0lunia 16.02.08, 17:58 Czy biorąć fluoksetynę i Sulpiryd mogę od czasu do czasu pozwolić sobie na alkohol? Co się może stać? Jak brałam sam sulpiryd i się napiłam to nic się nie działo... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kowalu_do_dziela Re: Fluoksetyna a alkohol 16.02.08, 17:59 > Jak brałam sam sulpiryd i się napiłam to nic się nie działo... a co ma sie dziac? poczekaj 9 miesiecy Odpowiedz Link Zgłoś
0lunia Re: Fluoksetyna a alkohol 16.02.08, 19:25 Ale poważnie. Naprawdę coś może mi się dziać po jakimś czasie? Absolutnie nie wolno łączyć? Odpowiedz Link Zgłoś
tlustaklucha Re: Fluoksetyna a alkohol 17.02.08, 19:01 Można łączyć, choć umiar nie zawadzi. Ja po wszystkich psychotropach się szybciej upijam i bywam troche może agresywna, ale ja mam bpd, więc to może od tego. Piję piwo i wino. Wódki niemogę, bo zaraz musze do kibla. Odpowiedz Link Zgłoś
tito_dlaczego_nie_grzmisz Re: Fluoksetyna a alkohol 17.02.08, 19:23 >ale ja mam bpd jak sie objawia twoje bdp i jakie leki ci na to przepisali Odpowiedz Link Zgłoś
tlustaklucha Re: Fluoksetyna a alkohol 17.02.08, 21:26 Nie ma "na to" leków oprócz stabilizatorów nastroju. Biorę przeciwdepresanty, bo zmniejszają lęk i mogę spać po nich. Objawów jest tysiące, nie będę tu wypisywać wszystkich. Ogóleni totalna dezorganizacja życia, brak tożsamości, popadanie w skrajności emocjonalne, kłopoty z agersją, nienawiść i strach jako dominujące uczucia, lęk separacyjny, dysocjacje, uzależnienia, blizny itp. A dlaczego pytasz? Odpowiedz Link Zgłoś
tlustaklucha Re: Fluoksetyna a alkohol 17.02.08, 21:27 Terapia bardzo pomaga, ale dopiero po paru latach chodzenia i z bardzo cierpliwym terapeutą. Odpowiedz Link Zgłoś