18.06.07, 17:42
Ostatnio zalecono mi na bezsennosc doxepin,prosze kogos , kto stosował to
lekarstwo o infomacje, jak sie po nim czuje.Dziekuje
Obserwuj wątek
    • frygamfs Re: doxepin 19.06.07, 15:29
      ja doxepiny biorę dosyć dużo bo 5 tabletek 25 mg. biorę wieczorem przed zaśnięciem. śpię bardzo dobrze i rano czuję się też dobrze. nie mam jakiś skutków ubocznych. to dobre lekarstwo dla mnie. biorę już od dawna i jestem bardzo zadowolona.
    • emjott Do frygamfs 19.06.07, 17:17
      125 na noc, bardzo dużo. A masz problemy z wstawaniem? Jak się czułaś na
      początku brania? Nie masz zwiększonego apetytu, nie utyłaś? Ja też mam
      przepisany na bezsenność i biorę kilka dni 9na noc 25) ale i tak nie mogę zasnąć
      a w ciągu dnia czuję si jakby ktoś mnie walił kilka razy w głowę. I boję się o wagę.
      • frygamfs Re: Do frygamfs 20.06.07, 21:24
        nie mam problemu ze wstawaniem. od leków dużo przytyłam ale to od tych nowoczesnych od tych starej generacji to nie tyję. doxepin jest lekiem starej genracji, ale dla mnie bardzo dobrym, bo na mnie działają tylko te stare leki. kiedyś anafranil mi bardzo pomagał. doxepiny można brać nawet 300 mg na dobę i dziwię się że nie ma jej w większych dawkach np 75 mg jedna tabletka.

jak nie możesz zasnąć to może trzeba zwiększyć dawkę. początek brania leków zawsze jest trudny. musisz się przyzwyczaić.
    • patisson1 Re: doxepin 19.06.07, 22:20
      Doxepin spowodował, że utyłam. Dlatego go rzuciłam. W tej chwili od tygodnia
      nie biorę nic, ale czuję się bardzo senna, otępiała. Czy to przedlużone
      działanie tego leku, nie wiem.
      • sneeper_1 Re: doxepin 19.06.07, 22:26
        na poczatku wydaje sie ze z powodu tego leku nic sie nie bedzie w zyciu udawac i zrobisz sie lupszy niz byles,

dopiero pozniej kiedy poczytalem na temat doxepinu, stwierdzilem,ze stracilbym gdybym tego kidys nie bral
        • kurcze_moll Re: doxepin 21.06.07, 22:03
          w razie sennosci dawke doxepiny mozna zmniejszyc,
          wtedy okres inkubacji leku bedzie dluzszy, nawet kilumiesieczny,
          ale nie bedzie sennosci, i bedziesz mogla wstawac do pracy normalnie
    • kachaa17 Re: doxepin 22.06.07, 12:14
      ja brałam doxepin w zeszłym roku przez 5 miesięcy. Ostateczna dawka: rano
      0,050g, w południe 0,050g i wieczorek 0,075 czyli w sumie dużo. Bardzo dobrze
      po tym spałam. Ze skutków ubocznych miałam suchosć w gardle - ciagle musiałam
      cos pić -ale podobno to objaw działania leku - po tym sie poznaje czy działa.
      Byłam zadowolona z poprawy smu ale nerwy i lęki pozostały.
      • sneeper_1 Re: doxepin 22.06.07, 13:11
        wedlug biologow molekularnych pozostaje tez odbicie - slad ksztaltu doxepiny,
        na strukturze krystalicznej nosnika,
        w tym wypadku chyba chodzilo o mozg,

ja obecnie lykam inne,
        ktores z kolei leki,
        pozdrawiam - sneeper,
        i tyle - a w gablotce motyle

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka