Dodaj do ulubionych

LEXAPRO a CIPRAMIL a jednak jest roznica

16.12.05, 20:17

Wystarczy przeczytac ulotke by zauwazyc ze lexapro zostalo ulepszone pod
wzgledem lęku napadowego,agorafobii.Cipramil tez leczy agorafobie ale Lexapro
wlasnie w tym kierunku zostalo ulepszone
P.S To do tych ktorzy uwazali ze bez sensu jest zamieniac lek na inny z tej
samej grupy
Obserwuj wątek
    • jako_70856 Re: LEXAPRO a CIPRAMIL a jednak jest roznica 16.12.05, 20:42
      Cieszę się że jest różnica, chociaż byłem sceptycznie do tego nastawiony.
      Napisz jak odczujesz te pozytywne różnice na sobie. Ale trochę mnie to też
      smuci. Jeżeli odpowiedniki tej samej substancji mogą tak różnie działac na
      danego człowieka. To dobranie leku, który pomoże jest jak szansa trafienia co
      najmniej 4 w dużym lotku :(
      • tarja30 Re: LEXAPRO a CIPRAMIL a jednak jest roznica 16.12.05, 20:44

U mnie wlasnie wystepuje lęk napadowy,panika,agorafobia i licze ze z tym lekiem
        sie uda:)
        • lamazz Re: LEXAPRO a CIPRAMIL a jednak jest roznica 16.12.05, 22:16
          ja oprócz lęku mam jeszcze agresje od wewnątrz,tzn niemoznosc opanowania emocji
          tak jakby mnie rozpieralo.mysli rozne dodatkowo,ze zaraz wybuchne albo cos
          powiem glupiego ,zlosc na swiat.pewnie wszystko sie razem przenika.
          • tarja30 Re: LEXAPRO a CIPRAMIL a jednak jest roznica 16.12.05, 22:30

Tez na poczatku choroby byla we mnie agresja do ludzi,swiata...Bo czemu oni
            zyja normalnie a ja nie moge???Pamietam ze wtedy calkowicie odizolowalam sie od
            ludzi.Pozniej chyba to opanowalam albo samo minelo?Niestety lęki i żal pozostal:
            (
            • lamazz Re: LEXAPRO a CIPRAMIL a jednak jest roznica 17.12.05, 15:16
              gdybym mógl Ci pomóc jakoś..
    • mogra1 Re: LEXAPRO a CIPRAMIL a jednak jest roznica 18.12.05, 00:09
      Tarja informuj na forum o postępach w leczeniu lexapro. Ja chociaż pomaga mi
      seroxat wolałabym coś lżejszego. Boję się kiedyś odstawienia seroxatu po długim
      stosowaniu. Podobno lexapro jest nowszy, lepszy i mniej efektów odstawiennych i
      skutków ubocznych. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka