30.03.06, 20:39
Słodko witam i chciałem zapytać czy ktoś spotkał się z niekompetencją
lekarzy, błędną diagnozą itp. Czasami mówi się w środkach masowego przekazu o
bezpodstawnym wysyłaniu pacjentów do szpitala albo przedmiotowym traktowaniu
pacjentów.
Obserwuj wątek
    • rzeznia_nr_5 Re: Lekarze 30.03.06, 21:00
      zombi19 napisał:

> Słodko witam i chciałem zapytać czy ktoś spotkał się z niekompetencją
      > lekarzy

:-)

Nigdy!
      • zombi19 Re: Lekarze 30.03.06, 21:09
        Ech to ja jestem jakiś inny chyba muszę się zacząć leczyć na manię
        prześladowczą.
    • magddiora Re: Lekarze 30.03.06, 21:18
      ja trafilam na beznadziejnego psychiatre , ktory nawet nie daje mi dojść do
      słowa kiedy chce mu powiedziec jak sie czuje.Jest wrecz agresywna i narzuca
      swoje zdanie.Jak nie odpowiem precyzyjnie na jej pytanie to sie czepia.Kiedy
      mimo wszystko muwie swoje zdanie , jak sie czuje to ona traktuje to jako
      pyskówke.Boje sie ze da mi zle leki.Dlatego postanowilam w ogole zrezygnowac z
      lekow niż leczyc sie u człowieka ktory bardziej potrzebuje psychiatry ode mnie
      bo widac wyraznie ze jest znerwicowana.Nie żałuje, bez lekow i tak czuje sie
      bez zmian
      • lucyna_n Re: Lekarze 30.03.06, 21:19
        a nie lepiej zmienić psychiatrę?
        • rzeznia_nr_5 Re: Lekarze 30.03.06, 21:22
          lucyna_n napisała:

> a nie lepiej zmienić psychiatrę?

tak jak Pan nie może życ bez swojego niewolnika tak i niewolnik bez swego Pana
          • lucyna_n Re: Lekarze 30.03.06, 21:40
            skoro tak, lepiej znaleźć ludzkiego pana, niż chodzić do jakiegoś suczydla.
      • zombi19 Re: Lekarze 30.03.06, 21:36
        Mi też sie tak zdarzało, niektórzy psychiatrzy wmawiajli mi nieswoje emocje,
        najfajniejsze z tego jest to że co inny psychiatra to inna diagnoza w tym tzw
        autorytety. Jak jeden raz przyniosłem papiery świadczące o depresji to chcieli
        ze mnie zrobić schizofrenika.
        • luba9 Re: Lekarze 30.03.06, 23:09
          ale tylko oni mają nr w rejestrze, stosowną pieczątkę i papiery do wypisywania
          recept, trzeba mieć jakiegoś zaprzyjaźnionego albo zaopatrywać się w aptekach
          internetowych(oczywiśćie jak się lubi prochy) Nie należy wymagać od psychiatrów
          zbyt wiele to tacy sami fachowcy jak inni 10-20% zna się na rzeczy reszta to
          partacze
          • zombi19 Re: Lekarze 30.03.06, 23:43
            No wiesz masz dużo racji sam wcześniej miałem taką teorię, ale w końcu żyjemy w
            jakimś systemie w którym powinny obowiązywć jakieś reguły. Tak myśle że
            psychiatra czy psycholog ma duże pole do "choksztaplerki" a w rzeczywistości
            nie można niczego udowodnić. Niektórzy myślą że zwalnia ich to od myślenia, w
            końcu ludzie po coś sie kształcą, a potem zaprzeczają samym sobie. Sam kiedyś
            wierzyłem w ide i naukę, ale po tym co zobaczyłem na swojej uczelni to tak
            naprawdę liczą sie same tytuły. W chirurgii sprawa jest dużo prostrza, nawet
            najmniejszy błąd można zauważyć na zdjęciu rendgenowskim. Lubi się prochy czy
            nie lubi czasami to konieczność jak insulina, tylko nie zawsze można samemu
            skojarzyć prochy, a kupowanie w aptece internetowej to też zawsze jakieś ryzyko.
            • luba9 Re: Lekarze 31.03.06, 00:33
              Zombi 19, już pojawiają się pierwsze testy np na obecność pewnych niewłaściwych
              typów białek (depresja endogenna), obrazowanie mózgu rezonansem magnetycznym,
              myślę że niedługo i w psychiatrii będzie trochę laboratoryjnego obiektywizmu a
              nie tylko wywiad i lekarza widzimisię a czasem solidne doświadczenie i
              przygotowanie. Najlepszym rozwiązaniem jest szukanie dobrego lekarza, ja w końcu
              znalazłam, po czym takigo poznać - po skutecznym leczeniu, diagnoza to sprawa
              drugorzędna jak zwał tak zwał
              Dobranoc, pewnie zajrzę tu jutro
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka