forumowicz007 13.07.05, 13:20 przez kilka lat brałem Effectin, teraz lekarz zmienił na Asentrę; pytając co lepsze mam na myśli skutki uboczne oraz skuteczność Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misiaxl Re: Co lepsze EFFECTIN czy ASENTRA ? 13.07.05, 20:56 To zależy.Na mnie lepiej działa efectin.Brałam asentrę.Też było nieźle ale po pewnym czasie przestała być skuteczna. Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx Re: Co lepsze EFFECTIN czy ASENTRA ? 13.07.05, 21:35 Trudno powiedzieć co lepsze.Efectin jak bdzie powodowa płacz po miesiącu brania i niechęć do wszystkiego i agresję to zacznij brać asentrę.U mnie efectin był niedobry a asentra taka sobie ale lepsza.Zależy od siły choroby i osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz007 Re: Co lepsze EFFECTIN czy ASENTRA ? 14.07.05, 10:22 a jak w przypadku asentry wyglądają skutki odstawienia; jak jest z effectinem wiem, gdyż przerobiłem to na własnej skórze - po prostu tragedia, tylko w łeb se palnąć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
misiaxl Re: Co lepsze EFFECTIN czy ASENTRA ? 14.07.05, 16:51 Ja odstawiłam Asentrę z dnia na dzień i żadnych ubocznych efektów nie było.Może dlatego że od razu zaczęłam brać efectin. Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx Re: Co lepsze EFFECTIN czy ASENTRA ? 15.07.05, 11:41 No tak jak się zmiania lek na drugi też antydepresyjny to naszczęście objawów nie ma ale jak się przestaje powoli brać leki to mogiła przez miesiąc conajmniej.Ja już 7 dzień nie biorę leków i czuję się dobrze bo biorę melatoninę każdej nocy i wszystkie bóle przechodzą.Psychicznie to jakby ożyłem i jestem happy:) Bez melatoniny to źle bym spał,koszmary i te migrenowe bóle i zawroty głowy z nudnościami na czele a takto to nic mi nie jest tylko o 14-15 zaczyna się ból ale jakoś żyję. Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx Re: Co lepsze EFFECTIN czy ASENTRA ? 15.07.05, 11:45 Bo leki antydepresyjne zwykle wpływają na serotoninę i jest jej więcej.Dzięki dużej ilości serotoniny wydziela się tez więcej w organiźmie melatoniny i śpimy dobrze i bóli nie mamy:) Niestety po odstawieniu leków serotonina zmniejsza się a co za tym idzie melatonina też ma problemy i niestety zanim organizm się przystosuje bez leku to minie miesiąc albo nawet do pół roku.Dlatego na noc po odstawieniu leków należy zacząć brać melatoninę która nie szkodzi i tak z 2 miesiące a potem odstawić.Jeśli ktoś nie ma problemów z odstawieniem leków antydepresyjnych to melatoniny nie musi brać ale dużo osób czuje bóle po odstawieniu antydepresantów-antyszczęściarzy. Odpowiedz Link Zgłoś