Dodaj do ulubionych

Co lepsze EFFECTIN czy ASENTRA ?

13.07.05, 13:20
przez kilka lat brałem Effectin, teraz lekarz zmienił na Asentrę; pytając co
lepsze mam na myśli skutki uboczne oraz skuteczność
Obserwuj wątek
    • misiaxl Re: Co lepsze EFFECTIN czy ASENTRA ? 13.07.05, 20:56
      To zależy.Na mnie lepiej działa efectin.Brałam asentrę.Też było nieźle ale po
      pewnym czasie przestała być skuteczna.
      • suchyxxx Re: Co lepsze EFFECTIN czy ASENTRA ? 13.07.05, 21:35
        Trudno powiedzieć co lepsze.Efectin jak bdzie powodowa płacz po miesiącu brania
        i niechęć do wszystkiego i agresję to zacznij brać asentrę.U mnie efectin był
        niedobry a asentra taka sobie ale lepsza.Zależy od siły choroby i osoby.
        • forumowicz007 Re: Co lepsze EFFECTIN czy ASENTRA ? 14.07.05, 10:22
          a jak w przypadku asentry wyglądają skutki odstawienia; jak jest z effectinem
          wiem, gdyż przerobiłem to na własnej skórze - po prostu tragedia, tylko w łeb
          se palnąć ;)
          • misiaxl Re: Co lepsze EFFECTIN czy ASENTRA ? 14.07.05, 16:51
            Ja odstawiłam Asentrę z dnia na dzień i żadnych ubocznych efektów nie było.Może
            dlatego że od razu zaczęłam brać efectin.
            • suchyxxx Re: Co lepsze EFFECTIN czy ASENTRA ? 15.07.05, 11:41
              No tak jak się zmiania lek na drugi też antydepresyjny to naszczęście objawów
              nie ma ale jak się przestaje powoli brać leki to mogiła przez miesiąc
              conajmniej.Ja już 7 dzień nie biorę leków i czuję się dobrze bo biorę melatoninę
              każdej nocy i wszystkie bóle przechodzą.Psychicznie to jakby ożyłem i jestem
              happy:) Bez melatoniny to źle bym spał,koszmary i te migrenowe bóle i zawroty
              głowy z nudnościami na czele a takto to nic mi nie jest tylko o 14-15 zaczyna
              się ból ale jakoś żyję.
              • suchyxxx Re: Co lepsze EFFECTIN czy ASENTRA ? 15.07.05, 11:45
                Bo leki antydepresyjne zwykle wpływają na serotoninę i jest jej więcej.Dzięki
                dużej ilości serotoniny wydziela się tez więcej w organiźmie melatoniny i śpimy
                dobrze i bóli nie mamy:) Niestety po odstawieniu leków serotonina zmniejsza się
                a co za tym idzie melatonina też ma problemy i niestety zanim organizm się
                przystosuje bez leku to minie miesiąc albo nawet do pół roku.Dlatego na noc po
                odstawieniu leków należy zacząć brać melatoninę która nie szkodzi i tak z 2
                miesiące a potem odstawić.Jeśli ktoś nie ma problemów z odstawieniem leków
                antydepresyjnych to melatoniny nie musi brać ale dużo osób czuje bóle po
                odstawieniu antydepresantów-antyszczęściarzy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka