Dodaj do ulubionych

nerwica obsesyjna

IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.02, 21:54
Czy ktos z was mial ?
I czy da sie to w ogole wyleczyc?
Obserwuj wątek
    • Gość: ? Re: nerwica obsesyjna IP: *.intech.pl 20.07.02, 23:12
      O takim rozpoznaniu jeszcze nie słyszałem.Chodzi Ci o natręctwa?
      Napisz bliżej na czym to u Ciebie polega.
    • Gość: jolka Re: nerwica obsesyjna IP: *.pl 21.07.02, 00:38
      No właśnie napisz na czym to polega. Ja też mam różne natrętne i obsesyjne
      myśli i nie wiem jak to się klasyfikuje, zresztą to nie ważne, byle tylko z
      tego wyjść !
      • Gość: rudzia33 Re: nerwica obsesyjna IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.02, 20:04
        Nie wiem czy tak to się nazywa . Pani psycholog tak to określiła .
        Ja bym to nazwała raczej nerwicą lękową .
        Objawia się to właśnie takimi natrętnymi myślami , których panicznie się boję .
        Nie mogę spać , bo wtedy najbardziej się boje . Ostatnio nawet wylądowałam na
        pogotowiu .
        Teraz na sen biorę clonazepamum . Napiszcie mi czy to bardzo uzależnia , biorę
        to od tygodnia i nie z przepisu lekarza .
        Do lekarza mam wizytę dopiero na wtorek więc może przepisze mi jakieś właściwe
        leki .
        • ikunia Re: nerwica obsesyjna 22.07.02, 17:05
          Zasadnicza nazwa jest niezupelnie wazna, jakkolwiek wydaje mi sie, ze masz to
          samo, co ja - zespol obsesyjno-kompulsywny (dawniej zwany nerwica natrectw) lub
          ewentualnie rzeczywiscie nerwice lekowa. Clonazepamum moze uzalezniac, gdy sie
          go bierze duzo i dlugo (przynajmniej tak mi mowili moi lekarze, a ja im
          wierze), ale sa inne dobre leki na natrectwa. poza tym jest jeszcze terapia
          poznawczo-behawioralna.
          Na OCD (angielski skrot, mnie sie podoba, bo jest krotki) cierpie odkad
          pamietam, leki biore od 6 lat, odkad tak naprawde zostalam zdiagnozowana. Teraz
          lecze sie pilnie. Powiem Ci jedno: lęk nie zabija!
          Jesli chcesz, napisz do mnie na priva, moge sie podzielic doswiadczeniami z
          pierwszej reki z atakow paniki.
          Iwona
    • Gość: Muhomoberac Re: nerwica obsesyjna IP: *.uwm.edu.pl / *.uwm.edu.pl 25.07.02, 09:07
      Wiem,ze nazwa nie ma tu specjalnego znaczenia,ale...wydaje mi sie,ze nie jest
      to klasyczna nerwica natrectw.Ale moge sie mylic.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka