Dodaj do ulubionych

diphergan z Jelfy

27.11.06, 18:20
dostałam na sen. drażetki 25 mg. 2 opakowania.
zaglądam do środka - a tam BRAK ULOTKI. zaglądam do drugiego opakowania - to samo.
i skąd ja mam wiedzieć, że te proszki zapakowane do pudełka to na pewno diphergan, a nie np. jakieś sterydy?
Obserwuj wątek
    • dolor Re: diphergan z Jelfy 27.11.06, 18:30
      Jeśli by to były sterydy, zaczęłabyś pisać teksty w stylu: "przyjdę i nakopię mu
      w dupsko, przylutuję w splot słoneczny, rokwaszę nos, a na koniec wykęcę mu jaja."
      • aurelia_aurita Re: diphergan z Jelfy 27.11.06, 18:32
        aha, czyli znaczy, że to był jednak diphergan :)))
    • eizo1 Re: diphergan z Jelfy 27.11.06, 18:34
      chyba możesz zwrócić do apteki
      • aurelia_aurita Re: diphergan z Jelfy 27.11.06, 18:36
        nie mogę, bo już zaczęłam to jeść.
        no, chyba że zwrócę drugie nienapoczęte opakowanie.
        a co, jeśli ten lek tak z zasady nie ma ulotki? dziwne to by trochę było, ale w Jelfie w końcu wszystko się może zdarzyć...
        • eizo1 Re: diphergan z Jelfy 27.11.06, 18:44
          kto wie może to ecstasy
        • anatemka Re: diphergan z Jelfy 27.11.06, 18:50
          a na listku nie ma nazwy? Poza tym cóż tam ulotka, kazda można włozyć w pudełko.
          • aurelia_aurita Re: diphergan z Jelfy 27.11.06, 18:54
            no niby na listku "pisze" że diphergan, ale jaką ja mam gwarancję, że oni w te przegródki pod listkiem właściwe proszki powkładali? ;-)
            • luba9 Re: diphergan z Jelfy 27.11.06, 18:55
              proszki są ok, trzeba ze 100 skonsumowac żeby był jakiś efekt, fiolki to ryzyko,
              lek bez ulotki jest wybrakowany, nie ma co czytać, nudny zwyczajnie
        • miriam11 Re: diphergan z Jelfy 27.11.06, 19:17
          aurelia_aurita napisała:

> a co, jeśli ten lek tak z zasady nie ma ulotki? dziwne to by trochę było, ale w
          > Jelfie w końcu wszystko się może zdarzyć...

Jelfa nie lubi dawać ulotek, ja jem Promazin z Jelfy i też nie ma ulotki i na
          słowo muszę wierzyć że to neuroleptyk.
    • insana Re: diphergan z Jelfy 27.11.06, 18:54
      zostaw na wszelki wypadek ze 3 drazetki jako dowód, jakby to COŚ miało wyjść po pewnym czasie...
      • luba9 Re: diphergan z Jelfy 27.11.06, 18:54
        dla rodziny?
      • aurelia_aurita Re: diphergan z Jelfy 27.11.06, 18:55
        zostawię więcej i jakby co, to dam im, żeby sami zjedli.
        • insana Re: diphergan z Jelfy 27.11.06, 18:57
          to moze najpierw na nich wyprobuj :P
          • suchyxxx2 Re: diphergan z Jelfy 27.11.06, 19:51
            Może dają cukier w tabletce i nie dają ulotki aby ludzie myśleli że biorą ważne
            leki a naprawdę to effect placebo?Może o to chodzi w tej firmie? Co do
            korhydronu to pewnie jakiś hipochondryk zasłabł i jak rozeszło się na cały kraj
            że to napewno wina leku to zaraz piszą że korhydron bee
            • molee Re: diphergan z Jelfy 28.11.06, 11:17
              suchy gdzie jest te pagiat station
              • m-b Re: diphergan z Jelfy 29.11.06, 16:50
                Wskazania:
                (prometazyna) Diphergan (jelfa) 0,01g (20 drażetek), 0,025 g (20 drażetek)

Prometazynę stosuje sie w leczeniu ostrych odczynów alergicznych ze świądem, reakcji anafilaktycznej, odczynów poprzetoczeniiowych, obrzęku naczynioruchowego. W zapobieganiu chorobie lokomocyjnej i jej leczeniu. W premedykacji przed zabiegami inwazyjnymi oraz w leczeniu bólu pooperacyjnego (lek uspokajający, przeciwwymiotny, przeciwkaszlowy). prometazynę w połączeniu z chlorpromazyną i petydyną, jako tzw. mieszanka lityczna , działa przeciwbólowo i ogranicza strefę zawału serca.

i tyle.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka