Dodaj do ulubionych

Odstawienie Cipramil

24.11.05, 20:54
Czy ktos odstawiał ten lek? Ja zażywam dawke 40 (chyba dużo) i słyszałam, że
trudno odstawić ten lek, pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • jako_70856 Re: Odstawienie Cipramil 24.11.05, 21:09
      słuchaj jeżeli po nim czujesz się lepiej to po cholerę zastanawiasz się czy go
      ciężko będzie odstawić, bo znajoma Goździkowej miała problemy z odstawieniem
      • orlando10 Re: Odstawienie Cipramil 24.11.05, 22:13
        Brałam Cipramil przez rok czy półtora i przy pierwszej próbie odstawienia
        (gwałtownej, z dnia na dzień) rzeczywiście było kiepsko. Potem dobrzy ludzie mi
        poradzili, żeby odstawiać lek b. stopniowo, powolutku zmniejszając dawkę. Obyło
        się bez żadnych sensacji. Powodzenia! :-)
        • suchyxxx Re: Odstawienie Cipramil 24.11.05, 23:54
          Nom a nawet jak sie odastawi nagle to objawy niepożądane-odstawienne bdą trwały
          może max 2 tygodnie i po bólu;p Te leki nie uzalezniają!!Sam odstawiałem po 2
          latach brania i jakoś udało się bez problemu tyle że wszystkie emocje powoli
          wracają i trzeba pilnować się przez jakiś czass po odstawieniu bo włączają się
          takie emocje jak płacz,euforia,czucie że się żyje oraz trochę strachu ale to nic
          i nie trzeba się przejmować tym.Nie odstawiaj jak się dobrze czujesz
          • daneeka Re: Odstawienie Cipramil 25.11.05, 00:00
            ha ha
            • morela12 Re: Odstawienie Cipramil 25.11.05, 06:42
              Dzięki za odpowiedzi. Na razie zażywam te leki ale juz tylko czekam kiedy
              przestane je brać, pozdrawiam
              • nic-10 Re: Odstawienie Cipramil 25.11.05, 10:51
                witaj,
                Ja nie biorę tego leku ale z tej samej grupy. ile bierzesz juz ten lek i po
                jakim czasie poczułaś się już naprawdę dobrze (zdrowa)??
                pozdrawiam
                • morela12 Re: Odstawienie Cipramil 25.11.05, 14:19
                  nic-10 napisał:
                  po jakim czasie poczułaś się już naprawdę dobrze (zdrowa)??

Ja najpierw zazywałam Aurex po miesiacu poczułam sie dużo lepiej. Póżniej
                  zaczęły mnie nękać natretne myśli i lekarz przepisał mi Cipramil ( zażywam
                  trzeci miesiąc) i teraz dodał Zalastę 1/2 10 mg na noc z tym, że ja biorę 1/4
                  na noc. Od dzisiaj zwiększę dawkę Zalasty do 1/2. Czuję się znacznie lepiej ale
                  nie potrafię powiedzieć, że jestem zdrowa, pozdrawiam
        • ratablanca Re: Odstawienie Cipramil 28.12.05, 22:06
          Brałam Cipramil 10 miesięcy, w międzyczasie Aurex. Od dłuższego czasu
          zauważyłam że nie czuję już różnicy samopoczucia po wzięciu leku. W tym czasie
          zaczęłam pracę którą w końcu udało mi się zanleźć i muszę wstawać rano.
          Dwa tygodnie temu zrobiłam porządki i nie mogłam znależc tabletek!
          Zanim dostałam receptę minęło kilka dni, nie wykupiłam od razu więc póki co
          jadę bez tabletek. I właściwie jest tak samo, pierwsze dni byłam okropnie
          poirytowana przez byle głupstwo, płaczliwa, ale już przeszło. Miałam co prawda
          brać przez zimę leki bo moja depresja była spowodowana powrotem z ciepłego
          klimatu,więc na pewno w dużym stopniu sezonowa, spiętrzeniem sie problemów i
          trudnym momentem w życiu, ale już wszystko zaczyna wracać na prostą, nie końca
          co prawda ale juz jest o niebio lepiej. Więc mam nadzieję że leki juz nie sa
          potrzebne. Nie mam juz lęków i nnych okropnych stanów niemocy, ale czuję ze po
          tym wszystkim nie mam już tyle energii co dawniej. Czy ktoś miał podobnie?
          Pozdrawiam!
          Pozdrawiam!
          • tarja30 Re: Odstawienie Cipramil 28.12.05, 22:24

Ja wlasnie od tygodnia zmienilam cipramil na lexapro (cipramil bralam ponad 3
            lata)niby lek z tej samej grupy ale nie bardzo sie czuje...nie wiem czy to
            odstawienie cipramilu czy nowy lek...
    • ratablanca Re: Odstawienie Cipramil 28.12.05, 22:39
      Do Tarja 30.
      Jak zmieniłam Cipramil na Aurex (ze wzgedów finansowych) to było koszmarnie,
      nie wiem czy to stres bo się zbiegło z wyjściem z domu do ludzi i rozpoczęciem
      szkolenia w nowej pracy i stresem, ale nie tyle psychicznie co fizycznie czułąm
      się żle, mdłości, zawroty głowy i takie tam. Ten lek akurat mi nie służył i to
      nie był dobry moment. Potem wróciłam do Cipramilu ale tak jak napisałam albo
      organizm sie przyzwycził, albo już zaczęłam funkcjonowac i to normalne że po
      pracy jestem zmęczona, a lek daje kopa na początku, kiedy jest bardzo potrzebne
      żeby się przełamac i zacząć coś ze sobą robić.
      • tarja30 Re: Odstawienie Cipramil 28.12.05, 22:43

A w jakiej dawce bralas cipramil i jak dlugo?
    • ratablanca Re: Odstawienie Cipramil 29.12.05, 20:53
      Do Tarja30

Brałam Cipramil od lutego do lipca 1 tabletkę (to chyba 20mg) i stilnox na
      zaśnięcie, w trudniejszym okresie 1,5-2. Potem 1 Aurex, ale wróciłam do
      cipramilu, ostanie dwa miesiące pól tabletki. Przestałam i właściwie jest tak
      samo, raz lepiej raz gorzej czyli normalnie chyba.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka