Dodaj do ulubionych

Czy ktoś bierze seroxat?

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.02, 19:35
Od niedawna leczę się na depresję.Lekarz przepisał mi seroxat,po przeczytaniu
bardzo długiej listy skutków ubocznych troche się przeraziłam.Czy ktos używa
tego samego leku?Jak sie po nim czujecie?
Obserwuj wątek
    • Gość: pawel Re: Czy ktoś bierze seroxat? IP: *.pl 18.07.02, 11:03
      Przyjmuje Seroxat od 10 dni , zauwazam lekka poprawe nastroju, ze skutkow
      ubocznych wymienilbym dosyc mocne napiecie nerwowe (tak jakby lek)mozna to
      podciagnac pod "podwyzszone cisnienie krwi" ktore jest w ulotce, no i
      bezsennosc, ale ta zawsze mnie meczyla. Ale to podobno mija, i chyba to czuje
      powoli. Pozdrawiam. Powodzenia
    • twiggykarina Re: Czy ktoś bierze seroxat? 18.07.02, 14:59
      Brałam seroxat ok. trzech miesięcy. Zadziałał już po kilku dniach. Czułam się
      świetnie - żadnych skutków ubocznych, natomiast poprawa nastroju - znaczna.
      Jednak jego działanie zaczęło słabnąć po paru tygodniach. Pozdrawiam!
    • Gość: Woda Re: Czy ktoś bierze seroxat? IP: *.MAN.atcom.net.pl 18.07.02, 15:41
      Biorę Seroxat od kilku miesięcy. Czuję się OK, ale lekarz musiał mi wzmocnić
      dawkę, bo po kilku tygodniach brania 1/2 tabletki wracałam do punktu wyjścia.
      Teraz mam kombinację z innym lekiem. Żadnych skutków ubocznych nie zauważyłam.
      Pozdr
      • Gość: Seroxatowiec Re: Czy ktoś bierze seroxat? IP: 217.11.139.* 30.08.02, 08:20
        Woda - mam pytanie do Ciebie - jaki lek masz dodany do Seroxatu ktory wzmacnia
        dzialanie S.? wiem ze mozna brac male dawki Lerivonu 15-30 mg na noc. dobre
        polaczenie obu seroxat na dzien a Lerivon na noc . ale po Lerivonie ja np. mam
        duzy apetyt ;-) co nie stanowi problemu bo jestem szczuplym patyczakiem:)
        pozdrawiam Marcin
    • Gość: lolek Re: Czy ktoś bierze seroxat? IP: PLWAR* / 217.153.60.* 26.07.02, 09:01
      U mnie to samo. Seroxat działał świetnie bez żadnych skutków ubocznych, ale po
      dwóch miesiącach trzeba było zwiększyć dawkę, a po następnym miesiącu zacząć
      przyjmować inny lek, bo skutki działania tego były coraz mizerniejsze.
    • Gość: Alka Re: Czy ktoś bierze seroxat? IP: *.bialap.sdi.tpnet.pl 26.07.02, 10:08
      Biorę seroxat od trzech miesięcy.Na początek kuracji brałam rano pół
      tabletki,po dwóch miesiącach lekarz przepisał mi całą. Obecnie znów biorę pół.
      Podczas kuracji tylko był jeden moment słabości (zawroty
      głowy,nudności,zmęćzenie) i wtedy lekarz obniżył mi dawkę z całej na pół
      tabletki.Bierz seroxat ,czekaj cierpliwie na poprawę zdrowia (u mnie było
      lepiej już po tygodniu) i nie przerywaj kuracji.Powodzenia!
      Alka.
    • Gość: Alka Re: Czy ktoś bierze seroxat? IP: *.bialap.sdi.tpnet.pl 26.07.02, 10:20
      To ja raz jeszcze. B. się cieszę , że rozmawiamy na temat który nas
      niepokoi.Wszyscy z nas są niepewni czy ten lek nam w końcu pomoże. Ja próbowałm
      wczśniej coaxilu, fluoksetyny (chyba tak się pisze) i było bardzo żle. Skutki
      uboczne przewyższyły znacznie skutki choroby. Po seroxacie było znacznie
      łagodniej, chociaż na początku jego brania nie wiedziałam czy moje objawy to
      choroba czy skutki uboczne. Ale teraz wiem że mi pomógł. Lekarz powiedział mi w
      przypadku nawrotu choroby (oby nie!) leczę się tym samym lekarstwem. Trzymajcie
      się ciepło seroxatowcy!
    • Gość: Agnieszka Re: Czy ktoś bierze seroxat? IP: 157.25.164.* 26.07.02, 10:26
      Biore ten lek od 5-dni. Pierwszego dnia bylo mi bardzo niedobrze i krecilo mi
      sie w glowie. Sennosc dopadala mnie na kazdym kroku, bylam przerazona i bardzo
      zniechecona ze w ogole zdecydowalam sie wziac ten lek. Jednak nie chcialam
      przerywac tego co chcialam zrobic, tzn. wyleczyc sie. Mysl o tym ze rezultaty
      przyjda dopiero w nastepnych dniach dodawala mi sily i czekam. Nastepnego dnia
      jednak poczulam sie lepiej, mniej zawrotow glowy i troszke mniej nudnosci. Przy
      tym dostaje napadow smiechu, dziwne uczucie ale cisze sie ze znowu moge sie
      swobodnie usmiechac. Rzeczywiscie gorzej spi mi sie w nocy, bo stale sie budze
      ale dzisiaj jest juz bez specjalnie uciazliwych objawow. Chyba tylko mam
      skurcze w brzuchu jak bombka nerwowa. Ale nie zamierzam sie poddac.
      Tez sie dlugo zastanawialam czy potrzebuje w ogole takiej ingerencji w moj
      organizm ale po wszystkich za i przeciw doszlam do wniosku ze nie radze juz
      sobie sama i zostawiajac to w takim stanie jak bylo tylko na tym zle wyjde.
      Czekam na wyniki mojej terapii.
      Poczatki zawsze sa trudne, zycze wiec wszystkim duzo cierpliwosci i
      wytrwalosci !!!
      Pozdrawiam.

• 1jestem slabo mi pomaga... wytrzeszcz oczu 29.08.02, 10:10
        1) widac po mnie jakbym bral jakies srodki halucogenne,
        poprzez rozszezenie zrenic i wolna reakcie na zmiane oswietlenia dostaje bolu
        oczu, jak jestem na zewnatrz musze nosic okulary.
        denerwuje mnie to ze widac po moich oczach ze biore jakies srodki,
        2) latwo dostac nadwagi gdyz obniza przemiane materii
        3) trudniej z erekcja, penis nie reaguje na bodzce,
        raz na tydzien moge tylko, chociaz poprzez ten dziwny stan wyjatkowo przyjemny
        jest orgazm,
    • Gość: monikap2 Re: Czy ktoś bierze seroxat? IP: *.chello.pl 29.08.02, 19:31
      ja biorę seroxat wcześniej leczyłam poprzednią depresję lerivonem, ale teraz
      przy tych proszkach dzień do nocy, zaczynałam seroxat od dawki 10 mg, teraz już
      3 tydzię biorę 20 nie mam żadnych skutków ubocznych, ciśnienie które w lękach
      mi się zwiększało mam sporo mniejsze moge sobie popijać codziennie kawkę,
      wcześniej rzadko mogłam, trochę schudłam i wogóle powraca mi od kilku dni dobre
      samopoczucie - biorę na noc pramolan na wylozowanie i siebie i psychiki 100 i
      doraźnie w razie czego neurol 0,25 - seroxat polecam, ale każdy na leki inaczej
      reaguje.
      Pozdrawiam Monika
      p.s w każdej ulotce o silnie działających lekach masz obszerny opis co, może
      być, ale nie musi.
    • Gość: monikap2 Re: Czy ktoś bierze seroxat? IP: *.chello.pl 29.08.02, 19:34
      to jeszcze ja...właśnie przeczytałam mój list i z tego wszystkiego zle ci
      napisałam o ciśnienie w lękach które miałam wcześniej podwyższało mi sie a po
      tych lekach mam niskie i bardzo dobrze z tego powodu się czuję.
      Pozdrawiam jeszcze raz.
      Monika
    • Gość: Seroxatowiec Re: Czy ktoś bierze seroxat? IP: 217.11.139.* 30.08.02, 14:51
      Woda - mam pytanie do Ciebie - jaki lek masz dodany do Seroxatu ktory
      wzmacnia
      dzialanie S.? wiem ze mozna brac male dawki Lerivonu 15-30 mg na
      noc. dobre
      polaczenie obu seroxat na dzien a Lerivon na noc . ale po Lerivonie
      ja np. mam
      duzy apetyt ;-) co nie stanowi problemu bo jestem szczuplym
      patyczakiem:)
      pozdrawiam Marcin
    • Gość: Agnieszka Re: Czy ktoś bierze seroxat? IP: 157.25.164.* 06.09.02, 08:32
      To juz dobrze ponad miesiac jak zaczelam brac seroxat. W którymś tygodniu
      wszystko ze mnie zaczelo wylazic, okrutne napady placzu po ktorych czulam sie
      jak nowo narodzona. Potem zaczely mi sie snic okrutne wydarzenia z przeszlosci
      jakich doswiadczylam. Wiem, że to wszystko musiało ze mnie wyjsc w taki lub
      inny sposob, abym mogla znowu normalnie funkcjonowac. Dzisiaj jest coraz
      lepiej. Nie stresuje sie i nie jest mi smutno, chce mi sie robic wiele rzeczy i
      znowu sie usmiecham, jest mi zwyczajnie dobrze, spokojnie i normalnie. Teraz
      wiem, że aby osiagnac zalożony cel potrzeba dużo wytrwalosci i wsparcia kogos
      bliskiego, sama nie wiem czy dalabym rade przez to przejsc. Dziekuję Ci KK.
      PS. Innym też życze powrotu do zdrowia, dacie radę. Skoro innym sie udaje Wam
      tez sie uda! Powodzenia :)

• Gość: toja Re: Czy ktoś bierze seroxat? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.09.02, 14:52
      Dodam troche dziegciu. Po 3 miesiacach zrobiłem sie silnie pobudzony. Na poczatku bylo cudownie, teraz odnajduje w sobie stany maniakalne, a moim problemem byla fobia spoleczna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka