IP: *.ppp.polbox.pl 18.07.02, 09:09
czy ktoś z was bierze lub brał prozac? kto może nam powiedzieć jakie ma
działanie i czy są jakieś efekty uboczne?
Obserwuj wątek
    • olena# Re: prozac 20.07.02, 12:15
      Mam wrazenie, ze prozac nie dziala tak samo na wszystkich. Poza tym ma tyle
      nazw handlowych. Bralam kiedys bioxetin. Jak dzialal? Dodawal mi poweru i
      pewnosci siebie. Z ubocznych - wczesne budzenie sie, sennosc w ciagu dnia,
      chudniecie, podrazniony zoladek.
      Na ulotce dolaczonej do leku wyszczegolnili wszystkie mozliwe dzialania uboczne.
      Bierzesz cos?

• Gość: Kropka Re: prozac IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 20.07.02, 16:34
        Bralam prozac przez 3 m-ce i nic. Zadnej poprawy tylko wydalam pieniadze.
        Lekarz mi mowil, ze to jest lek tylko dla ludzi z lekka depresja, a ja mam
        bardzo gleboka depresje, a ja nie chcialam tego sluchac bo po tym co
        przeczytalam wydawalo mi sie, ze to cudo mnie uleczy.
        • Gość: zorbas Re: prozac IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 21.07.02, 02:28
          Prozac to fluoksetyna, ja brałem bioxetin{odpowiednik prozacu} przez 7 tyg. i
          nic mi nie dał. Prozac działa w 50% przypadków.
          • Gość: Alex Re: prozac IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 23.08.02, 10:26
            Brałam prozac przez 3 miesiace. Ogólnie ten lek ma podwyższyc poziom serotoniny
            w mózgu co wpływa dodatnio na nastój. Podaje sie go osobom z depresją lub z
            zaburzeniami zywienia. Ogólnie oceniam lek pozytywnie tyle, ze drogi. Dobre
            efekty daje odpowiednik prozacu Deprexetin.
            Jednak napewno na kazdego dany lek podziała inaczej.
            • sarenka_forum Re: prozac 25.08.02, 13:13
              Mnie akurat prozac uratował życie.
              Depresja nie należała do najlżejszych ;)

Z objawów ubocznych, obniżenie popędu seksualnego. Ale to nie musi być efekt
              leku tylko samej depresji;)

Pozdrawiam, jeśli jakiekolwiek pytanka o prozac to odpowiem.
    • Gość: Koro Re: prozac IP: *.acn.waw.pl 25.08.02, 14:42
      Niesłychany środek. Postawił mnie na nogi momentalnie, aż za bardzo, bo stałem
      się takim pewnym przyszłości optymistą ( z podenerwowanego depresjonata) że
      zacząłem przesadzać i podejmować nazbyt śmiałe decyzje, ale bynajmniej nie
      żałuję. Używałem 2 lata, być może o rok za długo. Fluoksetynę z której jest
      zrobiony prozac o wiele wiele taniej nabędziesz w Seronilu, chyba skandynawski
      środek (nazwa nawiązuje do sprawy serotoniny wokół której prozac się kręci).
      Wada prozacu - może sprawić że zaczniesz się boksować z ludźmi słownie,
      nadmiernie, za to Cię mogą wywalić z pracy :). Jeśli chodzi o seks - dla mnie
      super - zakochiwałem się łatwiej a ponadto - jak wiadomo - on opóźnia wytrysk
      więc byłem real good. W sumie - fantastyczne przeżycie ten prozac.
      • Gość: o Re: prozac IP: *.dnet.pl / 10.1.18.* 26.08.02, 13:28
        Najtanszą fluoksetyną jest chyba BIOXETIN, więc głupotą jest brać prozac (albo
        niewiedzą) - oczywiście wszystkiemu winni są lekarze - dostają prezenty od firm
        więc przepisują prozac - tymczasem taki bioxetin kosztuje teraz 15 zł (prozac
        ok. 140zl).
        Zazywalem prozac ok. 3 miesiecy - pózniej jak sie upomnialem u lekarza to
        przepisal mi bioxetin - działał tak samo (przeciez to jest ta sama substancja).
        Wiec nie dajcie sie zwodzic modzie i reklamom - jak wam wiecej zostanie w
        portfelu to bedziecie mieli lepszy nastrój.
        • sarenka_forum Re: prozac 26.08.02, 13:33
          Gość portalu: o napisał(a):

> Najtanszą fluoksetyną jest chyba BIOXETIN, więc głupotą jest brać prozac
          (albo
          > niewiedzą) - oczywiście wszystkiemu winni są lekarze - dostają prezenty od
          firm
          >
          > więc przepisują prozac - tymczasem taki bioxetin kosztuje teraz 15 zł (prozac
          > ok. 140zl).
          > Zazywalem prozac ok. 3 miesiecy - pózniej jak sie upomnialem u lekarza to
          > przepisal mi bioxetin - działał tak samo (przeciez to jest ta sama
          substancja).
          >
          > Wiec nie dajcie sie zwodzic modzie i reklamom - jak wam wiecej zostanie w
          > portfelu to bedziecie mieli lepszy nastrój.

Moda na prozac dawno minęła (w Polsce na początku lat 90-tych), jeśli ktoś chce
          sobie poprawić nastroj, to ma do wyboru 100 nowszych rzeczy.
          Co do depresji zaś, to ja używam zamiennie nazw prozac i Bioxetin. Wiadomo, że
          jeśli ktoś kupuje P zamiast B (kilkakrotnie droższy, sklad ten sam) to powinien
          napluć w twarz swojemu lekarzowi.
          No, nie tak doslownie ;)

• Gość: john Re: prozac IP: *.ramtel.com.pl 26.08.02, 14:04
            Witajcie! Ja zażywam preparat o nazwie Fluoxetin firmy Polpharma...Kosztuje
            mnie on dokladnie 6,65 zl. Nie jestem nadmiernie oszczedny, choc jestem
            Krakusem, ale uwazam ze nabijanie kieszeni firmom farmaceutycznym , którym
            powodzi sie i tak wspaniale to po prostu glupota...Ja zazywam fluoksetyne od
            okolo jednego miesiaca i dopiero teraz odczuwam znaczaca poprawe.Na poczatku
            napisalem tutaj post o tym, że jestem troche zaniepokojony skutkami
            ubocznymi...dokładnie obnizeniem libido i brakiem apetytu... Tak na prawde nie
            warto sie tym martwic i nalezy ten okres przeczekac, teraz jest wszystko
            normalnie, chociaz apetyt mam dalej mniejszy, co uwazam jednak za korzystne.Tak
            wiec, reasumujac fluoksetyna nie wywolala u mnie zadnych znaczacych skutkow
            ubocznych , teraz czuje sie dobrze, mam ochote na wiele zajeć, mam ochote
            wychodzić z domu, realizowac marzenia itp. Szczerze polecam...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka