Dodaj do ulubionych

Fluoksetyna - plusy i minusy

12.05.06, 14:22
Napiszcie mi proszę o plusach i minusach brania fluoksetyny. Jak na Was
działała? Czy często pojawiają się skutki uboczne, i jakie to skutki? Jak
było z odstawianiem leku? Ile czasu go braliscie? Bardzo proszę o odpowiedzi
i z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • ma15 Re: Fluoksetyna - plusy i minusy 12.05.06, 15:09
      biore fluoksetyne jakies 5 miesiecy i nie mam zadnych skutkow ubocznych. po
      pierwszych tabletkach jedynie bolal mnielekko brzuch ale z tej racji ze mam
      problemy zoladkowe. ale praktycznie to nie bylo odczowalne. fluoksetyna jest
      jednym z najslabszych antydepresantow wiec nie musisz sie jej obawiac. co prawda
      kazdy reaguje innaczej na leki ale mysle ze ci nie zaszkodzi. duzo moich
      znajomych ja bralo i tez mowili ze dobrze sie po niej czuli. jesli jednak
      wystapia u ciebie jakies skutki uboczne to tak jak po kazdych tych lekach mina
      one do tyg- 2. a jesli chodzi o dzialanie fluoksetyny to ja osobiscie uwazam ze
      jest na mnie zaslaba i nie zabardzo dziala i mam zamiar ja zmienic. ale to tez
      pewnie zalezyod stanu i nasilenia choroby.pozdrawiam
    • maliana Re: Fluoksetyna - plusy i minusy 12.05.06, 15:39
      Na mnie osobiscie nie dziala, jest za słaba. Skutkow ubocznych nie zauwazylam,
      no, ale u mnie nie występują zadne skutki uboczne po zadnym z antydepresantow,
      jedynie po petylylu czulam sie gorzej niz bez leków. Ja ogolnie dobrze znosze
      wszystkie leki, tyle tylko, że z ich działaniem na mnie jest raczej kiepsko,
      pzdr.
      • maliana Re: Fluoksetyna - plusy i minusy 12.05.06, 15:54
        PS a odstawianie nie przejawilo soba zadnych trudnosci.
        • misiulu Re: Fluoksetyna - plusy i minusy 12.05.06, 15:57
          Dzięki bardzo za odpowiedzi. A czy brałyście Fluoksetynę raczej na stany lękowe
          czy depresję? U mnie są stany lękowe ze względu na problemy zdrowotne, i na
          odwrót - problemy zdrowotne wywołują lęki, czyli takie błędne koło. Nie wiadomo
          już właściwie gdzie to wszystko się zaczęło. A czy Fluosketynę też trzeba
          odstawiać stopniowo? Proszę o odpowiedzi. Acha, a czy Wam przepisywał te leki
          psychiatra czy internista? Czy wcześniej brałyście też jakieś leki tego typu?
          • 1lemon Re: Fluoksetyna - plusy i minusy 12.05.06, 16:04
            Fluo czy ja wiem czy słaba, napewno żadna rewelacja ale to nie deprim w końcu
            jakieś działanie pozytywne posiada.
          • ma15 Re: Fluoksetyna - plusy i minusy 12.05.06, 16:10
            u mnie fluoksetyna zupelnie nie dziala na stany lekowe. moze mam mniejsza
            depresje ale leki jeszcze wieksze. Fluoksetyny nie czeba odstawiac stopniowo. a
            jaka dawke bierzesz? kiedys bralam Aurex i fajnie dzialal na stany lekowe szkoda
            ze po 3 miesiacach przestal dzialac:)
            • misiulu Re: Fluoksetyna - plusy i minusy 12.05.06, 18:56
              No ja właśnie jeszcze nie biorę, i zastanawiam się czy brać -przepisał mi to
              lekarz. Szukam tr. innych sposobów radzenia sobie, bo przecież na dłuższą metę
              leki nie załatwiają sprawy.
              • ma15 Re: Fluoksetyna - plusy i minusy 12.05.06, 19:00
                tez tak myslalam zanim zaczelam brac jakies leki na depreche:)chcialam sobie za
                wszelka cene sama poradzic bez lekow. ale jednak sprobowalam i nie zaluje bo
                jednak jakas roznica jest. zreszta jak sprobujesz to po miesiacu sam stwierdzisz
                ze nie jest tak zle:)
                • misiulu Re: Fluoksetyna - plusy i minusy 12.05.06, 21:11
                  Dzięki za odpowiedzi:-) Ja już też mam za sobą antydepresant, tak więc wiem jak
                  to jest. Lepiej się na nich czułam, ale na własne życzenie zrezygnowałam, z
                  trudnościami małymi (objawy odstawienne). Teraz nie wiem jeszcze zo zrobię. I
                  to nie ze względu na odstawienne, tylko ogólne uważam, że nie jest to
                  rozwiązanie do końca. Mój główny problem leży gdzie indziej (problemy
                  zdrowotne, i in. z tym związane)i chciałabym sama go rozwiązać, tzn. dojść do
                  sedna sprawy, a nie przysłaniać, tuszować. Zobaczę jeszcze, bo na ten moment
                  ciężko mi się funkcjonuje...
                  • peace_man Re: Fluoksetyna - plusy i minusy 15.05.06, 12:42
                    1 przewazaja plusy niz minusy brania !!!

2 nie jestes mezczyzna nie bedziesz miec problemow z... erekcja

3 koniecznie zacznij od pol tabletki przej np 3-5 dni (rzuca)

4 bierz rano

5 uwazaj jak masz problemy ze snem

6 efekt kliniczny dopiero ! po 3 tyg

7 stracisz apetyt chyba i libido troche

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka