Dodaj do ulubionych

depresja, szpital

11.04.07, 12:07
Jestem od 20.11. na zwolnieniu. Ostatnio lekarz zaproponowała mi oddział
dzienny. I dteraz dopiero się zaczęło/ Lęki, bół serca, nerwy. Nie chce tam
iść, jak to powiedzieć lekarce? Dała mi już skierowanie. Co robić? Może
jeszcze z nią porozmawiać?
Obserwuj wątek
    • gmbh1 Re: depresja, szpital 11.04.07, 12:09
      dlaczego nie chcesz tam isc?
      Pewnie to bedzie terapia zajęciowa?poznasz nowych ludzi...

uwazam,ze zawsze warto porozmawiac.jesli to m abyc dla Ciebei dodatkowym
      stresem i itp to moze nie warto robic czegos na siłe? wbrew sobie?
      pozdrawiam
      • sneeper_1 Re: depresja, szpital 11.04.07, 12:22
        ja w ten przyklad dostaje recepte na aurorix i za chwile w domciu mam druga - falszywa...;) , i obydwie wykupuje, a mam tak od samego startu ha ha
        • sneeper_1 Re: depresja, szpital 11.04.07, 12:30
          brakowalo jece dowcipa o malowaniu tla przez ucznia
          jakez malowac tlo jest trudniej od samego obrazka
          zolty kwadracik wyglada inaczej na czerwonym tle a inaczej na zielonym tle

takiz tekst zniknal
          a pisany byl wczoraj
          ...
    • aurelia_aurita Re: depresja, szpital 11.04.07, 12:28
      skierowanie to nie wsyzstko - jeszcze musisz odbyć rozmowę kwalifikacyjną i jest szansa, że się nie zakwalifikujesz ;-)
      ja bym na Twoim miejscu porozmawiała z lekarką, poważnie i konkretnie: niech powie, na jakiej podstawie poleca Ci oddział dzienny.
      (moja poprzednia lekarka też polecała mi oddział dzienny Kliniki Nerwic, ale nie potrafiła powiedzieć, dlaczego chce mnie tam wysłać: "mam wrażenie że poza depresją pani ma jeszcze inne problemy" - i to był cały jej komentarz... efekt był tylko taki, że poczułam się o wiele bardziej zaburzona niż jestem w rzeczywistości. zaczęłam już nawet doszukiwać się u siebie zaburzeń osobowości. na szczęście trafiłam do innej lekarki. o wiele mądrzejszej i o wiele bardziej konkretnej. i potwierdziły się moje przypuszczenia, że Klinika Nerwic to w moim przypadku opcja całkowicie nietrafiona.)
    • aurelia_aurita Re: depresja, szpital 11.04.07, 12:30
      aha, jeszcze coś:
      jeśli Twoja lekarka będzie tylko i wyłącznie robić wielkie oczy, głupio się uśmiechać i nie będzie potrafiła zrozumieć, dlaczego nie chcesz tam iść - to uciekaj od tej lekarki czym prędzej!
    • aurelia_aurita Re: depresja, szpital 11.04.07, 12:32
      a w ogóle co masz napisane na skierowaniu?
      masz jakąś diagnozę?
      (nawet jeśli skierowanie Twojej lekarki ma jakieś sensowne podstawy, to przecież najważniejsze są tu Twoje odczucia. nie rób nic wbrew sobie -tak jak to napisała moja poprzedniczka)
      • sneeper_1 mozdzierzyka do ucierania farby i tluczenia, 11.04.07, 12:37
        mozdzierzyka
        • aurelia_aurita sneeper, nie mieszaj! :-) 11.04.07, 12:40
          j.w. :-)))
          • sneeper_1 Re: sneeper, nie mieszaj! :-) 11.04.07, 12:41
            noooo,
            ilosc przechodzi w nijakosc
            • sneeper_1 te normalsi, co tak nalegaja abym lykal leki psych 11.04.07, 12:49
              sami sa w nalogu / jednego do piffka mniej, i nie ma prawa narzekac, ze impreza za sciana
      • bar221 Re: depresja, szpital 11.04.07, 13:49
        byłąm kiedyś na oddziale dziennym i nawet mi pomogli, ale jest tam taki
        ordynator, który wg mnie nie jest dobrym lekarzem i mu nie ufam, ale nie powiem
        przecież tego lekarce.
      • bar221 Re: depresja, szpital 11.04.07, 20:43
        Na skierowaniu, mam napisane powracająca depresja. Odniosłąm wrażenie, że
        lekarka za bardzo nie wie, jak sobie z tym poradzić i zaczęłą mówić, żę tam
        zadecydują , czy mam występować o zasiłek rehabilitacyjny. Zostało mi jescze
        prawie 70 dni zwolnienia, może spróbować samej z tego wyjść. Pogadam z nią, jak
        sie nie godzi, to chyba zmienię lekarz.
        • aurelia_aurita Re: depresja, szpital 11.04.07, 20:55
          myślę że takie rzeczy warto skonsultować z jakimś innym lekarzem. może np. masz źle dobrane leki?
          a jeśli drugi lekarz będzie Cię również tam wysyłał - może warto to na spokojnie rozważyć? terapia na oddziale dziennym bardzo pomaga wielu osobom.
          pozdrawiam.
          • sneeper_1 Re: depresja, szpital 11.04.07, 22:34
            warsztat terapii zajeciowej plajtuje, pracownia stolarska plajtuje, pracownia komputerowa plajtuje.Pacjenci kupuja komutery na wyprzedazy i zabieraja do domu.Dostaja rownierz w prezencie ze szpitala takie bransoletki ;((
            --
            moja luba jest niczym gazeta
            nielegalna...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka