Dodaj do ulubionych

Dobry psychiatra, psycholog w bydgoszczy

18.05.06, 13:20
ktory zna problemy przemocy domowej, depresji zwiazanej z nia
prosze o informacje na priv
Obserwuj wątek
    • sneeper Re:mlody melancholik 18.05.06, 14:47
      zatrudni dobra przemoc domowa chetna mloda sympatyczna ladna i
      zaradna
      • sneeper Re:mlody melancholik 18.05.06, 15:22
        jest jeszcze miejsce w firmie ochroniarskiej.Za 2 oferty jedna oryginalna
        gratis.Oraz dla 2 osw w egzekucjach,w nieformalnym urzedzie rachunkoweym.
        • sneeper Re:mycie okien 18.05.06, 15:26
          pomidory,chodowla jajek...czasu malo bo kumpel zamyknie interes,praca wgrupie
          na zlecenie,wolontariat moze byc bez doswiadczenia
          • arabica2 Re:mycie okien 19.05.06, 10:42
            rozumiem ze sam bijesz kobiety i ten tamat Cie bawi?

To gratulacje poziomu
            n/t
            • bialeoko Re:mycie okien 19.05.06, 11:29
              poczytajże to forum najpierw OFIARO, to zrozumiesz, że przychodzą tu różni
              ludzie. i widocznie akurat nie ma nikogo z Bydgoszczy!
              p.s. mam nadzieję, że Twój nick nie wiąże się z narodowością męża, bo wtedy
              rzec by można tylko 'widziały gały, co brały...'
              • arabica2 Re:mycie okien 19.05.06, 11:55
                i wszystkim tak pomagacie ?

tak akurat sie sklada, ze nie ma informacji skad kto jest, a nie przeszkadza to
                rowniez wiedzy na teamt tej informacji, bo moze ktos ma ciocie siostre

ale jak widac oprocz, nieskiego w poziomie obrazanie nie wybiegasz dalej mysla

nick nie zwiazany z narodowascia meza, inteligetne skojarzenia
                jakbys wiedzial i czytal na temat przemocy domowej, wiedzialbys, ze czesto
                zdarza sie, ze przemocodawca sie ukrywa bardzo dlugo nawet do kilku lat po
                slubie
                jak rowniez to, ze ofiara, mimio dlugoletniej przemocy nie wie, ze jest jej
                ofiara

i poza tym tylko ludzie nietolerancji wiaza, przemoc z narodowascia >
                o Polaku czywiscie powiesz, ze kradnie i pije :>

ale nie przypuszczam zebys to zrozumial ....
                • bialeoko Re:mycie okien 19.05.06, 12:38
                  arabica2 napisała:

> i wszystkim tak pomagacie ?
                  gdzieś ty przyszła, do biura obsługi buraka?
                  > tak akurat sie sklada, ze nie ma informacji skad kto jest, a nie przeszkadza
                  to
                  >
                  > rowniez wiedzy na teamt tej informacji, bo moze ktos ma ciocie siostre
                  >
                  > ale jak widac oprocz, nieskiego w poziomie obrazanie nie wybiegasz dalej mysla
                  >
                  >
                  > nick nie zwiazany z narodowascia meza, inteligetne skojarzenia
                  > jakbys wiedzial i czytal
                  cóż, przynajmniej zwracam się do rozmówców w odpowiednim rodzajniku. może to
                  wynik... uważnego czytania?

na temat przemocy domowej, wiedzialbys, ze czesto
                  > zdarza sie, ze przemocodawca sie ukrywa bardzo dlugo nawet do kilku lat po
                  > slubie
                  > jak rowniez to, ze ofiara, mimio dlugoletniej przemocy nie wie, ze jest jej
                  > ofiara
                  no ale ty już wiesz, droga ofiaro
                  > i poza tym tylko ludzie nietolerancji wiaza, przemoc z narodowascia >
                  > o Polaku czywiscie powiesz, ze kradnie i pije :>
                  >
                  > ale nie przypuszczam zebys to zrozumial ....
                  i co jeszcze powiesz, gwiazdo kultury i nauki?
                  bo widzisz, ja w tej tematyce skończyłam studia. tolerancja tolerancją, a
                  zderzenie kultur swoją drogą. ty wykazałaś się brakiem nie tylko tego
                  pierwszego (nie mówię nawet o sobie), ale już zupełnym brakiem ogłady.
                  nawiązując do poprzednich postów,
                  ...zarówno czytasz, jak i przybierasz rolę ofiary bardzo wybiórczo. może
                  niedowidzisz? to jestem w stanie zrozumieć. ale akurat tak szczegółowo wybrane
                  fragmenty tekstu...
                  w dalszym ciągu nie wiesz po co tu przyszłaś; podtrzymuję, że profesjonalna
                  OFIARA z ciebie.
                  • kati1973 Re:mycie okien 20.05.06, 18:22
                    przepraszam, ze sie wtracam
                    ale znam arabice, jest uczestniczka mojego forum problemy w malzenstwie

i jestes wyjatkowo niegrzeczna
                    dziewczyna ma za soba jedna probe samobojcza, namowilam ja na forum przemoc w
                    rodzinie, jesli nie zamierzasz pomoc, to przynajmniej nie pogarszaj....

ps, mam lekarza rodzinnego, z polska zona (O TEJ KULTURZE) oraz przyjaciol w
                    Niemczech (ON tej kulturze ona Polka z 12letnim stazem malzenskim, dwojka
                    dzieci)
                    Ps 2 po co tu przyszla, wyraznie napisala w temacie...

Arabica sorry ze sledze twoje watki (ze sie wtracilam), ale martwie sie o
                    Ciebie, dzis postanowilam sprawdzic Twoje wypowiedzi i twoj ostatni wpis,
                    dowiedzialam sie o samobojstwie jednej uczestniczki z forum przemoc w rodzinie,
                    niepokoja Mnie Twoje wypowiedzi, zmiany nastroju .. odezwij sie prosze na priv

jak z ta terapia wytlumacze na gg, nie rezygnuj...

porozmawiajmy...
                    • kati1973 Re:mycie okien 20.05.06, 18:29
                      chyba zle, ze napislam ten wpis
                      ale sie wkurzylam na Bialeco
                      i zaniepokoilam reszta
                      co mnie nie usprawiedliwa :(
                      Arabica przepraszam nie powinnam sie wtracac :(
                    • bialeoko Re:mycie okien 20.05.06, 20:25
                      o, pani adwokat przyszła mnie ustawiać. może jeszcze pójdę do kąta?
                      jak już trzymasz koleżankę za szelki, (hmm... chyba coś się nią kiepsko
                      zajmujesz ostatnio) to bądź łaskawa jej z twojego forum nie wypuszczać,
                      szczeka jak najęta na znajomych z forum, na którym ja przebywam.
                      już widzisz czy jeszcze nie? nie?> to proszę cytat, skoro tak ciężko się czyta:

• Re:mycie okien
                      arabica2 19.05.06, 10:42 + odpowiedz

rozumiem ze sam bijesz kobiety i ten tamat Cie bawi?

To gratulacje poziomu
                      n/t
                      • kati1973 Re:mycie okien 21.05.06, 09:27
                        pani adwokat przyszła mnie ustawiać. może jeszcze pójdę do kąta?

rozumiem, ze z racji wieku (a roznie mozna tlumaczyc slowo, jak np. wiek
                        dziecka, opozniony wiek, niedojrzaly wiek), przebywasz tez na forum
                        dziecko :P , tam sie takie kary stosuje :)

a tak na marginesie prawnika mam - firmowo ;)

> zajmujesz ostatnio) to bądź łaskawa jej z twojego forum nie wypuszczać,
                        > szczeka jak najęta na znajomych z forum, na którym ja przebywam.
                        > już widzisz czy jeszcze nie? nie?> to proszę cytat, skoro tak ciężko się cz

Złoz wniosek do administratora forum, to bedzie mogla wywalac :P, ale nie
                        sadze, ze Ci dadza :). Mozesz napisac tez wnieosek, zeby admin nie wpuszczal
                        nas na to forum :P

Masz racje, ciezko sie Ciebie czyta, bo Twojebo stosujesz proste w formie i
                        poziomie, obrazania w rodzaju jestes glupia, ciezko sie Ciebie czyta, nie
                        umiesz czytac itd,
                        Wole bardziej wyrafinowana forme jak np zart (chociaz szkoda, ze w tymprzypadku
                        niezrozumialy, ale wystarczy mi, ze ja sie bawie Twoim kosztem ;))
                        ale to kwestia gustu i polotu ;)
                        • kati1973 Re:mycie okien 21.05.06, 09:43
                          co do adwukatury
                          skromnie (jako, ze wyjatkowo skromna osoba :P), chcialam zapytac, na temat
                          Twojej roli, na watku sneepera ;)
                          • bialeoko Re:mycie okien 21.05.06, 15:02
                            > co do adwukatury
                            a co to jest? używając twojej strategii
                            > Twojej roli, na watku sneepera ;)
                            nie byłam jeszcze na żadnym wątku sneepera

>Wole bardziej wyrafinowana forme jak np zart (chociaz szkoda, ze w
                            tymprzypadku
                            niezrozumialy, ale wystarczy mi, ze ja sie bawie Twoim kosztem ;))
                            ale to kwestia gustu i polotu ;)
                            wybacz że zapewne cię rozczaruję; mnie nie interesuje, co ty lubisz. widać
                            jednak na pierwszy rzut oka, że twoje hobby to strzępienie jęzora na forach dla
                            kobiet, którym 'nie wyszło' i rekompensują sobie to prawnikami, lekarzami i
                            tymi innymi rzeczami, które 'mają'. dlatego powyżej pytam, 'co masz jeszcze?'
                            pozostaje pytanie, czy kogokolwiek to zainteresuje, bo to nie to forum.
                            twoja argumentacja to niestety prymitywne podskoki, nie dotyczą bowiem
                            poruszanych kwestii. i wiem, że zdajesz sobie z tego sprawę, po prostu
                            traktujesz to zajęcie jako zapychacz pustego czasu. to nie twoja wina, że nie
                            umiesz dyskutować. nie każdy przecież wszystko musi umieć.
                            'forum dziecko'? nie, nie mam dzieci. ani kłopotów w małżeństwie. największa
                            satysfakcja, jaką możesz z tego wątku mieć, to zwrócenie na siebie uwagi -
                            marnaj, bo marnej - w końcu oberwałaś i wyglądasz tu żałośnie - ale zawsze
                            jakiejś. brawo, zajęłaś kilka ekranów.
                            czemu od razu nie napisałaś o psychiatrach w Bydgoszczy? gdyby rzeczywiście
                            twoim celem była kuratorska opieka nad założycielką wątku, tak by to właśnie
                            wyglądało. jako tak inteligentna i pełna polotu osoba, napisałabyś to
                            przyjaciółce na priva. niestety jak widać, przyszłaś tu wysnuwać swoje z
                            firmowego palca wyssane racje.
                            wiesz co? pomogę ci.
                            idź do tego kitla razem z koleżanką. i nie rezygnujcie zbyt szybko.
                            powodzenia.
                            • kati1973 Re:mycie okien 21.05.06, 21:29
                              cyt
                              co do adwukatury
                              > a co to jest? używając twojej strategii
                              > > Twojej roli, na watku sneepera ;)
                              > nie byłam jeszcze na żadnym wątku sneepera
                              odp

jak to nie a kto wpisal sie pod odpowiedzia arabici pod watkiem sneepera (to w
                              kwestii adwokatury i wtracania sie tam gdzie wypowiedziec Ciebie nie dotyczyla,
                              jakbys jeszcze nie zrozumiala)
                              cyt
                              kobiet, którym 'nie wyszło' i rekompensują sobie to prawnikami
                              odp
                              ja mam prawnika firmowo czyli w firmie, lekarza nie mam, arabica szuka {wiec
                              trudno tu cokolwiek rekompensowac, jesli nie mam miejsca lub sie nie zdarzylo
                              (to tak rowniez w kwestii, czytania uwaznego etc rozumnego ;))

kobiet, którym 'nie wyszło' i rekompensują sobie to prawnikami, lekarzami i
                              > tymi innymi rzeczami, które 'mają'. dlatego powyżej pytam, 'co masz jeszcze?'
                              > pozostaje pytanie, czy kogokolwiek to zainteresuje, bo to nie to forum.

Arabica przyszla tu szukac lekarza w Bydgoszczy, ktory leczy depresje i zna
                              problem przemocy domowej - TO NIE TO FORUM?
                              Pewnie na tym forum i na swoje pytanie, powinna przeczyczac, ze jest glupia,
                              OFIARA, ze zatrudnie ladna przemoc domowa?

twoja argumentacja to niestety prymitywne podskoki, nie dotyczą bowiem
                              > poruszanych kwestii. i wiem, że zdajesz sobie z tego sprawę, po prostu
                              > traktujesz to zajęcie jako zapychacz pustego czasu. to nie twoja wina, że nie
                              > umiesz dyskutować. nie każdy przecież wszystko musi umieć.

wiec nie dyskutuj :P, z pewnoscia latwiej Ci bedzie, kojarzyc Arabice z
                              Arabem, niz biale oko z Indianinem
                              Dyskutowac nie umiesz Ty, jedyne co piszesz to jestes glupia, nie czytasz z
                              zroumieniem, nie umiesz dyskutowac. Dyskysja polega na argumentacji, a nie
                              wysuwaniu pustych wnioskow, a juz na pewno nie na obrazaniu jak Ty, to robisz.
                              Kazdy Twoj pusty wniosek zreszta kontragumentowalam, przesledz sobie : podam
                              kilka przykladow, napisalas ze nie Arabica nie uzywa rodzajnikow (komentarza
                              nie przeczytalam, wiec sie zgadzasz;), podawalam Ci przyklad, ze sie myslisz;
                              napisalas, ze skojarzylas nick arabica z pewna nardowoscia, zazartowalam, tak
                              samo na temat Twojego nicku itd itd itd

jaką możesz z tego wątku mieć, to zwrócenie na siebie uwagi -
                              > marnaj, bo marnej - w końcu oberwałaś i wyglądasz tu żałośnie - ale zawsze
                              > jakiejś. brawo, zajęłaś kilka ekranów.

to nie telewizja, tylko Internet, tu sa wpisy i posty

Na privie, uczestniczce mojego forum pisalam rowniez, a ciagnelam ten watek
                              wylacznie z tego powodu, ze nie znosze jak, osoby Twojego pokroju, udajace
                              oczytane, inteligentne, a robia tyle zlego, moga doprowadzic nawet do
                              katastrofy. Nie pomyslalas, ze moglas doprowadzic do tragedii? Ona tu szukala
                              pomocy, a TY drwisz z jej OFIARY, nazywasz glupia, obarazasz w inny sposob. Byc
                              moze na forum deresja szukasz pomocy, ale znecanie sie na innych nie jest
                              sposobem na ich rozwiazanie i nie znajduje to u mnie usprawiedliwienia takiego
                              zachowania

Arabica byc moze impulsywnie zareagowala w stosunku do Sneepera (NIE DO
                              CIEBIE), ale osoby stykajace sie z tym tematem, nie smieszy on.
                              Zadala pytanie wylacznie majac nadzieje, ze ktos jej poleci dobrego lekarza, a
                              przeczytala, ze jest glupia OFIARA

moja wrazliwosc takie rzezcy nie toleruje, Czytam drwi, obrazanie uczestniczki
                              mojego forum, drwienie z tematu w ktory jestem zaangazowana i jeszcze sie
                              dziwisz, ze sie odzywam ?

jak napisalam nie powinnam sie wtracac, ale to moze powiedziec mi tylko Arabica
                              i z pewnoscia to zrobi

K
                              • bialeoko Re:mycie okien 22.05.06, 15:46
                                kati1973 napisała:

> cyt
                                > co do adwukatury
                                > > a co to jest? używając twojej strategii
                                > > > Twojej roli, na watku sneepera ;)
                                > > nie byłam jeszcze na żadnym wątku sneepera
                                > odp
                                >
                                > jak to nie a kto wpisal sie pod odpowiedzia arabici pod watkiem sneepera
                                - sneeper żadnego wątku ostatnio nie zakładał.
                                (to w
                                > kwestii adwokatury i wtracania sie tam gdzie wypowiedziec Ciebie nie
                                dotyczyla,
                                ciebie też tutaj żadna wypowiedź nie dotyczyła. ba, nawet tematyka forum to
                                jakby dla ciebie tylko jedna osoba. mimo to dalej jesteś poza tematem wątku.
                                i gdzie te namiary na psychiatrów?
                                to ty wtrącasz się, gdzie nie należy. nawet sama to przyznałaś - i dlatego
                                otrzymalaś stosowną odpowiedź.

> Dyskutowac nie umiesz Ty, jedyne co piszesz to jestes glupia, nie czytasz z
                                > zroumieniem, nie umiesz dyskutowac. Dyskysja polega na argumentacji, a nie
                                > wysuwaniu pustych wnioskow,
                                a mnie twoje streszczenia nie interesują, powyżej wszystko jest napisane. w tym
                                wątku.

> jak napisalam nie powinnam sie wtracac, ale to moze powiedziec mi tylko
                                Arabica
                                >
                                > i z pewnoscia to zrobi
                                oj biedna malutka arabica. ciekawe, że zaraz stąd zniknęła? to ona dopiero
                                powinna być dumna, jaką ma wspaniałą, zażarcie choć beznadziejnie walczącą
                                opiekunkę.
                                i że byłam pierwszą (i ostatnią) jak dotychczas osobą z tego forum, skłonną
                                udzielić jej jakiejkolwiek wskazówki. nie zastanowiło cię, czemu nikt po jej
                                wspaniałym wystąpieniu się do niej nie odezwał?
                                powiedziałam jej, co myślę, kiedy zaczęła pyskować na sneepera.
                                kojarzysz analogię? z tym, że ja na twoje forum nie przychodzę, aby spełniać
                                się w roli wychowawcy.
                                > nie ma lekarza nic takiego nie napisala (a podobno czytasz uwaznie ;P)
                                > a, ze mam prawnika to byl zart, ktory ponownie nie zrozumialas ;)
                                > i przykro mi, ale z osob, ktore obarazaja (i Twoje zachowanie bylo nieladne_,
                                w kwestii języka, mówię ci to naprawdę serio; daruj sobie naprawdę jakiekolwiek
                                rady. skierowane do kogokolwiek.
                                > inne, slabsze i szukaje pomocy, wylacznie sie smieje
                                no to bardzo ładnie, że się śmiejesz z szukających pomocy. bardzio.

podsumowując,
                                > (to tak rowniez w kwestii, czytania uwaznego etc rozumnego ;)) - oraz
                                właściwie reszta 'tego'
                                ściana i groch, ściana i groch...nie mam ochoty się powtarzać, gdyż nie jest to
                                dobra inwestycja czasu. próby przekonania cię o twojej grubej pomyłce będą
                                bezcelowe; nie jesteś... jakby... warta mojego czasu. i tak poświęciłam ci go
                                ciut za dużo, w porównaniu do celowości; po prostu nie interesuje mnie twoje
                                towarzystwo. wybacz, że nie będę ci towarzyszyć w twojej rekreacji - może
                                na 'kobiecie' ktoś się załapie. dalsze twoje wpisy zostaną zignorowane, możesz
                                się nie wysilać (choć jak znam takie przypadki, pewnie jeszcze będziesz
                                rozmyślać godzinami i zaliczysz korespondencyjny kurs szybkich odpowiedzi).
                                twoja sprawa.
                                poza tym co powyżej, naprawdę pomyśl o tym lekarzu. czas ucieka, kłopoty się
                                mnożą...
                                • kati1973 Re:mycie okien 22.05.06, 18:48

piszesz o adwokaturze, bo zarzucasz mi wtracanie, a sama sie wtracasz (pod
                                  wpisem sneepera)

Co do arabici, nie pomyslalas, ze zwyczajnie nie bywa na forom tyle co Ty, czy
                                  ja? Znowu puste wnioski, bez dowodow, uzasadnienia

To nie ona zaczela pyskowac do sneepera, tylko on do niej, ona wylacznie
                                  odpowiedziala na atak, poza tym nie mozna nazwac tego pyskowatem, tylko
                                  rozzaleniem osoby rozczarawanej, ze zamiast pomocy, czyta drwiny, znowu pusty
                                  wniosek bez uzasadnienia i niezgodny z prawda

> kojarzysz analogię? z tym, że ja na twoje forum nie przychodzę, aby spełniać
                                  > się w roli wychowawcy.

to ty wtrącasz się, gdzie nie należy. nawet sama to przyznałaś - i dlatego
                                  > otrzymalaś stosowną odpowiedź.

poniewaz umiesz sie przyznawac, do rzeczy, ktore czuje, ale zwrocic uwage moze
                                  autorka watku, Twoja opinia, mnie nie interesuje

ktory zna problemy przemocy domowej, depresji zwiazanej z nia
                                  prosze o informacje na priv

i że byłam pierwszą (i ostatnią) jak dotychczas osobą z tego forum, skłonną
                                  > udzielić jej jakiejkolwiek wskazówki. nie zastanowiło cię, czemu nikt po jej
                                  > wspaniałym wystąpieniu się do niej nie odezwał?
                                  Zwyczajnie jak prosila autorka zrobili na priv, jak i ja to zrobilam
                                  , podobno umiesz czytac, z pewnoscia nie prosila o Wasze zarty, drwiny i
                                  szyderstwa
                                  tym, że ja na twoje forum nie przychodzę, aby spełniać
                                  > się w roli wychowawcy.

wszystkie osoby, mile widziane, rola wychowawcy osob, ktore moga pomoc, jak
                                  najbardziej wskazana, osoby nieczule na problemy innych, szydzace z tych
                                  problemow nie wskazane

1
                                  w kwestii języka, mówię ci to naprawdę serio; daruj sobie naprawdę jakiekolwiek
                                  >
                                  > rady. skierowane do kogokolwiek.
                                  > > inne, slabsze i szukaje pomocy, wylacznie sie smieje
                                  > no to bardzo ładnie, że się śmiejesz z szukających pomocy. bardzio.
                                  Zupelnie nie jasne jest to zdanie, z reguly nie lubie sie czepiac bledow
                                  stylistycznych, ale nie wynika z niego o co chodzi
                                  Moge sie jedynie domyslac, ale nie jestem tu pewna, powinnas to napisac
                                  bardziej stylistycznie, tak zeby bylo jasne dla czytajacego, chodzi, ze lubisz
                                  sie wysmiewac ze slabszysz

Jesli o to Ci chodzilo, to moja odp
                                  Musisz sie jeszcze nauczyc, przyjmowac jak sie z Ciebie smieja i krytykuja.
                                  2.
                                  jesli jednak chodzilo o to..... (czytac ponizej), moja odpowiedz taka

> inne, slabsze i szukaje pomocy, wylacznie sie smieje
                                  > no to bardzo ładnie, że się śmiejesz z szukających pomocy. bardzio.

Ty szukasz pomocy, a ja sie z Ciebie wysmiewam? Gdzie szukasz pomocy?

Ty nie szukac pomocy, Ty krzywdzisz ludzi, jesli atakajesz, wysmieszawasz sie z
                                  tematyki, przemo domowa, depresja, problemy w malzenstwie, to licz, sie ze ktos
                                  tak samo potraktuje, kto nie zamierza sie biernie przygladac

Stawiam na pierwsza wersje ;)

(to tak rowniez w kwestii, czytania uwaznego etc rozumnego ;)) - oraz
                                  > właściwie reszta 'tego'
                                  > ściana i groch, ściana i groch...nie mam ochoty się powtarzać, gdyż nie jest
                                  to

Napisalam juz, nie chcesz dyskutawac, chcesz skonczyc, masz z tym problem, nie
                                  dyskutuj. Jako silna osoba, lubie miec ostatnie zdanie, w szczegolnosci, gdy
                                  jestem przekonana o swoich racjach Zawsze wiec doczekasz sie mojej odpowiedzi,
                                  Jesli chodzi o to czy nad tym mysle, to nie musze, nawet nie trzymasz sie
                                  podstawowych faktow, nie kojarzysz ich ze soba, nie sprawdasz czy prawda, latwo
                                  to wykorzystac

Szczerze, prosty z Ciebie "rozmowca" , wiele juz osiagnelam, nie obrazasz juz w
                                  prsty sposob, stosujac wulgarnych slow, bo boisz sie wykorzystania tej slabosci
                                  przeze mnie.
                                  Teraz zwyczajnie juz sie nie radzisz chcesz przerwac dyskusje, tylko nie wiesz
                                  jak zrobic

Czy mi to duzo zajmuje czasu, nie co wiecej cwicze wyuczona wczesniej (NLP i
                                  inne), zdolnosc konserwacji, przydatna obecnie w zawodzie i sprawia mi to
                                  satysfakcje, dawno nie prowadzilam takich dyskusji, gdyz za duzo zabieraja mi
                                  czasu, ponadto skupilam sie na tematach, bardziej waznych jak pomoc ludziom
                                  Jednak jak juz napisalam zawsze bede stac po stronie, slusznych racji i tepic
                                  ludzi Twojego pokroju.
                        • bialeoko Re:mycie okien 21.05.06, 14:37
                          czyli nie dotarło
                          o tak. więc masz lekarza, prawnika...
                          napisz, kogo tam jeszcze masz. tylko co to ma do rzeczy?
                          hmm, tyle, co reszta twoich 'wypowiedzi'
                          bawisz się moim kosztem? takiego dzieciucha? wychodzi, że bijesz słabszego.
                          nieładnie.
                          • kati1973 Re:mycie okien 21.05.06, 20:55
                            nie ma lekarza nic takiego nie napisala (a podobno czytasz uwaznie ;P)
                            a, ze mam prawnika to byl zart, ktory ponownie nie zrozumialas ;)

i przykro mi, ale z osob, ktore obarazaja (i Twoje zachowanie bylo nieladne_,
                            inne, slabsze i szukaje pomocy, wylacznie sie smieje
                            • arabica2 Re:mycie okien 23.05.06, 10:43
                              Witam Jestem zaskoczona co to zastałam
                              Pytałam tylko o psychiatrę.....?

Do Kati1973 - dziękuję za troskę, ale zupełnie jest to niepotrzebne,
                              dyskusja bez sensu, z prostego powodu, przeczytaj sobie wątek na psychologii o
                              trollach, ja nie zamierzam, ich "karmić" i Tobie radzę to samo.

Wszystkim, którzy odezwali sie na mojego maila i podali mi adresy, dziekuję,
                              mam nadzieję, że cos wybiore

pozdrawiam
                  • kati1973 Re:mycie okien 20.05.06, 18:34
                    czy moge sobie pozwolic na zart :)

burak jest chyba rodzaju meskiego :P
                  • kati1973 Re:mycie okien 20.05.06, 19:26
                    mam dzis duzo czasu, wiec jak juz zaczelam to sie poznecam na tym watku :)
                    cyt
                    cóż, przynajmniej zwracam się do rozmówców w odpowiednim rodzajniku. może to
                    > wynik... uważnego czytania?
                    odp
                    Przeanalizowalam Twoje wypowiedzi, a oprocz tej, ktora cytuje napisalas
                    osobowo, natomiast w porzednich (a byly dwie), nie uzywalas rodzajnika, tak
                    wiec Arabica, miała prawo uznac zes mezczyzna, tym bardziej, ze Bialeoko to
                    może byc mężczyzna, mi nawet bardziej pasuje na Indianiana :P
                    cyt
                    > pierwszego (nie mówię nawet o sobie), ale już zupełnym brakiem ogłady.
                    > nawiązując do poprzednich postów,
                    Jesli chodzi o tw wypowiedz (i jej nawiazanie do porzednich postow), to
                    arabica, zaregowała wylacznie na Twoj atak, a wczesniej na drwiny sneepera,
                    wiec nie rozumiem kto sie wykazal brakiem oglady
                    i tu quiz :)

1 sneeper i jego zarty
                    2 Ty nazyawac, ja drwiaca OFIARO, specjalnie uzywajac duzych liter,
                    3 Czy Arabica, ktora szukajac tu konkretnej informacji, NA SWOIM WATKU
                    odpowiadajac na Wasze posty, czesto ataki i zarty, śmiała do nich
                    nawiazywac;))))

cyt
                    nick nie zwiazany z narodowascia meza, inteligetne skojarzenia
                    > > jakbys wiedzial i czytal
                    odp
                    Nawiazujac do nicku Arabici, to rozumiem, ze Twoj partner to Indianin :P.
                    cyt
                    w dalszym ciągu nie wiesz po co tu przyszłaś; podtrzymuję, że profesjonalna
                    > OFIARA z ciebie.
                    ...zarówno czytasz, jak i przybierasz rolę ofiary bardzo wybiórczo
                    > jak rowniez to, ze ofiara, mimio dlugoletniej przemocy nie wie, ze jest j
                    > ej
                    > > ofiara
                    > no ale ty już wiesz, droga ofiaro

odp
                    NIe za bardzo zrozumialas wypowiedz Arabici (> > zdarza sie, ze przemocodawca
                    sie ukrywa bardzo dlugo nawet do kilku lat p
                    > o
                    > > slubie
                    > > jak rowniez to, ze ofiara, mimio dlugoletniej przemocy nie wie, ze jest j
                    > ej
                    > > ofiara)

Byla informacja o niej tylko ogolna informacja na temat, przemocy domowej, wiec
                    nie za bardzo wiazac to z jej wybiorczoscia na temat, czy jest ofiara czy nie,
                    swiadczy jedynie o tym, ze juz posiadla wiedze (uswiadomila) na temat przemocy
                    domwej, tylko nie wiem co dalej. Tyle nalezalo z jej wpisu wywnioskowac (i inne
                    informacje, juz zachowam dla mnie)
                    NO ale to temat rzeka..

Kurde znowu sie wtracam, juz taka wredna, zla cecha charakteru,

• bialeoko Re:mycie okien 20.05.06, 20:30
                      Bialeoko to
                      > może byc mężczyzna, mi nawet bardziej pasuje na Indianiana :P
                      (...) - od kiedy ty jesteś na forum? nie wiesz, po czym się to wnioskuje?
                      > drwiny sneepera,
                      > Nawiazujac do nicku Arabici, to rozumiem, ze Twoj partner to Indianin :P.

cóż, ty jesteś chyba jednak po prostu głupia. juz wszystko rozumiem.

> Kurde znowu sie wtracam, juz taka wredna, zla cecha charakteru,
                      ... racja.
                      • kati1973 Re:mycie okien 21.05.06, 09:16
                        > (...) - od kiedy ty jesteś na forum? nie wiesz, po czym się to wnioskuje?
                        zapaewnie jak rozmowca nie napsial: zrobilAM, chcialAM :P , pewnie po
                        wygladzie :P
                        > > Nawiazujac do nicku Arabici, to rozumiem, ze Twoj partner to Indianin :P.
                        >
                        > cóż, ty jesteś chyba jednak po prostu głupia. juz wszystko rozumiem.
                        >
                        Cóż, jednak wszystko nie boo tak, cudownego, zartu jak moj, nie :P

> > Kurde znowu sie wtracam, juz taka wredna, zla cecha charakteru,
                        > ... racja.
                        >
                        racja
                        ale nie zamierzam sie zmieniac:P
    • bialeoko to już lepiej poszukaj w wątku u góry 'biała lista 18.05.06, 16:03

• sneeper Re: to już lepiej poszukaj 18.05.06, 16:06
        terapia rodzin i mlodziezy
        • sneeper Re: to już lepiej poszukaj 18.05.06, 16:08
          ubezpieczenia szpitale domy ,grupy wsparcia
          • arabica2 Re: to już lepiej poszukaj 19.05.06, 10:50
            tak sie sklada ze przerobilam wszystkie dostepne panstwowe instytucje w
            Bydgoszczy i nie bede sie wypowiadac na temat ich poziomu

chociaz

np w jednej (a bylam w czterech juzzzz)musialam czekac godzine albo dwie na
            swoja kolej (mimo umowionej godziny), a urywalam sie z pracy (bo z domu nie
            moge zeby mnie maz nie zabil)w koncu kiedys jak pani dala mi test do zrobienia
            na teamt przemocy domowej i powiedziala ze spotkanie sie nie odbedzie, a i tak

w jednej powiedzieli, ze nie umieja mi pomoc
            w drugie psychiatra zrezygnowal i na odchodne (chyba wkurzony na te jednostke)
            powiedzial, ze ma sobie z ta jednostka dac spokoj

wiec szukam bezskutecznie, az pewnego dnia, wezme leki i sama sobie pomoge
            na zawsze

poki co mam dziecko, wiec staram sobie pomoc
            tylko po co to pisze
            jak widac z wypowiedzi rowniez i tutaj nie mozna znalezc pomocy
      • arabica2 Re: to już lepiej poszukaj w wątku u góry 'biała 19.05.06, 10:43
        szukalam niestety jest tylko podany jeden psychiatra i nie zajmuje sie ta
        problematyka
        • sneeper Re: to już lepiej poszukaj w wątku u góry 'biała 19.05.06, 15:21
          ruch to mocny elent terapii ,ale na wyniki trzeba czekac
          ciszaleczy
          • sneeper Re: to już lepiej poszukaj w wątku u góry 'biała 19.05.06, 15:36
            o to chodzi ze wbydgoszczy nie ma takiej placowki
            jest,na przyklad w moim miescie ale nie zajmouje sie tym tematem od 1982 r.
            tez niestety
            • kati1973 Re: to już lepiej poszukaj w wątku u góry 'biała 20.05.06, 18:25
              W Bydgoszczy sa osrodki (jakie sa takie sa...), tylko chyba cos nie tak poszlo
              powinnam byla podac nazwisko terapeuty...
              • sneeper Re: to już lepiej poszukaj w wątku u góry 'biała 20.05.06, 20:30
                w moim miescie tez podobno cos wykopali
                • sneeper Re Gruche pod wierzba 20.05.06, 20:33
                  • kati1973 Re: Re Gruche pod wierzba 21.05.06, 09:18
                    wiem, ze pomoc we wszsytkich osrodkach jest nedzna, ale raczej w przemocy
                    domowej nie poleca sie terapii prywatnej , tylko osrodki, panstwowe, gdzie jest
                    odpowiedni program.
                    Zawasze mozna trafic, na zlego terapeute
                    Temat ten jednak dlugo pozostanie jeszcze w tyle
    • aamay Re: Dobry psychiatra, psycholog w bydgoszczy 23.05.06, 18:23
      Polecam punkt 5

1. NZOZ INTERCOR
      ul. Powstańców Wielkopolskich 33, 85-090 Bydgoszcz
      tel. 346-16-00, 341-10-29
      2. Ośrodek Psychoterapii Psychodynamicznej
      ul. Gdańska 46/4 85-006 Bydgoszcz
      tel. kom: 601-406-432, 602-118-131
      e-mail: spkuba@poczta.onet.pl