marisham 10.09.06, 16:40 Choruję od dwóch miesięcy biorę Asentre. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
smutny75 Re: Mam nerwicę lękowa 03.10.06, 20:34 I już masz widoczne skutki poprawia ci się? Odpowiedz Link Zgłoś
marina232 Re: Mam nerwicę lękowa 09.10.06, 17:55 Też mam nerwicę lękową choruję od dawna, są efekty ale małe. Jednak nie poddaję się i walczę z nią. Odpowiedz Link Zgłoś
evvvelin Re: Mam nerwicę lękowa 26.10.06, 19:34 Witam .tez mam nerwice lekowa, trwa to juz dobra 10 lat.jak mam atak biore signopan-pomaga tylko na 4 godz.pozdrawiam .trzeba z tym zyc , ale jest to cos okropnego . Odpowiedz Link Zgłoś
wioletta123 Re: Mam nerwicę lękowa 11.03.07, 21:20 Co to jest nerwica lękowa? Czym się objawia? Odpowiedz Link Zgłoś
aja38 Re: Mam nerwicę lękowa 03.04.07, 00:21 Nerwica lękowa objawia sie lękami pochodzacymi z glowy, Mie ma realnego zagrozenia a czlowiek sie boi...paralizujaco sie boi Odpowiedz Link Zgłoś
delika1 Re: Mam nerwicę lękowa 17.07.07, 10:19 tak... ale te Signopamy ogłupiają, usypiają, tak?nie wiem, nie brałam..A Asentra ma skutki uboczne? Odpowiedz Link Zgłoś
marcelekk Re: Mam nerwicę lękowa 25.09.07, 12:15 Ja także, choruję od miesiąca w zasadzie 2. Dostałam tranxene czasem pomaga czasem nie. Jade też na walidolu. Lekarka przepisała mi Asertin ale to już antydepresant lek psychotropowy nie biorę go bo się boję. Odpowiedz Link Zgłoś
jepetto1973 Re: Mam nerwicę lękowa 17.02.08, 22:04 Mam pytanie, czy to lekarze psychiatrzy przepisują wam te leki?Z tego co czytam to każdy lek albo uzależnia, albo działa krótko, albo powoduje sennośc. Pytanie co jest najlepsze na to żeby brac cos w dzień i spokojnie pojechac do pracy samochodem????? Przecież musze normalnie funkcjonowac!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
trisonly Re: Mam nerwicę lękowa 22.02.08, 23:44 Wszystkie leki, które mają pomóc przepisywane są przez psychiatrę. Naprawdę polecam się przejść. Jeśli dobrze dostosuje Ci leki nie będziesz ani senny, ani działanie nie będzie krótkotrwałe. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
meron132 Re: Mam nerwicę lękowa 22.05.08, 21:22 to masz szczescie ze miales przerwe bo ja nie mam dostepu do psychiatry a poza tym nie mam odwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
hanah73 Re: Mam nerwicę lękowa 03.04.08, 16:14 Dobrze by było, doszukać się źródła lęku. To jeszcze niczego nie załawia, ale stanowi początek drogi do uwolnienia się od choroby. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_k.23 Re: Mam nerwicę lękowa 06.04.08, 16:40 Ja też mam zdiagnozowaną nerwicę lekową,ale myślę,że jestetm śmiertelnie chora i zaraz mogę umrzeć :( Odpowiedz Link Zgłoś
ania_k.23 Re: Mam nerwicę lękowa 09.04.08, 16:22 No właśnie tego akurat nie wiem ale bardzo się boję. Odpowiedz Link Zgłoś
wozia2 Re: Mam nerwicę lękowa 09.04.08, 14:30 Ja na nerwicę choruję już 15 lat.Miałam tylko przerwy 1,5 roku kiedy nerwica odeszła po leku seroxat,ale co z tego jak znowu wróciła.Już nie wiem co robić dalej.Psychoterapia też mi nie pomogła.Próbuję wszystkiego ale na razie z marnym skutkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
magda-75 Re: Mam nerwicę lękowa 24.05.08, 21:35 Witam wszystkich,na nerwicę zachorowałam 14lat temu,zanim dobrałam odpowiednie leki minął rok.Brałam signopam sineuam pramolan tranxene amizepin sulpiryd oczywiście nie wszystkie naraz.Później brałam przez trzy lata fluoksetynę i rudotel na kołatanie serca propranolol.Leki brałam przez trzy lata,później 9 lat przerwy.Od dwóch lat choroba powróciła z wiekszą siłą z napadami paniki dusznościami,strasznymi zawrotami głowy,których wcześniej nie było.Przez te lata stosowałam zioła tabletki uspokajające kwasy omega 3 wit B magnez lecz choroba coraz bardziej atakowała.Od miesiąca znowu biorę fluoksetyne rudotel i propranolan jest słaba poprawa zobaczymy co będzie dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
edwarda78 Re: Mam nerwicę lękowa 27.06.08, 13:50 a czym mam sie leczyc ja skoro karmie jeszcze piersia? przeciez to wykancza tak czlowieka ze na nic nie mam sily... Odpowiedz Link Zgłoś
z85 Re: Mam nerwicę lękowa 29.11.08, 20:17 Witam.Mam silna nerwice lekowa od ok 5lat. nie bylem z tym u lekarza no jedynie na hipnozie:)czy ma ktos jakies naturalne sposoby radzenia z lekiem?prosze o jaka kolwiek odpowiedz na gg 10486543 Odpowiedz Link Zgłoś
daisy56 Re: Mam nerwicę lękowa 01.12.08, 14:03 Ja mam nerwice lekową od ponad 10lat. Raz jest lepiej, raz gorzej. Brałam różne tabletki, czy pomagały? właściwie to chyba troche. Najgorsze jest to, że po tylu latach brania tabletek (były tez przerwy) gdy kończe je zażywać nerwica jest gorsza. Tak jakby tabletki po jakimś czasie psuły nasz umysł i juz nie jest tak "normalnie" jak było kiedyś. Tego właśnie sie obawiam i dlatego jesli dam rade nie pójde więcej do psychiatry. Sądze, że psychoterapia bedzie bardziej przydatna bo co z tego, że zażyje tabletke gdy moje mysli pozostaną takie same. Aby sobie radzic z lękami to trzeba uczyć się innego myślenia lub raczej nie myślenia o "pierdołach". Być może się myle, ale takie jest moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia4246 Re: Mam nerwicę lękowa 21.01.09, 11:00 Witam wszystkich Ja zachorowałam na nerwicę lękową kiedy miałam 23 lata bylo strasznie , ciężko najgorsze byly te lęki a w dodatku byłam całe dnie sama z rocznym dzieckiem , mąż pracowal całymi dniami i na dodatek przyplątała mi się jeszcze depresja . Zdecydowałam się na leczenie u psychiatry który zapisał mi DOXEPIN 25 mg długo musiałam sobie tłumaczyc że to co się ze mną dzieje to tylko w mojej głowie że reszta ciała jest zdrowa . Leczyłam się 3,5 roku wciąż na doxepinie , świat zaczął nabierac kolorów , Dzisiaj mam 31 lat rok temu urodziłam drugie dziecko i ani śladu po nerwicy i brak lęków . Jestem szczęśliwą osobą . P.S. Nie męczcie się z tą okropną chorobą idźcie się leczyc to naprawdę pomaga Życzę wam dużo siły i wytrwałości a przede wszystkim zdrowia pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś