Dodaj do ulubionych

Czerwienię się!!

07.05.06, 21:03
Cześć, jak sobie radzicie z czerwienieniem się, bo ja sobie nie radzę.
Strasznie się tego wstydzę, głupio mi, że inni to zauważają. A sytuacje, w
których to się dzieje to przede wszystkim takie, kiedy jakaś większa grupa
ludzi zwraca na mnie uwagę, a ja coś mówię, czytam. oprócz tego zwykle młotem
wali mi serce, głos mi drży czasem tak że ledwo mówię. Straszne. Czy komuś
pomogły może beta- blokery??
Obserwuj wątek
    • elvi3 Re: Czerwienię się!! 08.05.06, 15:40
      Na czerwienienie się pomaga np. opalenizna. Na opalonej twarzy słabo widać
      rumieńce :) Wprawdzie sama nie używam żadnych leków, ale wątpię żeby beta-
      blokery mogły pomóc. Rzecz nie w sercu, a w głowie.
    • justass82 Re: Czerwienię się!! 09.05.06, 16:27
      czesc, niestety mam ten sam problem i jest to najgorszy z możliwych objawów
      fobii bo najszybciej zauważalny przez innych; mi nie pomogły żadne leki:
      xanaxy, afobam, seroxat, seronil, hydroxyzyna - po prostu nic, może dlatego że
      mam już tak porozszerzane naczynka od częstego buraka, że juz tak bedzie
      zawsze...
    • depresyjka4 Re: Czerwienię się!! 09.05.06, 21:29
      Ile masz lat?
    • filipinka25 Re: Czerwienię się!! 10.05.06, 23:18
      to się nazywa ERYTOFOBIA; poczytajcie sobie o tym, ja też to mam; nie wiem jak to się stało, ale jak zaczęłam czytać o fobiach i jak udało mi się samej zdiagnozować, że moja fobia to erytofobia, jak się zagłębiłam w lekturę, poznałam różne szczegóły, to zaczęło mi to mijać; wiem, że to pewnie przypadek, ale tak się właśnie stało; poza tym w mojej główce sama sobie znalazłam antidotum na dolegliwość czerwinienia się - nie umiem sobie tego racjonalnie wytłumaczyć, ale na słońcu się nie czerwienię!!!, latem czuję się zupełnie dobrze, z cienia wychodzę zawsze na słońce i czuję się odważniejsza, nie krępuję się, a jak jest pochmurny dzień, to od razu zaczynam się denerwować, że znów się będę czerwienić; czy któś z was też ma takie dziwoląstwa, jak ja?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka