Dodaj do ulubionych

Ponawiam pytanie, które kiedyś już tu padło:

11.06.06, 05:44
Czy jest szansa, aby jeden dzień w tygodniu, przez kilka godzin Był tu z nami
psychiatra? Loo? I uściski tak w ogóle dla Ciebie.
Obserwuj wątek
    • luba9 Re: Ponawiam pytanie, które kiedyś już tu padło: 11.06.06, 15:44
      a jest taki, który by się nas nie bał? i co taki jakiś psycho miałby nam do
      powiedzenia, czego sami nie wiemy? Obecność doctora z klubu towarzyskiego
      zrobiłaby przychodnię NFZ bleeee
      • bialeoko Re: Ponawiam pytanie, które kiedyś już tu padło: 11.06.06, 17:12
        wątpię, żeby nawet najcieńszy spec zechciał poświęcić czas na dyskusję z
        takimi megaspecami, tudzież walenie grochem w ścianę
    • anatemka Re: Ponawiam pytanie, które kiedyś już tu padło: 11.06.06, 17:16
      ale taką prośbe trzeba chyba do agory zgłosić.
      zresztą, z psychiatra nie bedzie tu juz tak fajnie...
      Lokalni szamani lepiej sie sprawdzają.
    • looserka Re: Ponawiam pytanie, które kiedyś już tu padło: 11.06.06, 17:37
      Niestety, widoków na przywrócenie forum eksperckiego nie widać.
      Na moje monity w tej kwestii Agora nie odpowiada.
      • blue_a Re: Ponawiam pytanie, które kiedyś już tu padło: 11.06.06, 19:06
        Ha...jestem zdziwiona niechęcią, Pani, która wchodziła onegdaj w czwartek
        robiła kawał dobrej roboty. Klub towarzyski....Jeśli taki klub naprawdę pomaga,
        jedna lekarz (jeden lekarz) nie zepsuje tego.

Chętnie z Tobą powalczyłabym o obecność eksperta tutaj, ale - ciekawe - nie
        jest potrzebny (?)
        • luba9 godziny przyjęć 11.06.06, 19:18
          oki jak poda godziny przyjęć, np.czwartek 14 do 16 to może być, czego droga
          Blue_a spodziewasz się po obecności lekarza na forum?
          • blue_a Z autopsji 11.06.06, 19:22
            Możesz zapytać o sto pięćdziesiąt różnych rzeczy i uzyskasz najpewniej rzeczową
            odpowiedź. Do lekarza nie chodzisz co tydzień. Jeśli tu miałbyś odpowiedź, nawet
            krótką, raz na dwa tygodnie (proste, nie?)

Ekspert tu NIE zamiast Twojego lekarza, ale jako dodatkowe źródło informacji.

Chcesz być chyba zdrowszy? Bo ja tak...
            • luba9 Re: Z autopsji 11.06.06, 19:23
              jak znam psychiatrów a znam ich sporo nie chcą nigdy podać konkretnej
              odpowiedzi na żadne pytanie, znasz innych?
            • looserka Re: Z autopsji 11.06.06, 19:50
              Blue, tak jak i ja pamięta po prostu czasy, kiedy Forum Depresja było forum
              eksperckim. Na pytania odpowiadała dr Iwona Grobel.
              Kiedy zaczęłam moderować to forum, podjęłam także próby uczynienia FD z
              powrotem forum eksperckim, ale bez rezultatu.
              Raczej już inicjatywy w tej sprawie nie będę podejmowała - mam wrażenie, że to
              forum "woli" pozostać po prostu forum towarzyskim,a proces ewolucji jest zwykle
              procesem nieodwracalnym.
              • anatemka Re: Z autopsji 11.06.06, 20:00
                mi by expert nie przeszkadzał. Alle nie jest mi potrzebny wirtualny psychiatra.
                Zawsze mogę pójść czy zadzwonić do mojego ukochanego Gustawa:)
                • luba9 Re ukochany 11.06.06, 20:08
                  ja też mam jednego ukochanego doctora i ten jeden mi w zupełności wystarcza,
                  ale znalezienie go zajęło mi 4lata!
                  • blue_a Nie mam Gustawa, Anatemko... 14.06.06, 23:44
                    Moja miła pani doktor ma zwykle wyłączoną komórkę.
                    Właściwie najwięcej dowiedziałam się właśnie od Pani Iwony Grobel...
              • luba9 Loo, 11.06.06, 20:04
                mam do Ciebie sprawę, już skontaktowałam się w tej tajemniczej sprawie z Gretą,
                napiszę na priv,
                obecność eksperta mogłaby być bardzo cenna dla nowicjuszy, a codzienna obecność
                ekspertów wyleczyłaby mnie z mojego okropnego uzależnienia od FD i też byłaby
                b. cenna
                • lucyna_n Re: Loo, 12.06.06, 17:16
                  tak, no to widzę że niedługo będzie wesolutko na forum.
                  • nocny.lot O, bez watpienia! 12.06.06, 20:39
                    Myslisz, ze Greta zapewni tu obecnosc:
                    a) dra Murka
                    b) dra Kildare'a
                    c) Znachora?
    • bambomurzynzafryko Re: Ponawiam pytanie, które kiedyś już tu padło: 12.06.06, 15:14
      A może nie tutaj, tylko gdzie indziej.
      Muszę powiedzieć, że plusy braku psy-psy są równie duże jak minusy, o ile nie
      większe. Takie forum, gdzie ktoś zgrywa Pana Boga, to jak wakacyjny obóz z
      księdzem, a nawet gorzej. Zgoda, warto zeby gdzieś na necie siedział jakiś
      psychiatra i pomagał. Ale tu, na forum, rozstrzyga się głównie pytania, na
      które psychiatra nie zna odpowiedzi, choc zapewne sądzi, że jest inaczej.
      Chowani jesteśmy w zabobonie nauki, rynku, medycyny, prawa. Odrobinę wolności,
      oddechu, prawa do fatalnych pomyłek, przedawkowań itd też nam sie do licha
      należy!
      • lucyna_n Re: Ponawiam pytanie, które kiedyś już tu padło: 12.06.06, 17:18
        z psychiatrą nie bylo źle, nie odpowiadala na wszystkie posty przecież, i nie mówiła co kto ma myśleć, ale
        rzeczowo odpisywala na temat lekow i objawów co naprawdę w dobie samozwańczych dochtorow byloby
        na wagę zlota a może i czasami życia.
    • o_ren_ishii Re: Ponawiam pytanie, które kiedyś już tu padło: 12.06.06, 21:26
      uwazam, ze obecnosc psychiatry na forum bylaby bledem. Byc moze moglaby pomoc
      nowicjuszom, ktory dzieki temu szybciej wybraliby sie do lekarza, ale... taka
      postac na forum kusi, paradoksalnie moze ta wizyte opoznic, taka osoba opisze
      swoje objawy i bedzie czekac na porady lekarza. Problem w tym, jak sami wiemy,
      ze to co nam dolega nie zawsze jestesmy w stanie obiektywnie ocenic i nazwac.
      Nie zawsze wiemy o czym pisac lekarzowi. Ja jestem przeciwna - widzialam wiele
      forumow z lekarzami i zawsze prowadzi to do pytania - a co moge zazyc bez
      recepty, czy ktos mi odsprzeda 1 opakowanie i do szperania po necie w celu
      zakupu. Tyle ze problem z glowka nie jest rownowazny problemom z grzybica stopy
      czy biegunka. Tutaj mozna zrobic sobie powazna krzywde, i tego sie obawiam...
      • nocny.lot Re: Ponawiam pytanie, które kiedyś już tu padło: 12.06.06, 21:33
        Nowicjuszy wlasnie mialbym na wzgledzie przede wszystkim, psychor on-line, jesli dorzeczny,
        im nie zaszkodzi, raczej pomoze. Ci, co tu siedza dluzej niz kwartal, poradza sobie wzajemnie
        lub nic im nie pomoze.
    • zyrafa46 Do blue_a 13.06.06, 19:47
      A co z naszą wyprawą rowerową do KABAT?????
      Ja pamiętam :-).
      Odnowiłam sezon, nastawiłam licznik w rowerze (synuś nastawił) na 0 i - jazda.
      Nabiło mi już 19 km (jazda, byczenie W SŁOŃCU, przypalenizna), Teraz spać nie
      mogę. Piecze ciągle pierwsza w tym roku randka ze słońcem.
      Żyrafa
    • zyrafa46 Re: Ponawiam pytanie, które kiedyś już tu padło: 13.06.06, 19:49
      Chyba TROCHĘ nie na temat napisałam. Przepraszam.
      • blue_a Żyrafo :-) Cześć, Kochana 14.06.06, 23:45
        Wpadam tu rzadko, ależ jak najbardziej na temat.
        Nie mam roweru...ale pożyczę, dobrze?
        Uściski :-)
        • zyrafa46 Cześć Blue, przylazłam wreszcie 15.06.06, 12:46
          Cześć Blue,
          Też jestem TU bardzo nieczęsto. Z rowerem trzeba będzie troszkę poczekać.
          Ruszyć nie mogę kręgosłupem, Allle to nic. Przejdzie mi to niebawem. Wtedy
          wyruszymy.
          Mi nie przeszkadza, że będziesz jechać na niewłasnym rowerze ;-). Bile to nie
          był ROWER Twojego 5-letniego sąsiada.
          Myśl, szukaj bajka, a ja tymczasem plecki podkuruję.
          Macham Ci chusteczką dla ochłody.
          Żyrafa
          • sneeper Re: czy jesli po kazdej terapii czuje sie zle 15.06.06, 12:56
            -to mam Obowiazek samemu znlezc sobie lek ?
          • blue_a :-)) 15.06.06, 21:42
            Dziękuję Ci - mam dziś dzień jak ze złego snu.
            Ale teraz się uśmiecham. Zdrowia dla Ciebie i Twoich pleców, trzymaj się :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka