30.03.08, 22:18
tak się mało wie o tej chorobie-może pogadają wszyscy i coś podpowiedzą lub
opowiedzą?:) ja dodam tylko ze chady są strasznie różne i zmienne-nie musza to
być wcale wielomiesięczne depresje i manie ale zmiany nastrojów nawet w ciągu
1 dnia i łączenie się ich-najgorsza postać chyba
Obserwuj wątek
    • suchyxxx2 Re: chad 30.03.08, 22:45
      chadchadchadchadchadchadchadchadchadchadchadchadchadchadchadchadchadchadchadchadchadchadchadchadchadchadchadchadchadchadchadchadchadchadchadchadchadchadchadchadchadchad
      przepraszam musiałem się wyżyć...:(
      • suchyxxx2 Re: chad 30.03.08, 22:49
        pie..... choroba odejdź już mam cię dosyć...... boli mnie już łeb od tego
        wirowania wszystkich nastrojów a ty nadal mnie męczysz o chadzie
        • suchyxxx2 Re: chad 30.03.08, 22:50
          chadzie tyż nieszczęście me................spadówa........ nie mam sił idę spać
          a jutro rano cię już nie będzie:) tak cie załatwię sku.......nie
    • aurelia_aurita Re: chad 30.03.08, 23:26
      myślę że za bardzo się przywiązujesz do nazw. trochę tak jakby nazwa "wywołała"
      w Tobie te zmiany nastroju.
      ale dziwi mnie bardzo, że lekarka przy diagnozie chad nie daje Ci stabilizatora
      i trzyma Cię na SAMYM antydepresancie. antydepresanty przecież jeszcze bardziej
      człowieka rozchwiewają, a niekiedy właśnie POWODUJĄ stany mieszane i
      ultra-ultra-rapid cycling...
      nie wiem... myślę że OBOWIąZKIEM lekarza jest dokładne informowanie pacjenta o
      jego stanie i o tym, jakie potencjalnie korzyści może odnieść z przyjmowania leków.
      [tu był jeszcze kawałek tekstu, ale po namyśle ocenzurowałam]
    • cassandra Re: chad 31.03.08, 08:55
      > tak się mało wie o tej chorobie-

choroba stara jak swiat
      jak sie malo wie, to sie czyta i sie wie wiecej
      a forum chad sie nie podoba?
      • suchyxxx2 Re: chad 31.03.08, 12:39
        gorzej że mam nietypowy chad czyli taki w którym czasami jest ok a czasami z
        rana mania a w nocy depresja z manią a czasami w ciągu dnia stany tak mieszane
        że aż się żyć odechciewa.teraz mam hipermanię i biegam,latam-w godzinę zrobiłem
        wszystko w domu a wiem że w nocy będę bezsenny,rozdrażniony i z mega
        depresją...przejdzie za ileś dni/tygodni ale kurczę męczy mnie to jak nie wiem:/
        • suchyxxx2 Re: chad 31.03.08, 12:41
          czas będzie iśc do lekarki i chyba poprosić do tego lexapro jakąś małą dawkę
          tegretolu lub cóś bo depakina ble a lamo z antydepresantem=mania.coś z tym muszę
          zrobić
          • suchyxxx2 Re: chad 31.03.08, 12:43
            tylko jak znowu narysuje mi ręką w powietrzu szlaczek i się będzie radować to
            albo wybuchnę śmiechem albo się popłaczę albo będę się śmiał i ronił łzy naraz:)
            • suchyxxx2 Re: chad 31.03.08, 13:33
              dzisiaj impreza w pubie to będę szalał na maxa-3 piwa i będę z manią skakał na
              stole:)))
        • aurelia_aurita Re: chad 31.03.08, 18:43
          to nieprawda, że lamo + antydepresant = mania.
          znam kilka osób z klasyczną dwubiegunówką (czyli z silnymi maniami), które od
          miesięcy, a nawet lat biorą lamo z antydepresantem i świetnie się u nich sprawdza.
          no ale wiadomo, nie każdy ma lekarza, który ufa nowym lekom. najłatwiej
          przepisywać to, co znane od kilkudziesięciu (albo i kilkuset..) lat.
          • demole Re: chad 31.03.08, 18:50
            mysle ze caly ciezar strat miesci sie nie w okresie kiedy pacjent jest agresywny
            i laduje w szpitalu,bo to jest zrozumiale.
            caly ciezar jest w tych terapiach kiedy nie bylo zadnego pobudzenia ani agresji
            ani objawow wytworczych a stosowane byly silne uspokajacze,bez powodu w sumie,
            typu tisercin,clopixol,fenactil,stelazine,
            co ciekawe na kartach informacyjnych przeczytasz :

zastosowano leki j.w.
            rozpoznanie -zespol apatyczno depresyjny [!?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka