radkii 19.10.05, 19:53 Witam serdecznie. Czy ktoś brał coś z tych ziołowych specyfików i może sie na temat ich efektywności wypowiedzieć? nigdy nie próbowałem medykamentów na bazie ziół i dlatego pytam o ich skuteczność? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
uri_ja Re: Kalms,persen , deprim 19.10.05, 19:57 jesli cierpisz na łagodne zaburzenia snu to kalms i persen pomagają. jeśli cierpisz na lekkie zaburzenia nastroju, to deprim też pomoże. jesli masz poważne kłopoty- idź do lekarza. ziółka nie pomogą. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam11 Re: Kalms,persen , deprim 19.10.05, 22:08 Ja mogę na temat ziółek innych. Zacznę od tego, że z powodu lęków i niemożności spania jestem na neuroleptyku o (podobno) przedłużonym działaniu, który pozwala mi w nocy w miarę spokojnie spać, a w dzień ma mnie wyciszać. Ponieważ nie zawsze ranki są miłe (przebudzenie z gulą przerażenia w gardle o "miłej" godzinie typu 5 rano) to dołożyłam sobie jakieś tabletki uspokajające firmy Labofarm - ziołowe, i nie powiem, trochę pomagają (tzn. wspomagają ten neuroleptyk). Ale są dni kiedy w dzień muszę łykać Tranxene. Generalnie zgadzam się z poprzednim postem - na lekkie zaburzenia możesz spróbować ziólka, na większe - jednak leki przepisane przez psychiatrę. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Kalms,persen , deprim 19.10.05, 22:16 o ile się nie mylę tranxene nie jest neuroleptykiem tylko benzo Odpowiedz Link Zgłoś
miriam11 Re: Kalms,persen , deprim 19.10.05, 22:19 lucyna_n napisała: > o ile się nie mylę tranxene nie jest neuroleptykiem tylko benzo No tak zamotałam (zmęczenie, przepraszam). Biorę stale Promazin - neuroleptyk. A Tranxene oczywiście jest benzodiazepiną. Sorki za zamotanie. Odpowiedz Link Zgłoś
hasanet Re: Kalms,persen , deprim 19.10.05, 22:58 miriam11 napisała: > Ale są dni kiedy w dzień muszę łykać Tranxene. Nie mogę przez ohydnie różowy kolor. Zapewne dam mamie. Niech się kobita nacieszy. Ma aktualnie rwanie i to nie pierwsze. A co? Czemu nie? Niech no kto.. Jest wolna, wolno jej wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
silna_pokusa Re: Kalms,persen , deprim 19.10.05, 22:58 deprim bralam. jest naprawde ok. tylko nie licz na szybki efekt (efekt jest 10-14 dnia) ja naprawde poczulam sie super (choc jestem niedowiarkiem, i nie wierze w ziolka, a tym bardziej nie wierze reklamom, ale stan w ktorym sie znalazlam spowodowal to ze sprobowalam). Odkad poczulam sie lepiej - choc problem sie nie rozwiazal (rozwodze sie) uwierzylam w leki, i poszlam do psychiatry. teraz biore asentre, i nadal czuje sie jako tako. Deprim polecam przy niezbyt duzych problemach. Jak wieksze to szoruj po mocniejsze specyfiki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś