beataws7 28.03.06, 17:13 Dziś lekarz zmieniłmi lek, powiedział że Lexapro postawi mnie na nogi w ciągu tygodnia, proszę napiszcie co wiecie na temat tego leku Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasia2420 Re: Lexapro-bardzo proszę o opinie 28.03.06, 17:15 witam jest to kwestia indywidualana ale mi pomogl tylko niestety lekarz zmienil mi lek widzac poprawe i zburzyl to co zbudowalam..powodzenia zycze bedzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
krystjam Re: Lexapro-bardzo proszę o opinie 28.08.06, 08:22 Po co zmieniał lek, który Ci pomagał? Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Lexapro-bardzo proszę o opinie 28.03.06, 17:25 no z tymi obietnicami to rożnie bywa, ale mam nadzieję że na tym leku poczujesz się choć trochę lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
dramek1 Re: Lexapro-bardzo proszę o opinie 28.03.06, 17:35 Ja zażywam Lexapro i jest to jeden z lepszych leków jeśli chodzi o skutki ubooczne, bo nie mam po nim żadnych skutków ubocznych.Pozstawił mnie na nogi ale nie licz że to będzie po tygodniu. Ja zażywam 5 tygodni i powoli dochodze do siebie. A jaką dawkę będziesz przyjmować. Odpowiedz Link Zgłoś
beataws7 Re: Lexapro-bardzo proszę o opinie 29.03.06, 08:41 Wiem że z tym tygodniem może być różnie, ale mam nadzieje że ten lek mi pomoże i małymi krokami ale wyjdę w tych dołków które miałam przez miesiąc brania mirzatena, na początek mam brać 10mg. Odpowiedz Link Zgłoś
beataws7 Re: Lexapro-bardzo proszę o opinie 02.04.06, 23:02 Prosze, napiszcie czy komuś juz pomógł ten lek i jak długo czekał na poprawę? Odpowiedz Link Zgłoś
dramek1 Re: Lexapro-bardzo proszę o opinie 03.04.06, 08:26 Ja zażywam już drugi miesiąc, w sumie to trochę mi pomógł. Ale naprawdę nie ma żadnych skutków ubocznych. Ja zażywam największą dawkę. Tylko nadal sie wybudzam rano, ale pod koniec dnia jest ok. Jak Ty się czujesz po tym leku. Myslę że na poprawę trzeba trochę poczekać. Depresja nie mija tak szybko, trzeba ją długo leczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
beataws7 Re: Lexapro-bardzo proszę o opinie 03.04.06, 18:11 Ja na depresje leczę sie już 5 lat, wcześniej brałam Efectin, Lexapro biorę od tygodnia i narazie nie ma ani poprawy ani skutków ubocznych, biore jeszcze doraźnie Xanax, ranki są koszmarne, a reszta dnia taka sobie Odpowiedz Link Zgłoś
dramek1 Re: Lexapro-bardzo proszę o opinie 03.04.06, 18:41 U mnie też ranki są koszmarne, reszta dnia całkeim spoko, jakby depresja mijała pod koniec dnia. Ciekawe dlaczego są takie ranki w depresji- od czego to zależy.Ja już biorę lexapro 1,5 miesiąca ale ja już tak dawno nie czułam się normalnie, ze już zapomniałam jaki jest ten stan:( Odpowiedz Link Zgłoś
musibyclepiej Re: Lexapro-bardzo proszę o opinie 23.06.06, 16:44 dramek, czy cos ci juz pomoglo? kiedy bierzesz, rano czy wieczorem? u mnie tez wieczorem jakby lepiej, ale rano jest tragedia nie chce mi sie kompletnie nic... wczesniej leczylam sie amizepinem, ostatnio 4 lata noveril, ale chyba przestal dzialac, wiec lekarz zmienil mi na lexapro; skutkow uboczynych malo ale biore juz 4 tygodnie i po pierwszej malej poprawie, teraz sie zawiesilo. odpiszcie prosze Odpowiedz Link Zgłoś
candygirl Re: Lexapro-bardzo proszę o opinie 17.08.06, 18:19 no ja wlasnie dzis rano zalozylam watek gdzie watpie w lexapro, jest gdzies tam nizej ja biore rano 10 mg i do 14 jestem jednym wielkim strachem, najchetniej nie wylazilabym z lozka. do tego biegunka, brak apetytu. dopiero pod wieczor sie rozkrecam i moge cos przelknac. na przetrwanie poczatkow mam 2 razy dziennie xanax retard 0.5 mg, ktory mnie zupelnie stepia we wtorek mina 4 tygodnie, moze jeszcze za krotko. niech ktos mnie pocieszy, blagam! Odpowiedz Link Zgłoś
kfiatuszekw Re: Lexapro-bardzo proszę o opinie 17.08.06, 16:09 w moim przypadku Lexapro okazal sie lekiem za slabym.nie lubie go:P Odpowiedz Link Zgłoś
berylka8 Re: Lexapro-bardzo proszę o opinie 28.08.06, 07:45 Ja brałam Lexapro przez 4-5 miesięcy i mi pomógł! A przeszłam przez wiele specyfików. Miałam depresję sytuacyjną. Po nim znów chciało mi się żyć i wszystko wydało się łatwiejsze. Nie miałam skutków ubocznych poza żołądkowymi, ale ja zawsze miałam wrażliwy żołądek. Lexapro drogi, ale warto, zaoszczędzić można sporo czasu zmarnowanego na poszukiwanie odpowiedniego antydepresanta i dużo "bólu życiowego". Niestety wszystko to indywidualna sprawa jak wiecie. Wiem, że ten lek jest produkowany w Danii i jest podobno lepiej "oczyszczony" chemicznie niż niejeden polski odpowiednik. Pozdro dle wsz. depresyjnych. Z wielu sytuacji można znaleźć wyjście, proście o pomoc mimo że to trudne! Odpowiedz Link Zgłoś
krystjam Re: Lexapro-bardzo proszę o opinie 28.08.06, 08:20 beataws7 napisała: > Dziś lekarz zmieniłmi lek, powiedział że Lexapro postawi mnie na nogi w ciągu > tygodnia Przypomina mi to działanie porannej zaprawy w wojsku, naturalnie jeśli wierzyć w lekarską przepowiednię, że lexapro pomoże. Żaden mądry lekarz nie gwarantuje, że lek taki a taki na pewno postawi na nogi. Uprzedza, że właściwego środka szuka się metodą prób i błędów. Co do wspomnień z wojska pamiętam, że różne poranne przegony doprowadzaly niektórych do omdleń z wyczerpania. Czy komuś dobrze służyły, tego nie pamiętam, ale na pewno wszyscy nie nawidzili rannego wstawania i wrzasku kaprala. Ach, kiedy to było. Odpowiedz Link Zgłoś
marcja2 Re: Lexapro-bardzo proszę o opinie 28.08.06, 20:49 Uważam,ze lek jest świetny,wyleczył mnie po ok.2 tygodniach z fatalnego samopoczucia i z lęków.Biore go cały czas i jest ok. We wrześniu ide na wizyte do psychiatry,zeby stwierdzić co dalej-nie chciałabym juz sie szprycowac ale wiem,ze pewnie będzie trzeba:( Skutków ubocznych nie miałam i nie mam żadnych(zaczełam od pół tabletki),łączyłąm lexapro z alkoholem,z róznymi lekami i tez obyło sie bez problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
leoncjo1 Re: Lexapro-bardzo proszę o opinie 31.08.06, 20:14 Ja brałem lexapro przez 4 miesiące przy leczeniu zespołu jelita nadwrazliwego. Na początku wyciszyło mi bóle, ale po trzecim miesiącu wszystko powróciło do normy. Więc zaprzestałem brania. Łykałem codziennie rano 10 mg. Przez ten okres przytyłem 5 kg oraz znacznie spadło zainteresowanie seksem. To tyle. L. Odpowiedz Link Zgłoś