Dodaj do ulubionych

odstawienie leków

08.01.08, 14:40
Odstawiłem leki i 1 raz w życiu od 3 lat-prawie 4 nie amm objawów odstawiennych ani nerwicowych-ktoś może mi piowiedzieć o co biega? czyżbym wyleczył na trwałe te objawy psychosomatyczne? mało tego bez leków mam lepszą koncentrację i się śmieję-wszystko mnie cieszy-o co biega?? i czemu nie mam bóli i zawrotów głowy niedajacych żyć? hmm jak to możliwe? Dziwne... ale nie muszę już brać leków^^mało tego chudnę - wszystko ze mnie schodzi pięknie:)
Obserwuj wątek
    • oskar53 Re: odstawienie leków 08.01.08, 16:22
      Coś podobnego wywinąłem całkiem niedawno. Przez pierwsze 2 czy 3 dni
      też mówiłem sobie "no proszę, leków nie biorę i dobrze się czuję". A
      potem nagle tak dostałem po dupie, że do teraz jeszcze się podnoszę
      z tamtego kryzysu. Samowolne odstawianie leków to debilny pomysł...
    • ograne Re: odstawienie leków 08.01.08, 16:35
      australijski pogromca aligatorow mowil w programie przyrodniczym, ze prymitywny
      mozg aligatora generuje 6 zachowań.

• o-solitude Re: odstawienie leków 08.01.08, 17:01
      przewiduję, że najpóźniej za miesiąc znów wrócisz do leków. i ogłosisz na forum,
      że nowy lek jest dla ciebie taaaaaki cudowny
      • suchyxxx2 Re: odstawienie leków 08.01.08, 18:54
        hmm ale odstawiłem na wyraźne polecenie lekarki-4 dni brałem połówkę zamiast całej tabletki i od 6 dni nie biorę nic i nic mi nie ejst-co ciekawe sama lekarka kazała odstawić szybko-powiedziała że nie widzi potrzeby odstawiania tygodniami-ja spanikowałem ale jej zaufałem i proszę bardzo-miała rację-hmm lexapro wyleczył mnie z objawów psychosomatycznych trwale-już nic mi nie jest:) czuję się 1000 razy lepiej i 1 raz udało mi się odstawić lek normalnie bez problemów.nie wiem czy mam się cieszyć czy nie-ale już nie musze nic brać-bez leku czuję się dobrze poprostu i stabilniej:)
        • o-solitude Re: odstawienie leków 08.01.08, 19:09
          no dobra. to gratuluję. i trzymam kciuki, żeby dalej było dobrze :)
          • suchyxxx2 Re: odstawienie leków 08.01.08, 19:26
            oby-ale będzie dobrze bo zawsze jak odstawialem lek byłem trupem juz po 2 dniach a teraz nic mi nie dolega-nie wiem ale jakby byl to prozac-nie dziwilbym sie bo ma okres poltrwania dluugi i moze dzialac nawet do 3 tygodni od odstawienia ale to lexapro - ktory okres poltrwania ma krotki bardzo-cos jak seroxat-minimalnie dluższy.
            jak zmniejszylem lexapro do 1/2 tabletki z calej-to przez te 4 dni brania polowki bolala mnie glowa-mialem klasyczne objawy odstawienne a jak zmniejszylem do 0 czyli odstawilem to od 6 dni nic kompletnie mi nie ejst-no poza lekkimi objawikami typu zimnymi rekoma i palcami stop-ale to wszystko:) dziwne... może hmm wreszcie wyzdrowialem jezeli chodzi o objawy psychofizyczne? oby-mysle ze tak-dzieki za pozdrowienia:)
            • zoltanek Re: odstawienie leków 09.01.08, 19:04
              >wszystko:) dziwne... może hmm wreszcie wyzdrowialem jezeli chodzi
              >o objawy psychofizyczne?

a jakie są jeszcze objawy?

• suchyxxx2 Re: odstawienie leków 09.01.08, 19:16
                Zoltanek masz maila:)
                • brusiatko0 Re: odstawienie leków 10.01.08, 21:27
                  suchyxxx2 jak odstawiałeś efektin to jakie miałeś objawy??
                  • suchyxxx2 Re: odstawienie leków 10.01.08, 22:23
                    jak odstawiałem efectin to miałem tragiczne objawy-prawie nie zszedłem-ten lek się ciężko odstawia a z lexapro zszedłem normalnie 2 dni połówka a potem odstawiłem nagle i nic się nie dzieje...czyżby lexapro był kolejnym lekiem po prozacu który łatwo się odstawia? a okres półtrwania ma do 30 h-dziwne
                    • brusiatko0 Re: odstawienie leków 11.01.08, 17:56
                      rzeczywiście jeszcze nigdy nie czułam się tak paskudnie, jest dzień 4 , nadal
                      kreci mi się w głowie, może odrobinkę mniej, mam mdłości, jakbym zrobiła większy
                      wysiłek to rzygam, wczoraj czyściło mnie na maxa, zgubiłam 3 kilo, mam nadzieję
                      , że jutro już bedzie blizej normalności,
                      • suchyxxx2 Re: odstawienie leków 11.01.08, 17:58
                        mnie wyczyściło,leciutko bolała głowa ale to wszystko-już przechodzi:)) widać lexapro latwo się odstawia
                        • brusiatko0 Re: odstawienie leków 12.01.08, 23:56
                          widać efektin nie
                          dzis dzień 5 , koszmar, zawroty głowy , nudności, a mój mąż miał imieniny i
                          musiałam 2 placki, coś na kolacię i posprzątać, a najgorzej było jak mi sie
                          przypomniało , że czegoś nie kupiułam i buch do sklepy, a tu masz wrażenie , że
                          od tych zwrotów padniesz
                          1 piwko piłam 2,5 godz. to już coś nie teges, ja na mnie
                          potem kolacja o 20 i sraka 5 razy i nudności, drugi przez 1 godz, aby zaprzestać
                          myślenia, że się źle czuję, dopiero 3 weszło, 4 tak normalka , ale godzina do
                          spania , więc czekam, kiedy wreszcie te objawy przejdą
                          seroxat jak odstawiałam było cacuś, cital też, seronil bez zrzutu, zoloft oki, a
                          tu taki koszmar
                          nie życzę nawet wrogowi, tego nawet alkoholem nie zapijesz męczysz się jak przy
                          grypie 7 dni, potem nie wiem co będzie, we wtorek idę do lekarza
                          i...........zobaczymy
    • anatemka Re: odstawienie leków 13.01.08, 10:48
      prochy Ci mózg wyżarły;) Toż to nie pierwszy raz kiedy odstawiając
      leki czujesz się świetnie! Wiesz, dziwna ta Twoja psychiatra. Znając
      Twoja przeszłość farmakologiczną tak ci leki szybko odstawia. Albo
      niedouczona, albo uważa że nigdy Ci nie były potrzebne.
      • anatemka Re: odstawienie leków 13.01.08, 10:50
        A mówiłeś jej o próbie samobójczej kilka dni temu przeprowadzanej?
        Czy kilkanaście, nie pamietam, bo watki pousuwali. Po próbie to sie
        pacjenta do psychiatryka zamyka a nie leki odstawia.
        • demole Re: Efekt motyla 13.01.08, 11:32
          zapoznaj sie z pogladami Edmunda Huserla,z fenomenologia wewnetrznego poczucia
          czasu.Leki neuroleptyczne zamieniaja os czasu z osia przestrzeni powodujac
          bezruch.Sila dzialania odwrotnie do efektu dopaminy nie powoduje ostrych natezen
          bolu ale sa rozlozone "w czasie",ich cecha jest w przeciwienstwie do magii
          przyjemnosci,bolu lub zdolnosci do ruchu -ze sa one niepokonalne przez
          czlowieka,podobnie jak niemozliwe jest wybudzenie sie sama sila woli z narkozy w
          czasie operacji.

Problem w tym ze ta sila rozklada sie na otoczenie ktorego
          tkanaka,spolecvzenstwo usiluje wyrugowac podobnie jak organiza komorke rakowa,
          chorych leczonych zbyt schematycznie i sztywno,albo z przedawekowanymi i to
          bardzo powaznie lekami jest kilka milionow,co zrobia normalni ludzie gdy
          stwierdza ze os czasu na swiecie obraca sie az do kata jaki zajmowala przestrzen ?
      • o-solitude Re: odstawienie leków 13.01.08, 12:36
        myślę, że nieskuteczność leczenia Suchego to NIE wina jego lekarzy - a raczej
        tego, jak suchy się przed nimi prezentuje. nie sądzę, żeby komukolwiek opowiadał
        o tym, że co kilka(naście) dni grozi samobójstwem, od czasu do czasu dokonuje
        spektakularnych "prób", nęka ludzi z forum i robi wszystko, żeby zwrócono na
        niego uwagę. nie, Suchy powie tylko, że było mu bardzo źle, że aż próbował się
        zabić. nie powie natomiast, ile było tych prób i jakie pobudki tak naprawdę nim
        kierowały (bo tego chyba sam nie jest świadomy). kolega S. ma bardzo wybiórczą
        pamięć. a żaden lekarz nie jest jasnowidzem.
        poza tym: to co Suchy opisuje na forum o swoim leczeniu, też może być tylko
        CZĘŚCIĄ prawdy. przykład: tu pisze, że odstawia leki, a w wątku obok pisze, że
        dostał od lekarki aurorix. rozszczepienie jakieś?
        • demole Re: odstawienie leków 13.01.08, 12:41
          na chwile bedziesz to widziec jesli ogladalas wczoraj noca tv kultura:

drapane na scianach napisy : "prosze nie drapac po scianach "
      • brusiatko0 Re: odstawienie leków 13.01.08, 14:13
        anatemka ty mnie chyba z kimś mylisz, po pierwsze przez przypadek odstawiłam
        efektin, pierwszy raz od razu, dla mnie szok , że te skutki uboczne są tak wielkie
        po drugi radziłam się suchego, jakbyś czytała dokładnie to byś wiedziała
        po trzecie nigdy nie miałam próby samobójczej,
        po cdzwarte jak chcesz komuś odpisać to czytaj dokładniej
        RODZICE NIE CZYTALI CI 20 MINUT DZIENNI-bidulka tak niedouczona, a wszędzie by
        chciała zaistnieć
        aha jakoś nie mam ochoty na twoje bzdurne odpisy wiec sobie je daruj
        • o-solitude Re: odstawienie leków 13.01.08, 14:31
          a nie widzisz, że anatemka odpisała suchemu, a nie Tobie?
          • brusiatko0 Re: odstawienie leków 13.01.08, 17:41
            potem się kapłam, mam dziś zły dzień, opie..m kogo się da ,jutro bedzie lepiej
            • o-solitude Re: odstawienie leków 13.01.08, 17:54
              często tak jest przy odstawianiu leków. ja przy odst. efectinu miałam ponad
              tydzień paskudnej depresji. jedyny sposób to: przeczekać. organizm się musi
              przyzwyczaić do nowego funkcjonowania. niedługo będzie lepiej!
              • brusiatko0 Re: odstawienie leków 14.01.08, 11:58
                dzięki, przynajmniej wiem , że mi nie odbija, dzis jest tydzień, już mi lepiej,
                ale jak ktoś się nawinie to i tak z grubej rury, może to lepiej , że wywalę coś
                co mi leży, postaram sie nie na forum

a tak sobie właśnie kombinuję, że suchy, czekolada, soulite i demole to jakiś
                klan od jednego lekarza, z tej samej miejscowości czy co, piszecie miedzy sobą
                jak byście się znali dłuuuuuuuuuuuuugo i takie tam
                • anatemka Re: odstawienie leków 15.01.08, 08:47
                  a przepraszam to gdzie?! a rodzice faktycznie mało mi czytali. Sama
                  musiałam to robic.
                  • demole Re: odstawienie leków 17.01.08, 03:16
                    to ze rodzice nie czytali mi 20 minut dzien, to prawda,i jeszcze paru innych
                    potrzebnych rzeczy tez nie zrobili,jesli sie tak stalo to trudno....no chyba nie
                    zaniechali tego specjalnie

teraz jestem nieoswiecony w niektorych rzeczach,
                    ale moge byc oswiecony w innych,
                    nie podoba ci sie to co pisze o czasie i przestrzeni ?

--
                    wydrapane na scianie:"prosze nie drapac po scianach"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka