Dodaj do ulubionych

Jakie brać leki ???

03.10.06, 11:58
Czy komuś z was pomagają ćwiczenia fizyczne w walce z lękiem? Ja w co drugi
dzień chodze na siłownie i w miedzy czasie dużo biegam. Swiadomość poprawy
mojej sylwetki wzmacnia u mnie somoocenę i czuję sie o wiele pewniejszy. To
jest dla mnie jedynym naturalnym lekarstwem. Siedząc w domu i nic nie robiąc
na pewno nic się nie osiągnie. Od paru lat biore Clonazepamum i nie mam o tym
leku dobrego zdania. Uzależnia i działa krótkotrwale. Po wzięciu tabletki
pomaga ona przez pare godzin, a pózniej wszystko co niedobre wraca. Mam
zamiar zacząć leczenie Seroxatem. Moze ktos z was opisałby działanie tego
leku? Duzo ludzi chwali ten lek i chciałbym sie o nim więcej dowiedzieć.
Jeżeli macie jakieś pozytywne doświadczenia z jakimikolwiek innymi lekami to
prosze o dorade. Z góry dzieki...
Obserwuj wątek
    • nupik Re: Jakie brać leki ??? 13.10.06, 21:30
      odradzam seroxa, poczytaj sobie u tej wariatki euforyjki, to droga bez wyjscia,
      bez sensu. na lęki najpelsze są leki antydepresyjne plus antulękowy (tranxene)
      napadowo. seroxat brała polowa mojej grupy terpeutycznej i naprawde bylo z nimi
      kiepsko. daje duzego kopa ale pootem trudno sie bez niego obejsc. szczerze
      namawiam do zastanowienia sie nad tym lekiem.
      • zemon Re: Jakie brać leki ??? 07.11.06, 00:00
        nupik napisała:

> odradzam seroxa, poczytaj sobie u tej wariatki euforyjki, to droga bez wyjscia,
        >
        > bez sensu. na lęki najpelsze są leki antydepresyjne plus antulękowy (tranxene)
        Przecież SEROXAT jest właśnie lekiem przeciwdepresyjnym.To prawda, że nie musi to być akurat seroxat może być Cital, Lexapro, Zoloft(Asentra), itp., a nawet stary poczciwy Prozac. Po prostu lekarz musi dobrać odpowiedni dla Ciebie często metodą prób i błedów. Ale jak wierzysz akurat w Seroxat i o tym powiesz psychiatrze, to możesz prawdopodobnie właśnie go dostać, bo pozytywne nastawienie do leku mającego oddziaływac na psychikę też jest bardzo ważne.
        Co do Euforyjki to nie wiem, może jej jednak Seroxat pomaga a jej odchyły to już sprawa osobowości. Ten lek nie ma robić ludzi dobrymi i miłymi, tylko poprawiać im nastrój i obniżać lęk.
    • luka.s1 Re: Jakie brać leki ??? 14.10.06, 13:45
      Mnie pomaga wysiłek fizyczny, zauważyłam że po jeździe na rowerze, albo
      wspinaczce w góry dużo lepiej czuję się spacerując po mieście, pewnie jest to
      związenie z tym, że po wysiłku wzrasta ilość endorfin w organizmie, a mieśnie są
      rozluznione.
      • lamazz Re: Jakie brać leki ??? 15.10.06, 10:21
        lek nie rozwiaze wszystkiego sa lepsze leki niz seroxat ktora rozluzniaja.wazne
        jest aby poznac przyczyne lęków skad one w ogole sie wziely dlatego terapia jest
        dobrym rozwiazaniem
        • zuzaneczka1 Re: Jakie brać leki ??? 05.11.06, 18:14
          lamazz napisała:

> lek nie rozwiaze wszystkiego sa lepsze leki niz seroxat ktora rozluzniaja.wazne
          > jest aby poznac przyczyne lęków skad one w ogole sie wziely dlatego terapia jes
          > t
          > dobrym rozwiazaniem
          np jakie lepsze niz seroxat?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka