ana-23 10.10.03, 18:39 POtrzebuję kilku adresów bądź nr tel. do placówek odwykowych dla narkomanów! ON zdecydował się na leczenie!!!!!!!!!!!!!! Tak strasznie się cieszę!!!!!!!!!!!!!!!!! Musi się udać! :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ana-23 Re: Odwyk-do p. Iwony 12.10.03, 09:43 Pani Iwono! Byłam w Instytucie Psychiatrii. Na oddział detoksykacyjny jest sie bardzo trudno dostac, a konkretnie trzeba czekac nawet do kilku m-cy. A co ON ma robić w tym czasie? Ma dalej brac? Przeciez to jakies chore!!! Czy są miejsca gdzie mozna sie dostac w krótszym czasie? Pani Iwono! Będę wdzęczna za kazdą podpowiedź... :) Blue! Gdzie jestes? Chciałam Ci powiedziec o czyms bardzo waznym... :) Pzdrawiam Cie Odpowiedz Link Zgłoś
ana-23 Re: Odwyk-do p. Iwony 12.10.03, 09:43 ...w Instytucie Psychiatrii na Sobieskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
iwona.grobel Re: Odwyk-do p. Iwony 17.10.03, 22:11 W przypadku leczenia odwykowego narkomanów regułą jest, że poprzedzone ono musi być detoksykacją, a na nią pacjenci przyjmowani są planowo, po zdobyciu skierowania do takiego oddziału. Niestety, do oddziałów detoksykacyjnych najczęściej są kolejki oczekujących. Przy oddziale VII Szpitala Nowowiejskiego w Warszawie (ul. Nowowiejska 27) działa Poradnia Konsultacyjno-Diagnostyczna, gdzie kwalifikuje się pacjentów do leczenia w Oddziale VII, wydaje skierowania lub kieruje do innych ośrodków (tel. do oddziału VII: 825 20 31 w. 341, 281, fax: 825 49 63). Można też zasięgnąć informacji w Oddziale Terapii Uzależnień przy ul. Marywilskiej 44, tel. 814 57 32, albo w każdym punkcie informacyjnym "MONAR-u". Napsała Pani, że to Pani była na Sobieskiego, a to ON ma pójść. W ten sposób też jest sprawdzana motywacja takiej osoby do leczenia, to ona musi chcieć się leczyć. Wszystkiego dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
ana-23 Re:Dzięki, dzięki, dzięki... :) 21.10.03, 14:47 Dziękuję pani Iwono... ON też tam już był.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
iwona.grobel Re: Odwyk-do p. Iwony 21.10.03, 22:02 Znalazłam jeszcze Punkty Informacyjno-Konsultacyjne MOPU (Mokotowskiego Osrodka Przeciwdziałania Uzależnieniom): ul. Woronicza 30 (przy stacji metra "Wierzbno") tel. 646 82 99 - tu działa też Poradnia Uzależnień - terapia i skierowania do ośACrodków ul. Gagarina 27 (róg Górskiej) tel. 841 93 49 Odpowiedz Link Zgłoś