18.01.07, 11:21
Czy jeżeli czuję się dobrze na citalu i depakinie i już wszystko jest stabilne to mam to brać mimo objawów ubocznych,na siłę? Bo widać że jest już remisja choroby ale szkoda mi swojej pamięci(pogorszona na citalu) i gorszej senności.Żeby był lek dobry jak cital a nie powodował żadnych objawów ubocznych:/ Czy nadal kontynuować z lekarzem dobieranie właściwego leku np. seroxatu który nie pogarsza pamięci czy już zostać na tym citalu i depakinie skoro jest dobrze?

P.S Tarja podaj mi swój nr gg.
Obserwuj wątek
    • suchyxxx2 Re: Leczenie 18.01.07, 11:35
      Nobo skoro nie palę 5ty dzień i mnie nie ciągnie a zauważyłem też że nie jestem wcale nerwowy to chyba dobrze nie?:) Długo czekałem na remisję choroby:)Wspaniałe uczucie:) już napewno nie będę odstawiał leków nawet jak lekarz zaleci bo nie chcę mieć kilkumiesięcznego nawrotu:)
    • aurelia_aurita Re: Leczenie 18.01.07, 11:50
      mi seroxat bardzo pogorszył pamięć. (na szczęście nie na trwałe ;)
      może wszystkie SSRI tak mają?
      • suchyxxx2 Re: Leczenie 18.01.07, 12:03
        Dobra już nie będę kombinował/zdrowie najważniejsze,jak się dobrze czuję to co mi tam kilka objawów ubocznych-ważne bym nie był psychiczny nie?:) Cieszę się że i mi się udało bo w sumie niewielu się udaje znaleźć odpowiednie leki.Cieszę się te że wstaję o 8-9 rano a nie o 11-12 jak kiedyś:) Dobra idę czyta podręcznik do prawajazdy kat. B bo muszę się go nauczyć nim wyjadę na drogę z instruktorem.Jeżeli instruktor będzie słał przekleństwa jak jeżdżę itp to najwyżej powiem mu żeby uważał bo jestem psychiczny i mogę nas zabić w wypadku samochodowym:ddd nie no żartuję.Antybiotyk pomógł i to już po pierwszych 2 godzinach od przyjęcia 1 dawki.
        • suchyxxx2 Re: Leczenie 18.01.07, 12:17
          Wiecie co zauważyłem? Że jak nie palę to moje zdrowie psychiczne się poprawiło i to w znacznym stopniu.Gdy paliłem to trzęsły mi się ręce,łatwo się denerwowałem i ciągle tupałem nogami jak usiadłem-miewałem takie tiki a teraz tego nie ma-czy to możliwe że papierosy aż tak szkodzą? Mogę potestować jeszcze na sobie tzn. wrócić do palenia i zaobserwować czy owe objawy nerwowe wrócą ale nie chcę być królikiem doświadczalnym no i za friko to zachodu nie warte:) Ale moja teoria papierosy-system nerwowy chyba się sprawdza.
          • suchyxxx2 Re: Leczenie 18.01.07, 12:18
            I tu wcale nie chodzi o samą nikotynę-ona też wpływa na system nerwowy źle ale to pikuś przy innych substancjach wdychanych z papierosem np. z rozpuszczalnikiem,lakierem-tak takie substancje też są w papierosie i nic dziwnego że niszczą system nerwowy i organizm.Rzucajcie a poczujecie po kilku dniach różnicę
          • promocja_tys Re: Leczenie 18.01.07, 13:34
            dorabiasz sobie ideologię Suchy, ale jak Ci pomaga to OK. Twoje życie, Twoja
            kartka papieru.
    • promocja_tys Re: Leczenie 18.01.07, 13:32
      Na mnie cital działał dobrze. Teraz od dwóch lat nie biorę żadnych
      antydepresantów (przechodzę na sucho). A ile bierzesz tej Depakiny? Może za
      mało? Moja dawka lecznicza 1000 ml. W remisji 600.
      • suchyxxx2 Re: Leczenie 18.01.07, 13:39
        biorę 600 mg depakiny od jakiś 6 miesięcy.Teraz czuję kompletną remisję.Jest dobrze z tym że ja nie mam manii tylko nawraqcające depresje bez leków dlatego cital też muszę brać oprócz stabilizatora
        • koalaa8 Re: Leczenie 18.01.07, 13:49
          Suchyxxx bardzo opierasz się na lekach i swoje samopoczucie odnosisz do leków.
          Spróbuj z innej strony, zobacz jak będziesz się czuł po 10 min intensywnych
          ćwiczeń albo po robieniu czegoś co najbardziej lubisz. Akurat papierosy nie są
          dobrym rozwiązaniem.
          pozdrawiam
        • promocja_tys Re: Leczenie 18.01.07, 14:11
          ile ważysz? 600 to mało na chłopa o rozsądnych wymiarach. Może powienieneś
          zwiekszyc dawkę?
          • suchyxxx2 Re: Leczenie 18.01.07, 14:13
            ale ja mam remisję to po co zwiększać zwłaszcza że prędzej mam chaj niż chad.
    • euforyjka Re: Leczenie 18.01.07, 18:20
      suchyxxx2 napisał:
      > P.S Tarja podaj mi swój nr gg.

po raz chyba setny ten sam tekst... ale jesteś upierdliwy i nudny :/
      • suchyxxx2 Re: Leczenie 18.01.07, 18:35
        Ty też jeste nudna.Kojarzysz się mi z taką panią co nakręca karuzelę pełną dzieci w przedszkolu;d
        • tarja30 Re: Leczenie 18.01.07, 19:51
          suchy 2 razy wyslalam mail z moim numerem
          wyslij mi swoj i ja sie odezwe
    • volencja Re: Leczenie 19.01.07, 14:49
      Nigdy wcześniej się tu nie udzielałam ale myślę że to może być ciekawe :)
      Powiem szczerze że mi Cital też osłabił pamięć no i miałam problemy z
      koncentracją teraz jestem na Seroxstacie i jestem zadowolona a nawet bardzo
      zadowolona...
      Niestety z tymi lekami to bardzo śliska sprawa dla każdego co innego dobre więc
      radze ci przetrzymać Ci tą osłabioną pamięć zdrowie ważniejsze :)
      Co do palenia to też zaobserwowałam u siebie coś takiego... tyle że nie chce mi
      się zebrać i rzucić :D Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka