Dodaj do ulubionych

Polecam świetną książkę

25.07.06, 15:21
Dla wszystkich smutnych i depresyjnych polecam super książkę Beaty Pawlikowskiej "W dżungli życia"poradnik dla dziewcząt i chłopców(oraz niektórych dorosłych).Po jej przeczytaniu dopiero uświadomiłam sobie ,że nikt mi nie może pomóc tylko ja sama.Człowiek musi być dla siebie najlepszym przyjacielem i sobie ufać ,żeby być w pełni szczęśliwym.Polecam.
Obserwuj wątek
    • depresyjka4 Re: Polecam świetną książkę 25.07.06, 15:49
      taa, ja to wiem i bez czytania jakichs książek :)
      • extreme74 Re: Polecam świetną książkę 25.07.06, 15:59
        depresyjka4 napisała:

> taa, ja to wiem i bez czytania jakichs książek :)

Depresyjka przecież Ty nie zaufałaś sobie,tylko lekom....:)
        • smutny78 Re: Polecam świetną książkę 25.07.06, 16:30
          jakie sąskutki uboczne leków?
          • extreme74 Re: Polecam świetną książkę 25.07.06, 16:35
            smutny78 napisał:

> jakie sąskutki uboczne leków?
            Wiesz nie chodzi o skutki uboczne leków.Ja nie mam nic przeciwko lekom,one
            mogą pomóc.Ale też wiem,że one nie załatwiają wszystkiego,potrzebna jest
            psychoterapia,jeśli chcemy na dłuszą metę czuć się dobrze.Tyle a depresyjka ufa
            tylko lekom.
          • rzeznia_nr_5 Re: Polecam świetną książkę 25.07.06, 20:15
            smutny78 napisał:

> jakie sąskutki uboczne leków?

fiut się kurczy a potem odpada
        • spmagda1 Re: Polecam świetną książkę 25.07.06, 16:48
          Wierz mi przeczytałam całe tomy książek o pozytywnym myśleniu,ale dopiero ta mnie olśniła .Uświadomiłam sobie ,że człowiek za mało ze sobą rozmawia(przynajmniej ja tak miałam),zadaje sobie pytań czy czegoś pragnie,o czym marzy czy to czy tamto mu odpowiada.Jak ktoś do Ciebie przychodzi i prosi cię o radę ,czy ma jakiś problem to starasz się mu doradzić,wysilasz się ,żeby mu jak najlepiej pomóc rozwiącać jego problem,ale jak sama masz problem to już nie potrafisz siąść i na spokojnie zadać sobie pytań (najlepiej na głos,bo to co powiedziane na głos jest bardziej prawdziwe)i jak najlepszemu przyjacielowi pomóc,a w końcu to nam na sobie powinno najbardziej zależeć,a nie przejmować się co inni sobie o nas pomyślą i liczyć się z ich zdaniem.Teraz wiem,że gdybym więcej ze sobą rozmawiała o wszystkim to na pewno nie musiałabym rozmawiać z psychologiem i być może nie miałabym tych problemów,które mam.Przecież nikt nie zna nas lepiej niż my sami.Ta książka jest naprawdę taka "ludzka",jak dla mnie super,daje dużo optymizmu.
          • tdabro Re: Polecam świetną książkę 26.07.06, 22:35
            masz racje, ksiazka jest naprawde warto polecenia. powodzenia w rozmowach ze soba.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka