Dodaj do ulubionych

ZYPREXA i SULPIRYD

IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 31.01.02, 21:16
Czy ktoś używał tych tabletek i przy jakich dolegliwościach? Czy są to
antydepresanty czy może mają inne działanie? Prosze o jakiekolwiek informacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: agulha Re: ZYPREXA i SULPIRYD IP: 10.131.128.* 31.01.02, 22:47
      Zyprexa: lek przeciwpsychotyczny, wskazania: ostre i podtrzymujące leczenie
      schizofrenii i innych psychoz z wyraźnymi objawami wytwórczymi, zalecana w
      długotrwałym leczeniu podtrzymującym u pacjentów, u których wystąpiła pozytywna
      odpowiedź terapeutyczna w ostrej fazie leczenia
      Sulpiryd: lek psychotropowy o działaniu przeciwpsychotycznym,
      przeciwdepresyjnym i przeciwwymiotnym. Wskazania: psychozy schizofreniczne z
      dominującymi objawami negatywnymi, upośledzoną aktywnością i zaburzeniami
      depresyjnymi.
      Źródło: Pharmindex Neurologia i Psychiatria 2002.
      Pamiętaj, że w takich informatorach umieszcza się tylko zarejestrowane przez
      odpowiednie władze wskazania do stosowania leku. Lekarze, zwłaszcza z klinik,
      na własną odpowiedzialność mogą stosować lek w innych sytuacjach, np. pod
      wpływem zapoznania się z najnowszymi doniesieniami w literaturze medycznej, na
      zjazdach, lub kierując się własnymi obserwacjami.
      • Gość: cleo Re: ZYPREXA i SULPIRYD IP: *.man.polbox.pl 01.02.02, 10:30
        brałam sulpiryd jako antydepresant. bardzo pobudza. spowodował u mnie
        zatrzymanie okresu na kilka miesięcy przez podwyższenie poziomu prolaktyny -
        musiałam brać leki na jej zbicie.
        • Gość: Misty26 Re: ZYPREXA i SULPIRYD IP: 62.29.133.* 01.02.02, 17:18
          Miałam ten sam problem z poziomem prolaktyny.Sulpiryd brałam na oddziale,
          pomógł mi pozbyć się urojeń i paniki. To lek na schizofrenię, a nie na
          depresję. Ja leczę się S. i Holoperidolem
          Pozdr.
          PS Skutecznie- dzisiaj awansowałam na kierownicze stanowisko w całkiem sporej
          firmie!( w dziale kadr)
    • Gość: Psycho Re: ZYPREXA i SULPIRYD IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 02.02.02, 17:49
      Brałem kiedyś Sulpiryd (miałem psychozy i urojenia), teraz biorę Zyprexę i
      muszę powiedzieć, że jest lepsza od sulpirydu, choć rzeczywiście sen jest po
      niej mocniejszy.
      • Gość: aga Re: ZYPREXA i SULPIRYD IP: *.stacje.agora.pl 19.05.02, 22:24
        biore Z. od niedawna. spie dluga (ale bez przesady), musze uwazac na wage (kg
        przybywaja w zastraszajacym tempie), ale czuje sie po nie duzo lepiej. nie mam
        psychoz, jestem spokojniejsza. tylko ta ”obnizka” min. Lapinskiego - teraz
        place 166 zl!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka