Dodaj do ulubionych

wahania nstroju

15.01.06, 19:15
Czasem w ciagu dnia kilkakrotnie zmienia mi sie nastroj. Rano jestem w
swietnym humorze, a za 2 godziny potrafie rzucac talerzami, potem sie
wyciszam, by za kilka godzin ryczec z bezsilnosci. Czy Waszym zdaniem powinnam
brac stabilizatory. Kiedys bralam ale nowa lekarka (ktora zamierzam zreszta
zmienic)nie zauwazyla potrzeby ich brania. Czy sam stabilizator bez
antydepresanta to dobry pomysl?

Niutka
Obserwuj wątek
    • suchyxxx Re: wahania nstroju 15.01.06, 19:23
      Stabilizatory nastroju bierze się głównie w przypadku choroby afektywnej
      dwubiegunowej chociaż i są przypadki gdzie bierze się te leki na inne
      dolegliwości niż choroba CHAD.Choroba przebiega tak że w ciągu jakiegoś okresu
      (kilku tygodni) ma się zły nastrój-depresyjny a po tych tygodniach nagle nastrój
      zmienia się w manię czyli euforię i zbyt dużą dawkę energii zwykle bez
      przyczyny.Ty piszesz że masz zmiany nastroju w ciągu dnia do kilku razy.To
      raczej nie jest choroba dwubiegunowa tylko zwykłe objawy nerwicowe.Na to bierze
      się zwykłe środki antydepresyjne a nie żadne stabilizatory.Jednak pamiętaj żeby
      pogadać z lekarzem bo kto wie czy nie masz początków cyklofrenii...?W każdym
      razie lekarka raczej ma rację i takie stabilizatory powodują całą gammę objawów
      ubocznych w przeciwieństwie do leków antydepresyjnych.Bierz antydepresanty jak
      kazała lekarka i nie ma co gadać.Jeżeli jednak nie pomoże to jednak warto
      sprubować z tymi stabilizatorami.Lepiej rób jak ci każe lekarz a gdy uważasz że
      źle robi to idź do innego dla pewności.
      • nevada_blue Re: wahania nstroju 15.01.06, 19:35
        suchyxxx napisał:

> Ty piszesz że masz zmiany nastroju w ciągu dnia do kilku razy.To
        > raczej nie jest choroba dwubiegunowa tylko zwykłe objawy nerwicowe.Na to
        >bierze się zwykłe środki antydepresyjne a nie żadne stabilizatory.

a słysałeś kiedyś forumowy lekarzu od siedmiu boleści o cyklotymii lub CHAD w
        postaci rapid cycling? zapewne nie. to wyobraź sobie, że nie wszystko jest
        nerwicą.

nie zamierzam tym samym wystawiać diagnozy Niutce, ani tym bardziej mówić czym
        ma się leczyć, bo takie rzeczy omawia się z lekarzem i to on podejmuje decyzję.
        więc droga Niutko - po prostu do lekarza..

>Jednak pamiętaj żeby
        > pogadać z lekarzem bo kto wie czy nie masz początków cyklofrenii...?

wahania nastrojów mogę towarzyszyć nawet zwykłej depresji, czy nerwicy. nawet
        zdrowy człowiek może je mieć wyobraź sobie.

>W każdym
        > razie lekarka raczej ma rację i takie stabilizatory powodują całą gammę
        objawów
        > ubocznych w przeciwieństwie do leków antydepresyjnych.

a gdzieś ty wyczytał takie mądrości, co? ;/

Niutka - jeszcze raz - z lekarzem konsultj wątpliwości, ok?
        • suchyxxx Re: wahania nstroju 15.01.06, 19:39
          To mnie wkurzyłaś.Napisałem wyraźnie żeby poszła do lekarza więc czego chcesz?
          W dodatku wyobraź sobie że sam miałem duże wahania nastroju w ciągu dnia jak
          chorowałem na nerwicę więc wiem o tym!!!Nie czytaj moich postów jak coś nie pasi
          • nevada_blue Re: wahania nstroju 15.01.06, 19:48
            suchyxxx napisał:

> To mnie wkurzyłaś.Napisałem wyraźnie żeby poszła do lekarza więc czego chcesz?

niczego. nigdzie się tego nie czepiałam, więc o co Ci chodzi? napisałeś - czy
            ja mówię,że nie? tylko po cholere sam do tego wystawiasz diagnozę?

> W dodatku wyobraź sobie że sam miałem duże wahania nastroju w ciągu dnia jak
            > chorowałem na nerwicę więc wiem o tym!!!

a ja Ci wyraźnie napisałam, że wahania nastrojów to może być depresja, nerwica,
            CHAD, cyklotymia, a nawet - nic - bo zdrowi ludzie też je miewają. dlatego nie
            wystawiam - w przeciwieństwie do Ciebie Panie Doktorze żadnych diagnoz.

>Nie czytaj moich postów jak coś nie pasi

toż na tym polega cały urok twoich postów :)
            • suchyxxx Re: wahania nstroju 15.01.06, 19:53
              Pani farmaceutko proszę nie nazywać mnie doktorem.A "farmaceutko" to chyba nie
              muszę mówić czemu tak cię nazwałem
      • niutka Re: wahania nstroju 15.01.06, 20:03
        Mam zdiagnozowana "zwykla" depresje. Kiedys bralam (wraz z antydepresantami)
        tegretol, depakine (b. krotko ze wzg na duze dzialanie uboczne) i tisercin.

N.

• suchyxxx Re: wahania nstroju 15.01.06, 20:09
          No to bierz jak lekarz kazał.Te depakine to rzeczywiście straszne świństwo.Wiem
          coś o działaniu ubocznym tego leku hihi
          • nevada_blue Re: wahania nstroju 15.01.06, 20:12
            żadne świństwo.
            żrę to i żyję.
            pier-do-lisz suchy znowu.
            to, że na ciebie nie działało
            nie uprawnia cie
            do wystawiania ogólnej
            oceny danego leku.
            • suchyxxx Re: wahania nstroju 15.01.06, 20:13
              Buahahaha wiedziałem że napiszesz;p dlatego to napisałem co oczywiście nie jest
              prawdą;p
              • nevada_blue Re: wahania nstroju 15.01.06, 20:15
                wiem, że to podpcha, ale wolę odpisać dla ew. dobra osób trzecich, które mogą
                to czytać, a nie pojmą twego wysublimowanego dowcipu ;/
                • suchyxxx Re: wahania nstroju 15.01.06, 20:30
                  No tak zapomniałem że szczęście i dobry nastrój innych na tym forum jest
                  zabronione czyli nie mogę żartować bo ktoś będzie zazdrosny że mam poczucie
                  humoru i jestem zdrowy.
                  • nevada_blue Re: wahania nstroju 15.01.06, 20:33
                    nie, ty jestes po prostu za głupi, żeby zrozumieć moją poprzednia wypowiedź.
                    cóż. przykre.
                    • suchyxxx Re: wahania nstroju 15.01.06, 20:38
                      No jak ty się do mnie odzywasz farmaceutko od siedmiu boleści? Nie ładnie a
                      fe.Widzisz jak ta depakina działa na ciebie?Forumowicze proszę ratujcie mnie bo
                      rzucę się z mostu przez poprzednią wypowiedz nevady;p
                      • suchyxxx Re: wahania nstroju 15.01.06, 20:42
                        Nevada chyba przekroczyła dobry smak i zaczeła naprawde niegrzecznie się
                        zachowywać.Ja rozumiem że przekomarzanie się i żarty złośliwe to mogą być ale
                        nazwanie kogoś głupkiem to sorry ale jak dla mnie to nie do przyjęcia
                        • nevada_blue Re: wahania nstroju 15.01.06, 20:53
                          mam ci zacytować niektóre twoje odzywki? istne złoto. zachowałam do archiwum
                          zanim moderatorka wycięła :)
                          • suchyxxx Re: wahania nstroju 15.01.06, 20:55
                            Brawo uczysz się odemnie brzydkiego słownictwa.Pogratulować głupoty
                            • nevada_blue Re: wahania nstroju 15.01.06, 20:59
                              ja od ciebie? uczyć się czegoś?
                              musiałabym się zacząć cofać w rozwoju..
                              • suchyxxx Re: wahania nstroju 15.01.06, 21:04
                                No skoro pamiętasz moje cyctaty z wulgarnym słownictwem to znaczy że je
                                zapamiętałaś i nauczyłaś się tym samym.Przeczysz sama sobie.
                                • nevada_blue Re: wahania nstroju 15.01.06, 21:05
                                  nie muszę uczyć się tych żałosnych bzdur na pamięć. od tego mam archiwum w
                                  komputerze :)
                                  • suchyxxx Re: wahania nstroju 15.01.06, 21:08
                                    Archiwum na komputerze=śmieci.Oj nie dbasz o tę wspaniałą maszynę;p
                                    • suchyxxx Re: wahania nstroju 15.01.06, 21:10
                                      Komputer najlepszym przyjacielem mężczyzny oczywiście komputer z internetem a
                                      jak.A dla kobiety wystarczy klawiatura sama
                                      • nevada_blue Re: wahania nstroju 15.01.06, 21:15
                                        nie zamierzam prowadzić dalszej dyskusji na tak niskim poziomie.
                                        eot.

Niutka - przepraszam za zaśmiecanie wątku.
                                        • suchyxxx Re: wahania nstroju 15.01.06, 21:16
                                          ojej ojej.noto nie.a myślałem że pogadamy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka