Gość: katbiel IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 31.01.02, 21:16 Czy ktoś używał tych tabletek i przy jakich dolegliwościach? Czy są to antydepresanty czy może mają inne działanie? Prosze o jakiekolwiek informacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: agulha Re: ZYPREXA i SULPIRYD IP: 10.131.128.* 31.01.02, 22:47 Zyprexa: lek przeciwpsychotyczny, wskazania: ostre i podtrzymujące leczenie schizofrenii i innych psychoz z wyraźnymi objawami wytwórczymi, zalecana w długotrwałym leczeniu podtrzymującym u pacjentów, u których wystąpiła pozytywna odpowiedź terapeutyczna w ostrej fazie leczenia Sulpiryd: lek psychotropowy o działaniu przeciwpsychotycznym, przeciwdepresyjnym i przeciwwymiotnym. Wskazania: psychozy schizofreniczne z dominującymi objawami negatywnymi, upośledzoną aktywnością i zaburzeniami depresyjnymi. Źródło: Pharmindex Neurologia i Psychiatria 2002. Pamiętaj, że w takich informatorach umieszcza się tylko zarejestrowane przez odpowiednie władze wskazania do stosowania leku. Lekarze, zwłaszcza z klinik, na własną odpowiedzialność mogą stosować lek w innych sytuacjach, np. pod wpływem zapoznania się z najnowszymi doniesieniami w literaturze medycznej, na zjazdach, lub kierując się własnymi obserwacjami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cleo Re: ZYPREXA i SULPIRYD IP: *.man.polbox.pl 01.02.02, 10:30 brałam sulpiryd jako antydepresant. bardzo pobudza. spowodował u mnie zatrzymanie okresu na kilka miesięcy przez podwyższenie poziomu prolaktyny - musiałam brać leki na jej zbicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misty26 Re: ZYPREXA i SULPIRYD IP: 62.29.133.* 01.02.02, 17:18 Miałam ten sam problem z poziomem prolaktyny.Sulpiryd brałam na oddziale, pomógł mi pozbyć się urojeń i paniki. To lek na schizofrenię, a nie na depresję. Ja leczę się S. i Holoperidolem Pozdr. PS Skutecznie- dzisiaj awansowałam na kierownicze stanowisko w całkiem sporej firmie!( w dziale kadr) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Psycho Re: ZYPREXA i SULPIRYD IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 02.02.02, 17:49 Brałem kiedyś Sulpiryd (miałem psychozy i urojenia), teraz biorę Zyprexę i muszę powiedzieć, że jest lepsza od sulpirydu, choć rzeczywiście sen jest po niej mocniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: ZYPREXA i SULPIRYD IP: *.stacje.agora.pl 19.05.02, 22:24 biore Z. od niedawna. spie dluga (ale bez przesady), musze uwazac na wage (kg przybywaja w zastraszajacym tempie), ale czuje sie po nie duzo lepiej. nie mam psychoz, jestem spokojniejsza. tylko ta ”obnizka” min. Lapinskiego - teraz place 166 zl!!! Odpowiedz Link Zgłoś