krecik86 21.03.06, 20:47 Macie tak, że w chwilach niepokoju dostajecie tików nerwowych? Ja mam mimowolne odruchy mięśni szyjy co objawiania się nagłym, szybkim ruszaniem głowy xD ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krecik86 Re: głowa lata 22.03.06, 13:29 idzie to jakoś wyleczyć xD ? bo nie daje mi to spokoju a ludzie się dziwnie na mnie patrzą xD Odpowiedz Link Zgłoś
vargquorthon Re: głowa lata 22.03.06, 14:54 Zgadza sie, jest na to nawet lek ale to samo podaje sie schizofrenikom (chyba dobrze napisalem ?:)) tylko w wiekszych dawkach. Tez mi to spokoju nie daje zwlaszcza jak myje zeby mnie nachodzi albo jak sie napije. Ponoc nie wiadomo skad to sie bierze i ze nie jest powiazane z problemami natury psychicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
alo_ola Re: głowa lata 23.03.06, 01:25 Ależ ta materia nas ogranicza :)... Ja czasem czuję mruganie (małe skurcze) powieki - krępujące, co? I ogólnie mam wrażenie, że jakoś mi się twarz wykrzywia, chociaż dla rozmówcy jest to prawdopodobnie niezauważalne, ale co to obchodzi moje kontrolujące i pogrążające mnie myśli? Odpowiedż brzmi: nic! Myślę, że na takie przypadłości może coś zdziałać nauka technik relaksacji, ale nie wiem, jak jest w twoim wypadku. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
komar77 Re: głowa lata 31.03.06, 07:56 na skurcze powiek to pomoze magnez To raczej nie jest tik tylko wlasnie stres powoduje braki magnezu w organizmie Wystraczy przez prae dni brac magnez i jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
alo_ola Re: głowa lata 31.03.06, 18:08 Dzięki, magnez już od dawna łykam w sporych ilościach, trochę pomaga, ale czasem i tak "mrygam". Najlepiej wyeliminować żródło stresu :) jeszcze długa droga, ale przynajmniej już wiem, w którą stronę pójść (intensywna terapia grupowa przede mną- Boże dopomóż ;)!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krecik86 Re: głowa lata 31.03.06, 20:46 Mi chyba magnez nie pomoże. U mnie jest to coś bardziej poważnego- Zespół Tourette'a chyba... Pójdę z tym do neurologa. Nie dość, że fobia to jeszcze to xD Za jakie grzechy?? :D Odpowiedz Link Zgłoś
mamadu1 Re: głowa lata 05.04.06, 16:31 Pocieszę Cię, Kreciku, że miałam coś takiego duuuużo lat temu i już jest ok;) Odpowiedź na Twoje pytanie brzmi więc - tak, da się to wyleczyć. Mnie to kojarzyło się raczej z ogólnym przerażeniem światem - jak to przerażenie się zmiejszy, to wszystko wróci do normy:) Odpowiedz Link Zgłoś
krecik86 Re: głowa lata 06.04.06, 16:46 A jak zrobić żeby te przerażenie zmniejszyć? A tak wogole to wydaje mi sie ze to lezy na tle biologicznym a nie psychicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
mamadu1 Re: głowa lata 08.04.06, 11:32 Wiesz, kiedy ja to miałam, też wydawało mi się, że coś ze mną nie tak w sensie neurologicznym. Okazało się jednak, że to jeszcze jeden wyskok mojej "kochanej" nerwicy, która lubi się objawiać w najrozmaitszy sposób. Jak Ci bardzo zależy, to opiszę Ci to na privie, bo tu jakoś krępująco na forum;> Za 2 tyg. powinnam mieć stały dostęp do netu, więc jak chcesz, to wtedy Ci wszystko opiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
krecik86 Re: głowa lata 09.04.06, 14:20 No chciałbym. Zbieram wszystkie informacje na ten temat. Tu znalazłem takie coś: www.przychodnia.pl/porady/faq_ap_net.php?d=d&p1=5&id=5676&sub=4& Ja mam podobnie jak on. Nawet chyba tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
lamazz Re: głowa lata 15.04.06, 08:38 dodam iz nasila to sie wtedy gdy czuje lęk. Odpowiedz Link Zgłoś
lamazz Re: głowa lata 15.04.06, 08:37 a macie takie odczucia ,ze jst z wami cos nie tak.jakby twarz się napinała wtedy i ,ze to wyglada jakos dziwnie,smiesznie? Odpowiedz Link Zgłoś
asiula_82 Re: głowa lata 17.04.06, 19:18 ja tak czasem mam jak mijam kogos na ulicy, albo czasem czuje się tak niepewnie, jakbym miala się zaraz przewrocic. Odpowiedz Link Zgłoś
soot Re: głowa lata 01.04.06, 19:43 Ja tak mam zawsze u fryzjera,kiedy operuje nożyczkami wokół mojej głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
jajko_1980 Re: głowa lata 17.04.06, 12:03 czesc.ja tez mam takie tiki od kilkunastu lat.przebywając wsród ludzi,tak sie skupiam na tym by głowa mi ngle nie zaczęla latać,ze nie mysle o niczym innym i nie potrafie nic powiedziec.do tego nachodzi mnie taki lęk,ze uciekam,wychodze od ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
jajko_1980 Re: głowa lata 17.04.06, 14:24 tak,mam wrazenie ze usta mi sie wykrzywiają Odpowiedz Link Zgłoś
lamazz Re: głowa lata 17.04.06, 14:57 no to ja tez cos mam w tym stylu i mi to przeszkadza.wydaje mi sie,ze dziwnie wygladam jakos chociaz to moze glupie,a tak przy okazji co sadzicie o psychoterapii grupowej w leczeniu fobii.czy to dobre rozwiazanie i czy daje jakies efekty? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jajko_1980 Re: głowa lata 17.04.06, 15:18 ja byłam na kilku terapiach,w tym na tej niby najlepszej-na Sobieskiego.nic mi one nie dały,ale może w Twoim przypadku będzie inaczej.ta na Sobieskiego trwa 3miechy,codziennie przez 5 godzin w grupie ludzi z różnymi lękami.proponuje zapisac sie juz teraz bo czas oczekiwania na grupę jest dość długi.pozdrawiam i trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
lamazz Re: głowa lata 17.04.06, 16:11 dzieki za rade ale ja nie jestem z wawy więc nawet gdybym chciał to odpada. Odpowiedz Link Zgłoś