Dodaj do ulubionych

kiedy miną lęki??

22.03.07, 18:07
Lecze sie od listopada na depresje lękową...Jest troche lepiej...samopoczucie
nie jest juz tak depresyjne jak kiedyś, ale denerwują mnie najbardziej lęki
które pojawiają sie tak z nikąd. Boje się o swoje zdrowie o zdrowei swoich
bliskich boje sie śmierci. Może powinnam zmienic leki??? Dodam że jetsem
nerwową i spinam się przy każdej rozmowie z ludzmi bo chce jak najlepiej
wypaść przed rozmówcą.
Obserwuj wątek
    • i_ka Re: kiedy miną lęki?? 22.03.07, 18:31
      mialam, a wlasciwie to mam, dokladnie tak samo...lęki ustapily prawie zupelnie
      po mniej-wiecej 3 miesiacach leczenia.a tak do 2 miesiaca od rozpoczecia
      przyjmowania leku wrecz byly bardzo nasilone.pozniej odstawilam leki i nie
      wracaly - w ciagu roku zdarzylo mi sie doslownie kilka napadow lęku, ale takich,
      z ktorymi spokojnie mozna bylo sobie poradzic.teraz znow wraca i depresja i
      lęki, niestety. jesli leczysz sie od listopada to moze przydaloby sie zmienic leki?
      • frygamfs Re: kiedy miną lęki?? 22.03.07, 18:35
        jestem chora na nerwicę lękową od 9 lat. cały czas przyjmuje lekarstwa. wszelkie próby odstawiania lekarstw kończyły się tragicznie dla mnie. po prostu musisz mieć odpowiednio dobrane leki i będzie dobrze. ja czuję się dobrze.
    • dorcia1974 Re: kiedy miną lęki?? 22.03.07, 18:36
      nie wiem czy powinnas zmieniac leki,piszesz ze twoje samopoczucie nie jest juz
      tak depresyjne,więc napewno ci pomagają a z lękami to nie taka prosta sprawa.Ja
      depresję leczę z przerwami kilka lat a lęki ciągle są :( mysle ze muszę
      przyzwyczaic się z nimi życ.Wydaje mi się że większośc z nas boi się o swoje
      zdrowie i zycie,natomiast ważne jest to zeby nie wpadać w przesadę
      • mmpr Re: kiedy miną lęki?? 22.03.07, 21:46
        Napisz co bierzesz i ile , bo albo masz żle dobrany lek , albo za małą dawkę.
        • elcia23 Re: kiedy miną lęki?? 22.03.07, 22:47
          biore asertin -jedna tabletke rano i spamilan wieczorem 2tabl.
          MArtwi mniejeszcze jedna rzecz. Kiedy ćwicze np.robie brzuszki to kręci mi sie
          w glowie, boli mnie glowa. Czuje sie tak jakby miało mi coś pęknąć w głowie.
          Mieliście tak??
          • anksis Re: kiedy miną lęki?? 23.03.07, 13:16
            Znam te bole glowy przy cwiczeniach.Moze zmien je na jakies lagodniesze, gdzie
            nie musisz gwaltownie glowy podnosic?
      • st.judith Re: kiedy miną lęki?? 23.03.07, 19:41
        dorocia
        czy przyzwyczajenie było propozycją wysuniętą przez Twojego lekarza? jest to tzw
        'paradoks'. w momencie gdy dr czy terapeuta nie wie jak pomóc, rozwiązać problem
        proponuje cos takiego; po części kradnie Twoje rozwiązanie.
        tego się obawiam po mojej wizycie...
    • atom1001 Re: kiedy miną lęki?? 23.03.07, 18:22
      U kazdego jest inaczej. Nikt Ci nie powie kiedy Twoje leki mina, ale musisz
      miec nadzieje, ze tak sie stanie. Mialam ciezka depresje i nerwice, a teraz po
      7 latach leczenia czuje sie calkiem dobrze. Wtedy tez wydawalo mi sie, ze to
      nigdy nie minie, ale po dwoch latach przyjmowania lekow stan sie poprawil,
      potem mialam b udana terapie i bylo jeszcze lepiej. Teraz jest prawie dobrze i
      naprawde warto walczyc z ta choroba. Leczysz sie stosunkowo krotko. Miej
      cierpliwosc, angazuj sie w leczenie, poszukaj dobrej terapii, nie rezygnuj z
      cwiczen. Znam wiele osob, ktore wyleczyly sie z fatalnych stanow, sama jestem
      takim przykladem, to naprawde jest mozliwe, tylko czasem trzeba na to troche
      poczekac. Pozdrawiam i nie poddawaj sie!
    • tlenoterapia Re: kiedy miną lęki?? 23.03.07, 19:20
      Jesli jestes rozczarowana dotychczasowym leczeniem to moze warto zmienic leki
      tylko to jest tak ,ze na dwoje babka wrozyla ,bo moze byc jeszcze gorzej po
      zmianie.Depresja to podstepna bestia.Omowic radze, swoje lęki i zachowanie z
      psychologiem.Mnie pomoglo to uswiadomic sobie jakie zlozone mechanizmy kryja
      sie za lękami.
      • elcia23 Re: kiedy miną lęki?? 25.03.07, 12:28
        W środe jestem umówiona u lekarza więc zobaczym co powie.
        Czy mieliście kręcenia w łowie, uczucie zmęczenia przy wykonywaniu
        najprostszych czynności?? Ja tak mam i zaczynam sie martwić .może mam jakiegoś
        guza?
        JA jusz nie chce mieć lęków!!!!;(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka