anitgo 05.09.07, 08:41 czy ktos z Was mial juz napad bezsennosci ,ktory trwal 5 dni albo krocej,bo podejrzewam ,ze ja to rekord pobilam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mskaiq Re: bezsennosc 05.09.07, 12:36 Sprobuj zasypiac nie myslac negatywnie. Negatywne myslenie, albo strach ze nie zasniesz wywoluja niepokoj ktory nie daje spac. Sprobuj zasnac myslac o czyms radosnym. Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
kaana1 Re: bezsennosc 05.09.07, 18:11 3-4 godziny dziennie przez 3-4 lata. A w ogóle jest taka metoda "leczenia" depresji czy bezsenności, że nie śpi się przez całą noc, ewentualnie dwie i następnej nocy śpi się już bardzo dobrze (ale niestety tylko następnej). Ja próbowałam nawet i tego. I faktycznie jeśli nie spałam dokładnie całą dobę to potem jedną nastepną noc spałam dobrze. Ale zauważyłam, że to nie działa jeśli na przykład leżałam w łóżku i miałam zamknięte oczy. Jak dla mnie najlepiej to wychodziło, gdy całą noc i następny dzień siedziałam w pozycji siedzącej lub półleżącej np w fotelu. Jeśli nie możesz spać przez tak długi okres czasu to wstań z łóżka i posiedź gdzieś nawet przez kilka godzin i nie zamykaj oczu! Odpowiedz Link Zgłoś
sneeper_1 Re: bezsennosc 05.09.07, 18:45 łykając niektóre uspokajacze spisz potem jeszcze cały natepny dzień,ale problem w tym że kolejna tabletka jest do połknięcia już rano ,jestes ospały przemęczony i przeciążony,usypiasz na stojąco,- efekt jest taki,że jesteś nieprzytomny jakbys tydzień nie spał no to gdzie ten bardzo silny efekt nasenny ?? Odpowiedz Link Zgłoś
sneeper_1 Re: bezsennosc 05.09.07, 18:47 zabawa dopiero się rozkręca - właśnie wchodzi w użycie cała seria leków w wersji o spowolnionym uwalnianiu.Takiej tabletki nie wolno dzielic na części, bo tam w środku jest jakoś dziwnie rozłożona rozpuszczalność tej substancji. Dzieńdobrywieczór. Odpowiedz Link Zgłoś
sneeper_1 Re: bezsennosc 05.09.07, 21:51 na takich lekach pare razy mało co nie weszedłem pod samochód na przejściu, a kupic jedzenie iść musiałem, zresztą celowo tak skomponowała miejsca zamieszkania,żeby przejście ode mnie do niej było tylko przez ruchliwą dwupasmówkę wcześniej czy póżniej ją przyłapie na czymś konkretniejszym i odpowie za usiłowanie zabójstwa Odpowiedz Link Zgłoś
anitgo Re: bezsennosc 06.09.07, 10:28 kaana1 napisała: > 3-4 godziny dziennie przez 3-4 lata. > A w ogóle jest taka metoda "leczenia" depresji czy bezsenności, że > nie śpi się przez całą noc, ewentualnie dwie i następnej nocy śpi > się już bardzo dobrze (ale niestety tylko następnej). Ja próbowałam > nawet i tego. I faktycznie jeśli nie spałam dokładnie całą dobę to > potem jedną nastepną noc spałam dobrze. Ale zauważyłam, że to nie > działa jeśli na przykład leżałam w łóżku i miałam zamknięte oczy. > Jak dla mnie najlepiej to wychodziło, gdy całą noc i następny dzień > siedziałam w pozycji siedzącej lub półleżącej np w fotelu. > Jeśli nie możesz spać przez tak długi okres czasu to wstań z łóżka i > posiedź gdzieś nawet przez kilka godzin i nie zamykaj oczu! kochani chyba nie rozumiecie ja nie spie i chodze bez przerwy ,bo lek jaki mam nie pozwala mi nawet usiasc,moge wtedy dostawac wszystko co mozliwe na sen i to nie dziala!!nie jestem w stanie czytac ,mysle nic ,wymioty ,biegunka do tego,po ostatnim napadzie schudlam w 5 dni 8 kilo,w szpitalu dali mi narkoze i leki na sen ,ktore powinny 12 godzin dzialac ,a ja po pol godziny juz bylam na nogach.Jak mnie to znowu zlapie to nie przezyje Odpowiedz Link Zgłoś
kaana1 Re: bezsennosc 06.09.07, 14:07 Jak to po leku to inna historia. To najlepiej idź do lekarza, który ten lek przepisał, Bo co innego można tu zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: bezsennosc 06.09.07, 14:13 narkoza nie zadzialała? no Ty chyba coś tu przesadzasz trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka24 Re: bezsennosc 06.09.07, 11:29 moj trwal o wiele dluzej nic nie pomagalo az w koncu poszlam do lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
koalaa8 Re: bezsennosc 06.09.07, 14:27 Kiedys tez mialam taki problem ze nie spalam cala noc a nad ranem zasypialam i spalam do poludnia, napewno leki by mi tego nie wyregulowaly, sama musialam zaczac kontrolowac siebie. Klade sie 23 wstaje 6 rano i ani minuty dluzej, taka jest zasada. Trudno jesli w ciagu dnia chce mi sie spac, tlumaczylam sobie ze musze wytrzymac do wieczora i bez problemu zasypiam. Dodam ze lepiej usnac myslac pozytywnie, negatywnosc dekoncentruje. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sneeper_1 Re: bezsennosc 06.09.07, 16:18 środki uspokajające stosowane dzisiaj są tak silne, że z powodu siły działania nikt nie chce ich łykać ,..więc są mało skuteczne, w sumie nie chce przytaczać gdzie to czytałem, ale gdzies doszło do krwawego morderstawa, a następnie samobójstwa, zabójce cały czas usiłowano ubezwłasnowolnic, gdyż bywał agresywny, "jak na ironię do zabójstwa całej rodziny doszło w momencie kiedy ten człowiek przeczytał odebrany własnie z poczty dokument o swoim ubezwłasnowolnieniu i wpadł z tego powodu w furię" nc. Odpowiedz Link Zgłoś
sneeper_1 Re: bezsennosc 06.09.07, 18:06 bezsennośc zapewne wynika osobliwej nieskuteczności leków neuroleptycznych które ułatwiają zasypianie i sen w cały następny dzień.Najgorsze jest,że sen nie jest przyjemny i nie przynosi odpoczynku.Przypomina raczej skutek uderzenia ciężkim narzędziem. Zaleciłbym uspokajający antydepresant,np. amitriptylinę. Jeszcze nie słyszałem,zeby ktoś nie był senny po tym leku ale to nie jest neuroleptyk - to klasyczny antydepresant. A sen jest "smaczny" i daje odpoczynek i ulgę -- skuba jest dupa wołowa Odpowiedz Link Zgłoś
tlenoterapia Re: bezsennosc 08.09.07, 18:06 to straszne ze Cie tak chwyciło. I co? w koncu samo mineło? musisz miec na wrazie co jakies silne usypiacze. Odpowiedz Link Zgłoś
sneeper_1 Re: bezsennosc 09.09.07, 14:05 kreowanie kupna mieszkania w takim miejscu,czasu odwiedzin przypadającego na wieczorne godziny,kiedy widoczność jest słabsza a kierowcy nie przestrzegają ograniczenia prędkości,..piękny syjonistyczny sposób wykonania egzekucji,..w takim czasie zwykle jestem najbardziej przymroczony lekami, Odpowiedz Link Zgłoś
sneeper_1 Re: bezsennosc 09.09.07, 14:07 trudno byłoby wymyslić takiemu głupkowi jak ja tak przemyslne metody -mierzone cyrklem i kątownikiem Odpowiedz Link Zgłoś