Dodaj do ulubionych

a może domowym sposobem ....?

IP: 195.116.46.* 26.04.01, 12:24
Objawy: brak jakiejkolwiek chęci do zrobienia czegokolwiek, NIC nie cieszy
(podkreślam to , bo jeszcze pół roku temu byłam typem radosnego, pogodnego
człowieka), wykonanie jakiegokolwiek ćwiczenia to prawie wysiłek ponadludzki,
ale mimo to zmuszam się do spacerów, jeżdżę na rowerze, wiecznie ściśnięte
gardło i żołądek, przyklejony uśmiech do twarzy okrutnie męczy. Świat do
strawienia wydaje się tylko z bezpiecznej pozycji, tzn. pod kocykiem, sama w
domu. NIGDY wcześniej tak nie było. Dodam, życie uczuciowe bez wzlotów i
upadków, nic złego przez ostatnie 5 lat mi się nie przydarzyło. W pracy też OK.
Obserwuj wątek
    • Gość: Artur Re: a może domowym sposobem ....? IP: *.sasknet.sk.ca 26.04.01, 18:21
      To mi nie wyglada na zaburzenie do leczenia rumiankiem. Poszukaj szybko
      fachowej pomocy. Masz tylko jedno zycie - po co je marnowac.
      PS
      Aby wysilek fizyczny ci pomogl musi on osiagnac dosc duza intensywnosc i byc
      powtarzany kilka razy w tygodniu. Kobietom czasem trudno osiagnac ten poziom
      intensywnosci z uwagi na mniejsza mase miesni i niski poziom testosteronu,ktory
      znacznie przyspiesza przyrost masy miesni przy treningach u mezszczyzn. Jezeli
      nie masz silnej motywacji do cwiczen, idz raczej do lekarza psychiatry po
      bardziej standardowe leczenie.
      • Gość: nara Re: a może domowym sposobem ....? IP: 195.116.46.* 27.04.01, 11:57
      • Gość: narat Re: a może domowym sposobem ....? IP: 195.116.46.* 27.04.01, 11:57
      • Gość: narata Re: a może domowym sposobem ....? IP: 195.116.46.* 27.04.01, 12:00
        Dzięki, juz dojrzałam do tego. Tylko jak się do niego dostać, tam, gdzie
        próbowałam się zapisać (oczywiście prywatne przychodnie) podawano mi 3 m-czne
        terminy oczekiwania. Może znasz miejsce cudowne ze względu na swoją dostępność
        a które w dodatku znajduje się w Krakowie
        • Gość: artur Re: a może domowym sposobem ....? IP: *.sasknet.sk.ca 27.04.01, 17:08
          Tak jest prawie wszedzie na swiecie- kolejki do specjalistow sa norma.
          Przyjmuja cie do specjalisty w trybie pilnym tylko jezeli naprawde cos
          strasznego sie dzieje. Nawet bogatych panstw nie stac na utrzymywanie ogromnej
          rzeszy specjalistow.
          W twoim przypadku zaliczasz sie do tych ktorzy moga odrobine zaczekac.
          Oczywiscie jezeli masz dojscia...

W kazdym razie nie mysl sobie, ze dlatego,ze jestes w Polsce to musisz dluzej
          czekac.
    • Gość: Krzysiek Re: a może domowym sposobem ....? IP: 194.92.234.* 26.04.01, 19:29
      Wszystko jeszcze OK, tez tak bylo w moim przypadku.
      Jednak niedlugo moze byc juz nie OK. A zreszta po co
      sie meczyc. Natychmiast idz do lekarza.
      • Gość: narata Re: a może domowym sposobem ....? IP: 195.116.46.* 27.04.01, 11:56
        Jak zapewne wiesz, obecnie rozpanoszyła się w Polsce plaga pt. reforma służby
        zdrowia. Zapewne nie uwierzysz, jeżeli powiem, że kiedy próbowałam się zapisać
        do prywtnej przychodni - podano mi termin 30 lipca, 18 sierpnia i 1 września.
        Dodam, każdy termin z innej przychodni. Podkreślę, prywatnej. Dlatego jeżeli
        znasz jakieś sposoby które zastepczo mogłyby pomóć ...?
        Jedyne co cieszy, że temat depresji został lawinowo poruszony na łamach prasy.
        Szczerz powiedziawszy pomógł mi dość obszerny artykuł z Gazety Wyborczej. Po
        pierwsze zrozumiałam co się święci, po drugie podpieram się nim podczas rozmów
        ze znajomymi, którzy są zaskoczeni zmianami jaki we mnie zaszły.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka