19.06.07, 10:34
Witam Jestem tu nowa.Leczę sie na depresję nerwicową od kilku lat, pracuję
ale już nie wytrzymuję. Chodze nieraz na zwolnienia,ale w tej chwili mysle
żeby może sie zwolnic, bo już nie wytrzymuje nie moge sie skupić na błachych
sprawach,wszystko mnie denerwuje. Czy ktoś wie czy na tą przypadłość mozna
iść na rentę?może to śmieszne , ale nie daję rady ciągle ryczę. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • com_sui Re: ????????? 19.06.07, 12:55
      Ile masz lat? Renta to ostateczność. Lubisz ludzi, z którymi pracujesz? Może wystarczy zmiana pracy na bardziej Tobie odpowiadającą? Rozmawiasz z terapeutą?
      Trzymaj się ciepło. Znam płacz bez powodu. Z powodu też :)
      • lusi65 Re: ????????? 19.06.07, 14:28
        Pracuje w chorej administracji już 22 lata (sam babiniec).A leczę sie w tej
        chwili u lekarza-psychiatry i biore Cilit 2 tabl 20mg do tego afoban doraźnie.
        wcześniej miałam inna lekarkę ale niestety musiałam zmienić bo wyjechała.Może
        faktycznie powinnam zmienić pracę,bo koleżanki mnie nieraz wykańczaja tym
        plotkarstwem itp,ale gdzie tu pójść jak sie mieszka w małej mieścinie.
        Dziekuje za porady, jak to dobrze z kimś porozmawiać aż lżej na duszy.Pozdrawiam
    • me_lisaa Re: ????????? 19.06.07, 13:05
      Witaj,
      renta (choć nie wiem czy ta przypadłość Cię do niej kwalifikuje) to zamknięcie
      w domu z własnymi myślami i lękami. A to może tylko pogorszyć sprawę, moim
      zdaniem.
      Naprawdę leczysz się kilka lat bez żadnego skutku? Może jesteś niewłaściwie
      leczona? Kurcze, aż się odechciewa iść do lekarza, wydawania pieniędzy i
      marnowania czasu jak ciągle ktoś pisze, że leczy się i żadnych efektów nie
      widać :(
    • gosiorek11 Re: ????????? 19.06.07, 13:28
      wszystko zalezy ile masz lat pracy musi chyba byc co najmniej 5 a choroba jak
      najbardziej kwalifikuje zreszta mozesz wejsc na strone o rentach i wszystkiego
      sie dowiesz
      • nielegalne_przesluchanie Re: ????????? 19.06.07, 13:31
        idac na rente organizujesz sobie mozliwosc niepracowania a w dalszej przyszlosci opinie lenia, brak stazu zawodowego, mniejsze zasilki, i z powodu nieciekawych jednak nawykow pogarszajace sie inwalidztwo.
        • ollaboga77 Re: ????????? 19.06.07, 14:00
          o rany co za porada!

a czy w Polsce wogole sa szanse na dobrą prace ?

jesli ktoś nie daje rady a od dawien dawna sie leczy to powinien o tym własnie
          pomyśleć! no ale to trzeba by zadzownić do Zusu ! albo sprawdizć w necie !
    • mskaiq Re: ????????? 19.06.07, 14:49
      Kiedy chodzisz do pracy masz motywacje aby wstac aby dzialac. Kiedy pozbedziesz
      sie pracy Twoja depresja i nerwica stanie sie silniejsza, bedziesz miala wiele
      czasu, a to oznacza wiele zlych mysli, wiele spania. Wtedy mozesz calkowicie
      kontrole nad Soba.
      Napisz lepiej dlaczego nie mozesz wytrzymac, jakie sa Twoje problemy.
      Serdeczne pozdrowienia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka