukaj jakiegos zajecia.

ela z jakiej sekty pochodzisz?
    • Gość: Imagine Re: Mam dosc zycia-POMOCY!!!! IP: *.unl.edu 17.01.03, 17:22
      Gość portalu: mlody napisał(a):

> Mam dopiero 18 lat i moje zycie powinno sie zaczynac, a prawdopodobnie lada
      > dzien sie zakonczy (samobojstwo). Jakis rok temu cierpialem na depresje,
      ktora
      > zwalczylem bez lekow terapii i zadnej pomocy czyli po prostu sam, ale wiezcie
      > mi ze depresja w porownaniu z tym na co cierpie to nic bo z depresja
      > przynajmniej mozna jakos funkcjonowac w zyciu codziennym, a ja cierpie (w
      > gruncie rzeczy to nie ma zadnego okreslenia zaden psychiatra nie potrafi mi
      > odpowiedziec jednoznacznie ) ja sodze z wlasnych doswiadczen ze jest to
      > polaczenie fobii spolecznej z mania przesladowcza to jest po prostu tragedia.
      > Doszlo do tego stopnia ze nawet wyjscie do sklepu czy z psem przed blok to
      jest
      >
      > dla mnie dramat, prawie caly czas mam wrazenie ze ludzie sie na mnie gapia,
      ze
      > wygladam jakos dziwnie, ze jestem oceniany negatywnie itd. Nie mam juz
      zadnego
      > wyjscia jedyne to smierc poniewaz nie mam zamiaru ciazyc rodzinie juz i tak
      > maja dosyc problemow a tu jeszcze nieudany dzieciak. Byly problemy z
      > alkocholem, narkotykami najprawdopodobniej to wlasnie przez to przesralem
      sobie
      >
      > zycie.
      > Jesli ktos ma cos sensownego do powiedzenia to prosze bardzo moze akurat cos
      do
      >
      > mnie dotrze bo jak narazie nie widze siebie w normalnym codziennym zyciu, a
      zyc
      >
      > chcem....:( Nie mam odwagi isc do szkoly miedzy ludzi po wakacjach takze w
      > wakacje mam zamiar zakonczyc cierpienie....
      Mlody opanuj sie. Tez mialem 18 lat, balem sie wysztkiego, pijem, palilem
      i jeszcze pare innych rzeczy. No i co z tego. Rodzicom narobilem klopotow,
      i nie rozmawiamy z soba wogole. A mam 48 lat. I nie zaluje. Glowa do gory.
      Pozdr, Imagine.
      • Gość: samanta do IMAGINE IP: nchobo* / *.kabel.telenet.be 18.01.03, 06:54
        Czy chcesz powiedzic ,ze od 18-48 lat nie miales kontaku z rodzicami?
        30 lat?

Ja tez kiedys ucieklam z domu i nigdy nie wrocilam ale odwiedzam i kontakty
        nawiazuja sie coraz gestsze.
        Kiedys myslalam, ze rodzice spiskuja przeciwko mnie a teraz rozumiem , ze za
        mnie serce by oddali.

Czesto tak siedze i rozmyslam - jaka ja jestem szczesliwa majac oboje rodzicow
        zyjacych razem.Ale ciagle sie obawiam, ze kiedys jedno z nich umrze i drugie
        sobie nie poradzi z zyciem bo to para jak papuzki- nierozlaczki.

Wiem, ze to zabrzmi okrutnie ale zycze im obopolnej smierci w wypadku
        samochodowym czy nawet zatrucia sie gazem .Mysle , ze jedno bez drugiego
        wykonczyloby sie w bolu predzej czy pozniej i nie potrafo sobie poradzic
        jako jednostka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka