barbarella8 24.09.03, 21:52 Dzieci usamodzielniły sie, mąż odszedł na zawsze, jedynie depresja i cierpienie mnie nie opuszcza. Nie mogę tak dłużej żyć. Terapie, leki, terapie, leki i co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
samanta5 Re: Samotność 53-latki 25.09.03, 18:59 barbarella8 napisała: > Dzieci usamodzielniły sie, mąż odszedł na zawsze, jedynie depresja i > cierpienie mnie nie opuszcza. Nie mogę tak dłużej żyć. Terapie, leki, > terapie, leki i co dalej? Możesz spróbowac znależć sobie jakieś zainteresowanie lub grono ludzi z którymi miło byłoby się spotkać. Ja odgrzebałam zainteresowania z młodości i wziełam się za ich reanimację z jeszcze większym entuzjazmem niż kiedyś. Nie daj się depresji, trzymaj się :-) Odpowiedz Link Zgłoś
looserka Re: Samotność 53-latki 25.09.03, 19:30 Wiesz, jestem młodsza troche od Ciebie, ale juz teraz lękam się przyszłości - jak to będzie, gdy syn odejdzie z domu, a nie daj Boże mąż umrze pierwszy i zostanę zupełnie sama z moją depresją... Bez sensu takie mysli wiem, ale nachodzą uparcie. Sądzę, że Samanta ma rację - trzeba otoczyć się ludźmi, samemu ich poszukać, to chyba jedyne lekarstwo. Trzymaj się mocno, nie daj zjeść się samotności L. Odpowiedz Link Zgłoś
50latka Re: Samotność 53-latki 26.09.03, 10:02 Ja jestem cale zycie sama - nigdy nie mialam meza/dzieci. A teraz opiekuje sie chorym ojcem. I co ja mam powiedziec? looserko a jakie zainteresowanie znalazlas? Odpowiedz Link Zgłoś
looserka Re: Samotność 53-latki 26.09.03, 15:48 50latka napisała: > looserko a jakie zainteresowanie znalazlas? Sprecyzuj proszę swoje pytanie, bo nie wiem o jakie zainteresowanie Ci chodzi - ze strony innych ludzi, czy może moje osobiste zainteresowania Pozdrawiam:) L. Odpowiedz Link Zgłoś
50latka do looserki i samanty5 26.09.03, 23:54 looserka napisała: > 50latka napisała: > Sprecyzuj proszę swoje pytanie, bo nie wiem o jakie zainteresowanie Ci chodzi - Oj to ja przepraszam to pytanie bylo skierowane do samanty5, bo pisze ze znalazla jakies zainteresowania. Ja nie wiem jakie znalezc i szukam pomyslow:-) > L. Odpowiedz Link Zgłoś
empeka Re: do 50latki 27.09.03, 04:54 50latka napisała: > Ja nie wiem jakie znalezc i szukam pomyslow:-) Uśmieszek świadczy o tym, że żartujesz. Gdybyś jednak miała kłopot z ustaleniem tego czy owego, służę pomocą Wróżka Marta (pisz na priva :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
50latka Re: do 50latki 27.09.03, 06:05 empeka napisała: > 50latka napisała: > > Ja nie wiem jakie znalezc i szukam pomyslow:-) > > Uśmieszek świadczy o tym, że żartujesz. Gdybyś jednak miała > kłopot z ustaleniem tego czy owego, służę pomocą Ja nie zartuje. A usmieszek to nie jest tylko usmiech, ze prosze o pomysly. > > Wróżka Marta > (pisz na priva :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
empeka Porada 27.09.03, 06:24 Nie mogę niczego doradzać, gdy nie znam cię choćby trochę. Nawet wróżka (taka prawdziwa) udziela wskazówek opierając się na obserwacji delikwenta (strój, nastrój, mowa ciała, sposób mówienia i mnóstwo innych szczegółów). Jeśli tego nie mam, muszę oprzeć się na tym co sama o sobie napiszesz. Dlatego proponuję priva. Dla całego Forum to może być męczące... ale jak chcesz. Naucz się ... Poodwiedzaj ... Napisz... itd. Marta Odpowiedz Link Zgłoś
lisia_kita Re: Samotność 53-latki 27.09.03, 05:51 jak nie masz co robic , a widac , ze korzystasz z komputera to idz np na www. runescape - swietna gra rozwijajaca twoje drugie zycie ...( nie ujawniaj wieku miedzy malolatami ) badz inna na internecie np www.yahoo - pograj w karty z calym swiatem (np canasta czy spades ) - nie bedziesz miala czasu na glupie odwiedziny sasiadek lub nawet rodziny :-) wierz mi , ze jak cie cos zajmie to nie bedzie ci sie chcialo ugotowac obiadu dla siebie a co dopiero dla rodziny sepow :-) Odpowiedz Link Zgłoś
barbarella8 Re: Samotność 53-latki 27.09.03, 08:49 Dzięki "lisiu"problem w tym, ze nawet tam, gdzie mi proponujesz boje sie wejść.Wydaje mi się, ze się nie nadaję. Czuje taki obezwladniajacy mnie strach, wręcz paraliz przed czymś nowym i przed tym, że mnie "wyrzucą" bo coś zepsuję.Zainteresowań mam dużo, lecz do spelnienia jest tylko jedno - moje ukochane książki. Jednak i czytac nie mogę.Może sie odważę i odwiedzę proponowane zabawy dla malolatów. Jeszcze raz serdeczne dzięki za radę.:-) <B> Odpowiedz Link Zgłoś
empeka Re: Samotność 53-latki 27.09.03, 11:03 Barbarello! (Chciałam Ci to napisać na priva, ale system odrzucił maila.) Zanim popadniesz w pułapkę gier dla małolatów (chociaż wszystko jest dla ludzi :-)), proponuję Ci wejść na grupę dyskusyjną o nazwie: pl.hum.polszczyzna Znajdziesz ją w Usenecie, który figuruje m.inn. na górze witryny Gazety (zaraz za nim widać "czat", "forum", "cafe" i "katalog"). Jest to ciekawe miejsce. które dla osób lubiących czytać i sprawy językowe może być przemiłą rozrywką. Poza tym teksty są krótkie, więc nie nużą. Miłej rozrywki Marta Odpowiedz Link Zgłoś