dramek1 20.01.07, 22:16 Odstawiam Tegretol ze względu na chęć zajścia w ciąże. Obecnie zażywam 100 mg codziennie. Jak długo mam taką dawkę zażywać? Czy są jakieś mniejsze dawki Tegretolu?? Jak u Was wyglądało odstawianie tego leku??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
frygamfs Re: Odstawianie Tegretolu 21.01.07, 16:20 spróbuj brać co drugi dzień. ja brałam tylko kilka dni, bo mnie powaliło jak kobyłę po tym. Odpowiedz Link Zgłoś
koala1212 Re: Odstawianie Tegretolu 22.01.07, 01:13 Przepraszam, to nie na temat, ale po Tegretolu kiedys stracilam wzrok (na ulotce sa wymienione zabirzenia widzenia). Po prostu obudzilam sie i swiat byl tak zamazany, ze nie moglam trafic nogami do papuci. Zadzwonilam do lekarki, ktora kazala mi odstawic natychmiast i pic duzo wody. Wypilam chyba 16 litrow przez 2 dni i po tym czasie wzork wrocil. Najgorsze bylo to, ze ja bylam przekonana, ze stracilam wzrok na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Odstawianie Tegretolu 22.01.07, 11:23 uu jak znam życie, Suchy zaraz będzie miał problem z ostrością widzenia ojojojoj joj :) Odpowiedz Link Zgłoś
koala1212 Re: Odstawianie Tegretolu 22.01.07, 14:53 > uu jak znam życie, Suchy zaraz będzie miał problem z ostrością widzenia A nie powinien, bo pani doktor mowila, ze jej sie to zdarzylo pierwszy raz w karierze (a pracuje ok 20 lat). Sama jestem baaardzo ciekawa dlaczego tak sie stalo, moze mi ktos wytlumaczy? Odpowiedz Link Zgłoś