dorcia1974 20.06.07, 22:00 czy ktoś brał te leki? jakie mieliście skutki uboczne? wiem ze po tym drugim bardzo się tyje.A po jakim czasie czuc poprawę? Dzięki z góry za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aurelia_aurita Re: depakine i esprital 20.06.07, 22:14 ooops.. po tym pierwszym też dużo osób tyje. (ale ja nic nie wiem, ja tam nigdy nie dam sobie tej tfu! tfu! depakiny wcisnąć) jak chcesz się dowiedzieć czegos konkretnego o depakine to wejdź na forum chad: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=15184 Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia1974 Re: depakine i esprital 20.06.07, 22:29 czemu depakiny nie? powiedz. Teraz az się boję i odwlekam połykanie, przełoże to na piątek chyba... Dzięki za link ;) Odpowiedz Link Zgłoś
awanturka Re: depakine i esprital 20.06.07, 22:42 Takie wypytywanie się o skutki uboczne innych osób pozbawione jest sensu. Każdy organizm reaguje inaczej. Ja na przykład tyłam po leku, po którym większość chudnie. Dobrze toleruję lit, depekiny nie mogłam zażywać ze względu na przemożną senność. Ale znam osoby, które właśnie litu nie tolerują (obrzęki, drżenia rąk, częstomocz) a depakine tolerują znakomicie i nie zamieniłyby jej na jakikolwiek inny stabilizator. Jak sama widzisz, nic tu nie można przewidzieć. Trzeba zaufać lekarzowi i spróbować. NO i nie odstawiać leku po kilku dniach - do każdego leku organizm się musi przyzwyczaić. awanturka Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia1974 Re: depakine i esprital 20.06.07, 22:45 dzięki :) zaczynam od piątku! bo ten rok szkolny wraz z córką jakos trzeba zakonczyc niesennie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_aurita Re: depakine i esprital 21.06.07, 01:34 to fakt, że każdy inaczej reaguje na leki. może akurat w Twoim przypadku depakine to będzie strzał w 10. (ale senność w pierwszych dniach brania stabilizatora jest raczej nieunikniona). Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia1974 Re: depakine i esprital 24.06.07, 14:11 Od piątku biorę te dwa leki,wczorajszy dzień przeleżałam w łózku,czułam jakby mi ktos do rąk i nóg przywiązał 10kg cieżarki,poza tym ta straszliwa sennnosc...A dzis? tryskam energią! :) sama w to nie mogę uwierzyc ze tak szybko mozna przejść na inne leki. Tylko w nocy budzę się kilkakrotnie nie wiem po co ;) ale moze z czasem i to się unormuje? buziaczki dla wszystkich! :* Odpowiedz Link Zgłoś
nielegalne_przesluchanie Re: depakine i esprital 24.06.07, 14:17 tak,..kiedy nie mozna legalnie,..trzeba nielegalnie, po niektorych lekach wraca humorek, a nawet naped i inteligencja, pamiec i sprawnosc fizyczna, ....tylko, kiedy sa zle trafione leki,(((((, wtedy moga nawet u zdrowej osoby cos zepsuc w mozgu...i wtedy trzeba do konca zycia prosic sie o antydepresanty i inne odtrutki,ktore teoretycznie odwracaja dzialanie goowna Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_aurita Re: depakine i esprital 24.06.07, 15:12 pisz, pisz, dorcia. może od-demonizujesz mi depakine. (bo ostatnio pani dr. chciała mi wcisnąć ten lek, ale ja się broniłam rękami i nogami :) Odpowiedz Link Zgłoś
nielegalne_przesluchanie Re: depakine i esprital 24.06.07, 15:33 a kiedy nie wchodzilo w tabletkach,..to przysylali w eterze, albo wzelu samoulatniajacym,.......takie depakine jesli jego sila pzewyzsza ubytek masy spowodowany neuroleptykiem, moze niezle jej dodawac, zreszta to usuwanie zbednej masy neuroleptykiem jest dosc osobliwe Tisercin w wiekrzej dawce ulatwia zasypianie w taki sposob, ze oczy sie zamykaja i slaniasz sie caly nastepny dzien, w identyczny sposob jakbys cala noc nie spal, - a wiec gdzie te dzialanie nasenne ?? depakina w eterze na takim ubyku masy,iedy miesnie znikaja, mimo ze wielokrotnie slabsza od neuroleptyku ,to niezle daje ciezaru Odpowiedz Link Zgłoś
nielegalne_przesluchanie Re: depakine i esprital 24.06.07, 15:35 acha ,..dobre, raz gotowa,...a raz nie...oczywiscie, ..............a do czego te depakine niby nalezy wcisnac ?? Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia1974 Re: depakine i esprital 24.06.07, 20:36 nielegalne_przesluchanie napisał ..............a do czego te depakine niby nalezy wcisnac ?? do buzi i popić sporą iloscią płynu...obojętnie jakiego Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_aurita Re: depakine i esprital 24.06.07, 20:48 dorcia, jaką dawkę bierzesz? Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia1974 Re: depakine i esprital 24.06.07, 21:22 rano 300mg wieczorem 500 aurelia! ten lek jest fantastyczny :))) powiedz mi czy to mozliwe zebym po jednym dniu poczuła taką poprawę? Jest ChADowo :o) Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_aurita Re: depakine i esprital 24.06.07, 21:25 hmm... może to nie od depakiny - tylko złapałaś jakąś f a z ę? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia1974 Re: depakine i esprital 24.06.07, 21:30 nie wiem... wiem tylko ze jest ok zobaczymy jutro...pojutrze... Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia1974 Re: depakine i esprital 25.06.07, 12:23 Dziś tez jest ok :) tylko te zarwane noce...wybudzam się conajmniej 2 razy i muszę wziąść tabl, moze unormuje sie jak zacznę brac cały esprital? hmm Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_aurita Re: depakine i esprital 25.06.07, 15:37 cieszę się, że jest ok :) no i weź poprawkę na to, że dopiero zaczynasz leczenie tymi lekami, i że przez tydzień - dwa tyg. możesz się czuć DZIWNIE... nie analizuj tych stanów, one w końcu miną, jak już wejdziesz na pełne dawki i Twój organizm przyzwyczai się do tych leków. Odpowiedz Link Zgłoś
sneeper_1 Re: depakine i esprital 25.06.07, 15:43 czy depakina jest prawdziwa, czy to falsyfikat w eterze za sprayu, kiedys prezydentowi USA pozwolono porozmawiac na gadu gadu z chatbotem, i nie poznal,ze rozmawial z programem komputerowym, Odpowiedz Link Zgłoś
sneeper_1 Re: depakine i esprital..tfu tfu 25.06.07, 15:49 to nie jest tylko twoj problem moze trzeba dorzucic estrogen. Traktowanie wlasnego dziecka na sposob "ratunkuu! OBCY w brzuchu !" to moze nie zbvoczenie, ale moze wlasnie zmniejszona ilosc wlasciwych chormonow, to ma potem szerokie konsekwencje spoleczne, a zaczelo sie o ile pamietam od antykoncepcji Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_aurita Re: depakine i esprital..tfu tfu 25.06.07, 16:10 sneeper, czy ty masz jakąś obsesję? zazdrość o macicę, czy coś w tę deseń? Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia1974 Re: depakine i esprital 25.06.07, 16:15 aurelia_aurita napisała: > cieszę się, że jest ok :) > no i weź poprawkę na to, że dopiero zaczynasz leczenie tymi lekami, i że przez > tydzień - dwa tyg. możesz się czuć DZIWNIE... nie analizuj tych stanów, one w > końcu miną, jak już wejdziesz na pełne dawki i Twój organizm przyzwyczai się do > tych leków. Boję sie ze jesli wejde na pełne dawki i mój organizm przyzwyczai się to bedzie gorzej niz jest teraz, niech juz zostanie tak jak jest :))) tylko sen niech sie poprawi :D Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_aurita Re: depakine i esprital 25.06.07, 16:17 takie rzeczy to tylko w erze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia1974 Re: depakine i esprital 26.06.07, 11:04 Dziś pierwsza przespana CAŁA noc :)))) żadnych skutków ubocznych nie czuję po depakine...no może wiekszy apetyt :( zapycham się marchewkami Odpowiedz Link Zgłoś
sneeper_1 Re: depakine i esprital 26.06.07, 11:17 nie przesadzajcie z tymi feministkami i nie wychylajcie sie calkiem dobry odwet za pogotowie to - zamach w Carajewie,panienki -- No Eddie ..! No!.. its a shameless ! Bottom - Gas Odpowiedz Link Zgłoś
sneeper_1 Re: depakine i esprital 26.06.07, 11:21 tajna agentka,czy jak..? ..."usune ci tego kaszaka, ale co fryzjerka na to powie ? wiecej jej nie obrazam,jesli mnie nie zastrzeli za tchorzostwo, nigdy nic nie wiadomo Odpowiedz Link Zgłoś
sneeper_1 Re: o ja cie p....rzebadam 26.06.07, 11:47 mi too -- No Eddie ..! No!.. its a shameless ! Bottom - Gas Odpowiedz Link Zgłoś